WORDLESS WEDNESDAY - NASI LEMAK SAMBAL SOTONG

WORDLESS WEDNESDAY - NASI LEMAK SAMBAL SOTONG | BARU ni Sis dan Suami jalan-jalan cari makan di saat hujan turun di Pasir Gudang ni. Entah apa mimpi Suami Sis, tengah hujan-hujan di ajaknya keluar cari makan, duk uma goreng cekodok pun sedap kan, tapi ehhh nak juga keluar, okaylah jom laa..

Pusing-pusing singgah makan di Nga Cheng Kitchen di Eco Perniagaan Taman Kota Masai sana. Sebelum ni pernah makan di Kong Kong, dan yang ini cawangan terbarunya di Eco Tropics Kota Masai. Suami order Nasi Lemak Sambal Sotong, dan Sis makan Beef Steak yang sangat sedap.. Suami kemain puji sambal sotong dia, sedap katanya. Puashati makan setalam macmtu hehehe.. 

Nga'Cheng Kitchen 
No 22, 13, Persiaran Ekoperniagaan, 
Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor
Buka 4pm - 10.30pm Setiap Hari ..

Nasi Lemak Sambal Sotong

Beef Steak Nga Cheng Kitchen


P/S: Ya Allah, rindunya aku pada anak di sana 😭

31 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Memang nampak sangat sedap tu, dua2nya. Pernah makan di cawangan Kong Kong, masakannya memang sedap dan tidak mengecewakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik dia tak potong2 sotong En Sabar, hehe

      Delete
    2. Iyerr Kak, hahahaha dia siap cakap, beso sotong.. maknanya dia sukalah sotong tak dipotongnya hahahaha

      Delete
  2. Jun pun suka nasi lemak sambal sotong. next time gi JB boleh try sini sbb sotong dia nampak fresh pastu byk pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa makan setalam tu puashati Karni, banyakk.. nanti mai JB jom pi makan..

      Delete
  3. Alamak...terus craving ha...masalahnya hari ni kita x bawak bekal...kita order grab dh tapi order nasi goreng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee nanti boleh masak sendiri jer SA, lagi sedap hehehe

      Delete
  4. Aien suka nasi lemak tetiba ada keropok. Sedapnya.

    ReplyDelete
  5. Yummy! Yummy! That nasi lemak sambal sotong looks soooooooo super yummy. Look at the size of the squids. Hehehe :P Thank you for sharing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Fadima, sambalnya sedap, dan sotongnya pun besar dan fresh...

      Delete
  6. wow memang mengancam, sotong pun besaq nahhh.. kalau dekat boleh la try

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, setalam dia bagi nasi lemaknya hahahaha

      Delete
  7. I love any style of nasi lemak, and this really making me hungry right a way because I love squid , lol ...cheers Siennylovesdrawing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. dia hidang dalam talam, sangat unik.. banyak portionnya dan puas makan..

      Delete
  8. Sedap sis. Steak pun mantap, sotong pun menarik. Lamam jugak tak makan sotong sambal besar2 macam ni. Kena carik lah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Bella, puashati ler makan. Beef steak dia pun murah, boleh makan dua kali tambah kalau nak hahahaha

      Delete
  9. Setalam nasi lemak? Boleh ajak jiran sebelah rumah makan tu Sis. Sotongnya besar ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha engko kalau makan setalam tak cukup kan Rawlins hahahaha

      Delete
  10. Aduh, belum makan lagi ni. Nasi lemak sambal sotong tiada tandingannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe silalah buat sendiri lagi puas makan Fizah...

      Delete
  11. alamak sis lin.. ni mmg ken abuatla ni esok nasi lemak sotong.. ayoo terus ras ateringin hahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn, ada sotong boleh buat, takde sotong, guna udang hahahaha

      Delete
  12. Oh my!!! the sambal sotong, sotong nyer memang seekor penuh dan besar, so tempted to try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat sedap, puashati makan sedulang tu Kelly..

      Delete
  13. wah sedap yer nasi lemak makan dengan sambal sotong tu. sejuk2 time hujan lah sedap makan kat luar..hehe. tak payah masak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Huda, time hujan, makan apa je depan mata semua sedap...

      Delete
  14. Wah! Nanti ke JB nak singgah sini lah. Boleh try out Nasi Lemak Sotong nih. Besar jugak saiz sotongnya tu eh. Bagus juga letak seekor macam tu, puas makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn puas makan setalam tu.. nanti datang boleh singgah sini atau di cawangan Kong Kong sana..

      Delete
  15. Kalau pergi JB nanti boleh cuba... wushh...bukan main sedap nasi lemak sambal sotong ni...yummm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, must try, ada banyak pilihan menu lain juga...

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment