DADIH RM1

Assalamualaikum wbt...

Dadih dadih, ye saya jual dadih, rm1 sahaja..hehehe
Mulanya ada seorang kawan ni bertanya nak order dadih kat mana ye untuk kenduri besday anaknya, Lin tanya nak berapa banyak, kawan tu kata 100 bekas, terus Lin kata, ok nanti Lin bole tolong buatkan, Lin amik sebekas rm1 sahaja, dia terkejut, rm1?? apsal murahnya, sebab dia survey tanya ada yang dah jual rm1.20-rm150 sebekas, Lin kata takpe bukannya buat amik order sana sini pun, suka2 je tolong kawan2, so dia kata ok..
Dalam pada buat tu tanya2 juga kat kawan2 lain sapa2 nak selit order, tak tau plak sambutan hangat pada dadih tu, order masuk terus selang hari, kalau tiap2 hari Lin bukan tak sanggup tapi masaalah nak simpan dalam peti ais tu, kang ada sendat peti ais dengan dadih je hehehehe..
Dah namanya meniaga, macam2 le komen dan pendapat kita dapat, siap PM segala tanya kenapa murah sangat, penuh sangat, balik modal ke, ada untung ke..ermmm sebenarnya kalau niat ikhlas nak tolong sama2, insyaAllah pulangannya Allah bagi berganda..
Terima kasih buat kawan2 atas sokongan dan kata2 semangat, permulaan yang memberansangkan, jika di izinkan insyaAllah akan terus promosi untuk majlis2 dan jamuan ringkas..harga tetap rm1 *tambahan kemudian untuk COD ikut jarak..


*buat masa ni Lin cuma buat perisa Mangga, Jagung, Apple, Strawberi, Vanilla, Kiwi dan juga Coklat..akan cuba pelbagaikan lagi perisa atas permintaan..







P/S: Orang meniaga bukan sebab takde duit, tapi untuk menanbah pendapatan duit kocek, salah ke?? :(


4 comments:

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.