Thursday, July 30, 2015

TUDUNG TERBARU ZALORA

BY Sis Lin IN , No comments

Assalamualaikum wbt ...

Korang masih mood raya ke ? Waa mesti banyak dapat undangan openhouse kan ? 
Kalau bagi wanita pula, mesti adakalanya pening nak pilih  baju dan juga tudung untuk di pakai masa majlis kan ? Faham, sebab aku pun kadang kadang dalam situasi yang sama juga. 
Tudung adalah satu item penting untuk wanita islam. Ini kerana adalah wajib menutup aurat bagi muslimah tak kira kemana dan dimana berada. Namun pemakaian bertudung sekarang tidak membataskan pergerakan dan pergaulan wanita sekarang sebab pemakaian bertudung sekarang sudah dipelbagaikan fesyen dan pemakaiannya. Cuma kita kena panda memilih dan sesuaikan cara pemakaian kita dengan identiti atau imej yang kita bawa.
Adakah anda sedar sesetengah tudung wanita goes really well dengan tona warna kulit anda, makalah sesetengahnya yang lainnya tidak ?

Tudung juga kini boleh didapati dalam pelbagai warna yang sangat meluas, dan bukan saja hitam. Terdapat pelbagai pilihan warna dipasaran, jadi tidak ada masaalah untuk kita memilih dan dan bergaya dengan penampilan terkini dan nampak menarik jika pandai memakainya. 
Tips tudung yang asas adalah pilih tudung mengikut tona warna kulit kita dan padankan dengan pakaian yang akan kita pakai.


- Jika anda mempunyai warna kulit cerah, warna yang gelap seperti hitam, royal blue, kelabu gelap, dan ungu gelap adalah plihan warna yang baik. Warna yang gelap dapat meyerlahkan tona kulit anda dan anda nampak lebih anggun dan sopan bergaya. Elakkan warna light color, seperti putih dan pastel.


- Bagi mereka yang mempunyai kulit sawo matang, dapatkan tudung dengan warna yang medium seperti merah, biru atau merah jambu. Manakala cuba elakkan dari memilih warna coklat, karamel ataupun oren.


- Wanita yang kulit lebih gelap, perlu gunakan warna pastel dan neutral shades dan jangan pilih warna merah , hitam, coklat, kuning, hijau, ataupun oren ken]rana ini akan membuatkan kult anda lebih nampak gelap.



Ok itu serba sedikit perkongsian tipsmemilih color untuk jenis kulit anda yang aku kongsikan sikt di sini, kalau korang nak lebih banyak pilihan tudung dan warna pilihan, korang bole klik dan lihat di TUDUNG TERBARU .
Pelbagai warna dan fesyen tudung yang korang boleh piluh mengikut kesesuaian imej korang. 






P/S: Tiada alasan nak bertudung kan? Pilihan di tangan anda .. :)


0 Orang Komen:

Post a Comment

Terima kasih sudi singgah membaca dan beri ulasan/komen..
Sebarang cadangan dan pendapat anda, amat di alu-alukan....
TQ..