Kepada yg masih SINGLE...

Assalamualaikum wbt...

'Antara mereka, dimanakah aku'.
Jangan jadi bunga, yang hanya mekar kembang dan mewangi untuk sementara sekadar untuk mengindahkan taman, tapi jadilah akar yang senantiasa hidup biarpun tak nampak tapi subur didalamnya...

Image copy dari SINI.


Cinta ibarat kupu2. Makin kau kejar, makin ia menghindar. Tapi, bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga. Cinta mampu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti, tapi cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan pada seseorang yg layak menerima.

Kepada yang ragu2 dengan PERNIKAHAN.. .
Cinta bukannya mencari seseorang yang "SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang yang mampu menjadikan dirimu sempurna.


Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...
Jagan katakan "AKU CINTA PADAMU!" bila kau tidak benar2 peduli. Jagan bicarakan soal perasaan bila itu tidak benar2 ada. Jagan kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat main2 degannya. Jagan menatap ke dalam mata seseorang bila apa yg kau lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yang dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tidak berniat langsung "UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.


Kepada yang PATAH HATI...
Sakit... patah hati... bertahan selama kau menginginkannya dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya. Persoalannya, bukan bagaimana kita mengatasi rasa sakit itu, tetapi adalah apa yang boleh diambil sebagai pengajaran dan hikmahnya.


Kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA...
Bagaimana kalau jatuh cinta? Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jagan sampai terjerumus. Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jagan tak adil. Cubalah utk memahami tetapi bukan bermakna tidak boleh meminta apa2. Bersedialah unuk terluka dan menderita, tetapi jagan simpan semua rasa sakit jika itu yang benar2 dialami.


Kepada yang ingin MENGUASAI...
Hatimu patah melihat org yang kau cintai berbahagia dengan orang lain, tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui bahawa orang yang kau cintai ternyata tidak bahagia dgn mu.


Kepada yang takut MENGAKUI...
Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dengan seseorang. Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dengan mu. Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila orang yang kau cintai, langsung tidak mengetahui perasaanmu terhadapnya.


Kepada yang masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI...
Hal menyedihkan dalam hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta. Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodohmu dan kau telah mensia-siakan masa bertahun-tahun untuk seseorang yang tidak layak. Kalau sekarang dia sudah tidak layak, 10 thn dari sekarang pun dia tetap tak akan layak. Biarkan dia pergi dan lupakan.

Cinta memang indah tapi banyak ranjau onak berduri di dalamnya.....Jadi berhati2lah apabila ingin menerima cinta dan mencari cinta..

*kredit info dari SINI


P/S: I'm Married..


3 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment