Sunday, May 23, 2010

Andartu Terlampau !

BY Sis Lin IN 25 comments


Salam semua...

Pagi ni bkk je TV ada plk cite di sebalik tabir 'Andartu Terlampau'..filem baru yg tgh main kat panggung wayang sekarang..ermm skli tgk mcm best jek..
Bagus ni owang lelaki dan juga ibu2 bapa2 yg ada anak pompuan yg tak kawin2 lagi pergi tengok, baru mereka tau kenapa dan mengapa anak2 mereka tak kawin, bukan tak nak kawin tapi takde hati nak kawin, ingat nak kawin mcm pilih baju kat almari ke? klu mmg nak cari 'laki' nak ajak kawin senang je, ermm ramai le anak2 dara 'mengatal' nak kawin..betul x?
Yg penting kadang2 mereka2 yg andartu nie ada prinsip dan gaya hidup mereka sendiri, tak payah nak bising dan nak 'mengejek', mungkin mereka perlukan masa untuk mencari pasangannya, lebih2 lagi zaman sekarang ni, kena berhati2 memilih pasangan,kan? betul x awak?
Jom kita layan sinopsis dari filem ini..

Cerita yang mengisahkan tentang seorang gadis lewat 20an bernama Nik Melati Sukma yang tertekan gara-gara masih lagi belum kberkahwin. Pelbagai usaha dilakukan oleh kedua orang tuanya iaitu Fatimah dan Nik Mat bagi membolehkanya bersetuju untuk berkahwin sehingga sanggup 'mix and match' anaknya itu dengan calon yang dirasakan mereka sesuai. Namun Nik Melati Sukma atau Nikki nekad mencari jodohnya sendiri.
Pelbagai peristiwa lucu yang melingkari perjalanan Nikki dalam usahanya mencari calon suami sementelah ibunya Fatimah telah memberi kata dua:seandainya tidak membawa pulang calon suami dalam masa 21 hari, maka Nikki tiada pilihan melainkan terpaksa berkahwin dengan lelaki pilihan ibunya itu serta persetujui bersama oleh bapanya Nik Mat.
Dalam melayari pelbagai senario bersama senarai calon-calon suaminya yang panjang, Nikki semakin lelah kerana apa yang dimahukannya tidak diperolehinya. Putra Aziz Al-Biruni; anak rakan baik ibunya, walaupun tampan namun kerjayanya sebagai peguam menjadikan sifat yang suka berperang di mahkamah bagi menegakkan kebenaran terbawa-bawa hingga ke luar dan ini turut melemaskan Nikki.
Maka Nikki yang amat terkenal dengan sifatnya ynga 'impulsive' lantas mengambil keputusan nekad untuk berkahwin degan Omar Shariff, lelaki yang sentiasa ada dalam hidupnya sekian lama. Namun sesuatu yang tidak diduga berlaku apabila Nikki bertemu kembali kekasih lama yang dicintainya sewaktu di universiti dulu iaitu John Johny Johnathan.
Paling tragis sekaligus membuatkan Nikki berfikir dua kali samada untuk meneruskan pernikahannya dengan Omar Shariff atau tidak ialah, apabila John Johny Jonathan melamarnya pada hari pernikahannya itu. Apakah sifat impulsive NIkki kali ini mampu mendorongnya untuk membatalkan pernikahan dengan Omar Shariff di saat akhir?Jawapanya ada di dalam Andartu Terlampau...21 Hari Mencari Suami!

Sinopsis Andartu Terlampau 21 Hari Mencari Suami @ Lirikami





P/S: Banyak filem2 terbaru yg Lin lama tak layan kt panggung, semua tggu DVD kuar tgk kat uma jek, takde time mau memanggung le..huhuhuhu

With Love

25 comments:

  1. mcm filem omputih je heeeh sape pelakon2 utama ni???

    ReplyDelete
  2. smlm tgk de making movie ni, mcm best je..kena tgk niii

    ReplyDelete
  3. buy diazepam diazepam 5mg for cats - diazepam side effects cats

    ReplyDelete
  4. valium online valium controlled drug - valium routes of administration

    ReplyDelete
  5. buy generic ativan ativan generic dosage - ativan juice

    ReplyDelete
  6. buy diazepam diazepam lowest dosage - diazepam 5mg last

    ReplyDelete
  7. buy valium online generic valium names - 2mg valium anxiety

    ReplyDelete
  8. diazepam overdose diazepam dosage bnf - diazepam online buy

    ReplyDelete
  9. buy xanax online overnight xanax withdrawal physical symptoms - what does xanax generic pill look like

    ReplyDelete
  10. buy diazepam diazepam cats - diazepam 2mg vademecum

    ReplyDelete
  11. buy diazepam diazepam 10mg - drug test for diazepam

    ReplyDelete
  12. buy diazepam where to buy diazepam in the usa - diazepam online purchase usa

    ReplyDelete
  13. buy alprazolam online without prescription what does 2mg xanax look like - xanax dosage panic attack

    ReplyDelete
  14. buy xanax xanax 2mg footballs - xanax dosage to valium

    ReplyDelete
  15. order ambien online can you overdose ambien cr - buy ambien cheap

    ReplyDelete
  16. buy valium online should take valium anxiety - valium side effects aggression

    ReplyDelete
  17. soma online somanabolic muscle maximizer program - buy soma online florida

    ReplyDelete
  18. buy valium no prescription needed purchase valium roche - drug interactions cymbalta valium

    ReplyDelete
  19. ambien sleep ambien show on drug test - common sleepwalking ambien

    ReplyDelete
  20. buy valium online what's street price valium - valium yahoo answers

    ReplyDelete
  21. valium antidepressant valium for anxiety attacks - side effects of valium 10 mg

    ReplyDelete
  22. ambien sale drug company makes ambien - ambien withdrawal management

    ReplyDelete
  23. valium purchase buy roche 10 mg valium - can you buy valium over the counter in bali

    ReplyDelete
  24. generic ambien ambien side effects liver - buy ambien brand

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah membaca dan beri ulasan/komen..
Sebarang cadangan dan pendapat anda, amat di alu-alukan....
TQ..