Friday, May 14, 2010

Terima kasih daun keladi..

BY Sis Lin IN , 3 comments



Salam semua..

Blurppp konyang perut sukahati..hehehe mmg betul2 kelaparan Lin tadi, pagi tak sarapan sibuk membasuh mengemas, pastu amik anak sekolah, balik je baru sibuk memasak, tp bila dah siap tak sempat plk nak makan, lepas solat Jumaat terus ke sekolah hantar Amat ada latihan menari, nak balik makan tak sedap plk tggalkan kawan mengajar sorg2, so Lin tggu le skli sambil mengajar, adeii perut dh masuk angin..huhuhu
Ptg tu mmg dh janji dgn Mamayatie dia nak hantar sambal belacan limau dia tu, Lin order mintak di buatkan, pergh mmg sedap sambal belacan dia, klu makan mau bertambah2, ikhlas cakap nie, mmg betul2 sedap, skli dia bg haa amik ko satu mgkuk tu, boleh la simpan bt stok seminggu..hehehehe
Dalam pada tu, ada plk rezeki..alhamdulilah rupanya Mamayatie tu bt roti jalan hrni, so dia bg le sikit menjamah siap dgn kari, kalau nak tau Mamayatie ni mmg pakar le masak memasak berbanding Lin, mmg boleh puji le kt dia kalau bab masak memasak ni, mmg dasar keturunan keluarga dia mmg suka ke dapur le, mak dia pun meniaga pagi2 kat Pekan Rabu tu, si mamayatie pun ada skli membantu mak dia, ye la nak cr duit lebih kena la rajin usaha, yg penting rezeki halal titik peluh sendiri, skrg ni pun dia bt catering mgkuk tingkat dr rumah, hehehe kalau kowang nak order makan untuk family, hehe boleh le tanya dia yek, sign kontrak terus amik tender..hahahahaahah..



P/S: tq ye Tie..mgkuk ko tu nnti le aku masak aku pulang yek..ermm nak masak apa ek? *garu dagu*


With Love

3 comments:

  1. aa.. kaze bg cadangan, kak lin balas isi mangkuk tu dgn sambal belacan jugak.. kak buat sendirik.. suh dia komen hehe

    pstt.. kak, jgn bagi balance sudahhh.. hehehehhe...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah membaca dan beri ulasan/komen..
Sebarang cadangan dan pendapat anda, amat di alu-alukan....
TQ..