SNEK BERPANTANG 'VEGILICIOUS' BY SURAYA MOTHERCARE, RANGUP DAN SEDAP!

SNEK BERPANTANG  'VEGILICIOUS' BY SURAYA MOTHERCARE, RANGUP DAN SEDAP! | SENANG kata kann, beruntungnya laa wanita/anak-anak sekarang yang bersalin, siap ada jual haa Snek Berpantang kan, time berpantang tu bolehlah makan 'jajan' berkhasiat gini. Kalau kita dulu, ermmmm itu ini tak boleh sembarang makan, nak minum air pun kena sukat, adeiii lagi stress ada, tapi alhamdulilah, berjaya menempuhnya hahahaha.. 

Snek berpantang 'Vegilicious' by Suraya Mothercare & Beauty ni, memang rangup dan sedap. Sis sendiri yang tidak berpantang pun sukakannya, begitu juga dengan Suami, asyik dia je keje perabiskan snek petola dan juga snek peria goreng tu. Sekali dah makan boleh gian makan non-stop pulak, jadi ketagih hahaha...

Snek Berpantang 'Vegilicious' By Suraya Mothercare, Rangup dan Sedap!

Snek Berpantang 'Vegilicious' By Suraya Mothercare, Rangup dan Sedap!

Kalau sebelum ni, pakaging dia dalam bentuk botol dan beratnya agak sedikit, rasa sekali kalau makan memang tak puas, sekali bukak sekali hadap.. Kini Suraya Mothercare keluarkan dengan new pakaging dalam bentuk paket seberat 120gm, so memang banyak isinya dan puaslah makan. 

Tapi jangan ingat, orang berpantang bersalin aje yang boleh makan snek ni, tak berpantang pun boleh juga. Sebabnya ia adalah snek makanan berkahsiat. Macam bawang putih tu, ianya boleh bantu mengeluarkan angin dalaman badan, peria dan petola, bagus untuk pencernaan, serunding halia tu pun bagus untuk buang angin, juga lobak putih, bagus untuk melancarkan sistem pundi kencing kita.

So lelaki dan perempuan memang sesuai untuk makan snek ni.. 

Snek berpantang 'Vegilicious' ni ada terdapat 5 jenis pilihan snek :

Snek Berpantang 'Vegilicious' By Suraya Mothercare, Rangup dan Sedap!

Lobak Putih Rangup

Snek Berpantang 'Vegilicious' By Suraya Mothercare, Rangup dan Sedap!

Serunding Halia Ikan Bilis

Snek Berpantang 'Vegilicious' By Suraya Mothercare, Rangup dan Sedap!

Peria Rangup

Snek Berpantang 'Vegilicious' By Suraya Mothercare, Rangup dan Sedap!

Petola Goreng Rangup

Snek Berpantang 'Vegilicious' By Suraya Mothercare, Rangup dan Sedap!

Garlic Crunchy

Dan kebetulan masa Sis beli ni ada promo, beli 5 PERCUMA 1, so korang akan dapat 6 pek, berbaloi-baloi weiii.. Promo ni hanya berlangsung sehingga 10 Februari ni ajer yaa.. selepas tu, dah takde percuma dah. Kalau nak beli sekarang.. 

Bukan itu aja, Suraya Mothercare & Beauty juga ada menyediakan pakej berpantang di rumah untuk ibu-ibu selepas bersalin atau selepas operation dengah pakej-pakej yang sangat berbaloi. Ye laa zaman sekarang ni, kalau boleh nak berpantang dengan Suami di rumah, so dengan adanya servis perkhidmatan berpantang begini, dapatlah kita berehat ajer di rumah sambil ditemani oleh Suami, ye dakkk.. 

Ada rezeki Sis kalau anak mengandung, dan nak bersalin, ingat nak suruh dia menabung gak, amik servis gini, walau niat Sis nak jaga dia dalam berpantang, dalam ada certain benda, kita sebagai ibu pun tak boleh menjaga sepenuhnya kan, lagi-lagi bab mengurut, so kena laa amik servis mengurut lain. Kang Emaknya urut, naik 'hantu' di buatnya hahahahaha.. 

So korang yang nak dapatkannya, boleh klik link wahtsapi ini untuk order : 

Harga : RM65.50 sahaja (harga Sis beli haritu laa).. 
Atau ke website | Facebook | Instagram mereka okay. 


P/S: Lepas ni kalau ada member baru bersalin, haaa hadiahkan mereka ni jer, siap kotak cantikk gitu.. kan kan... 

16 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Aduh, kalau macam tu punya sedap,orang macam kita ni, pantang jumpalah, lin. 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tau takpe Kak, sekali nampak habis sekali ngadap..

      Delete
  2. orang x berpantang pun boleh makan gak kan...mana aci yang berpantang je...ahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kannn, senk berpantang gini makan memang bagus, berkhasiat...

      Delete
  3. Oh wow... I love vegetarian food. Kalo org yg x berpantang nak try juga boley x? Hehehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann boleh makan santai-santai tengok TV Fadima...

      Delete
  4. Allahu kita yang tak berpantang ni pun terliur tgk. Rasa kalo org berdiet pun leh kan makan ni..bagus ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap Min, Suami sampai jadi gian duk makan peria rangup tu.. nak order lagi ni...

      Delete
  5. Ada macam-macam jenis ye kerepek dari peria ni. Memang menarik sungguh. Nasib baik bagitau orang tak berpantang pun boleh makan. Kita lambat lagi nak mengandung Sis Lin. hahahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada 5 jenis Bella, tak pantang bersalin pun boleh je makan kalau nak, sedap rasa dia...

      Delete
  6. Terliur la pulak tengok gambar menu kerepek tu semua... sedapnyerssss... tak berpantang pun rasa teringin lak nak rasa... hehehehe... serunding halia ikan bilis tu menggamit kalbu agitchewwww....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe terliur dan memang sedap, rangup Maz, bolehlah cuba nanti..

      Delete
  7. This kind of vegetable snacks look so tempting especially the Peria Rangup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. you mesti cuba, boleh makan bila-bila suka..

      Delete
  8. memnag senang sekarang, pandai ornag buat.memudahkan kerja ibu berpantang. Semua memng penting untuk berpantang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Nad, snek berkhasiat, so sapa-sapa je boleh makan...

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment