WORDLESS WEDNESDAY - DAGING SALAI MASAK LEMAK CILI API

WORDLESS WEDNESDAY - DAGING SALAI MASAK LEMAK CILI API | TADI ingatkan nak up satu posting mengenai resepi Daging Salai Masak Lemak Cili Api ni, tapi bila di ingatkan dan 'frust' dengan rasanya, terus jadi malas nak up hahahaha.. Ye laa sendiri masak ingat selalu sedap ke?..

Entahlah, sebab terlebih kunyit ke, terlebih hangus salai daging tu ke atau terlebih santan ke, atau daun pucuk ubi tu ke pahit, entah... jadi rasa dia tu macam ada yang tak kena, susah nak cakap lerr.. Nak kata masak tengah puasa, ermmm dah hari-hari gak masak, pun tengah puasa gak, mungkin masa tu tengah 'bad mood', so semua bahan dan rasa ke-laut.. korang layan gambo je laa ek.. sorry..

Daging Salai Masak Lemak Cili Api


P/S: Harini nak masak SOTO ajer.. yehaaaa... 

20 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Mungkin kita berpuasa kot kak lin tu yg rasa mcm lari sikit. Tengok rupa sangat sedap tu kak, kuning lebih tak pe... janji pekat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkinlah, tapi memang ada yang tak kena rasa dia huhuhu

      Delete
  2. Tengok macam dah ok dah tu Sis Lin...mungkin la terlebih kunyit, Sis Lin guna kunyit hidup ke kunyit serbuk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis guna kunyit hidup SA, tapi tu laa macam ada benda kurang...

      Delete
  3. pepagi blogwalking tengok gambo makanan..haishh..hahahah..sedap tu

    ReplyDelete
  4. ok kita mmg tgh tengok la ni gambar tu ehehhe

    ReplyDelete
  5. Nampak pekat elok ja Lin...Nampak sedap tu...Kalau Lin tak cakap,takda pembaca yang tau kata tak sedap🤣🤣

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pekat dah okay Mama, tapi rasa dia tu, macam ada yang tak kena hahaha

      Delete
  6. Hahaha pendek je penjelasan dia sebab tak puas hati ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa terus takde mood nak up resepi hahahaha

      Delete
  7. Nampak sedap aje.. apalah yang tak kena tu sampai bad mood. Ni bubuh bawang tak atau ikut stail nogori, cili ngan kunyit hidup jer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Kak, entah time masak kepala fikir apa, entah ada apa termasuk agaknya.. dah rasa lain...buat stail Johor jer kak..

      Delete
  8. mood kena elok kot bila masuk dapur hehe. tapi nampak sedap la daging salai lemak cili api tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn., memang kena masak penuh kasih sayang ekkk..

      Delete
  9. Tengok dari gambar macam okay. Sedap tu daging salai masak lemak cili api. Ke sebab pucuk ubi tu tak rebus dulu, rasa dia dominant dalam gulai tu. Takpelah, bulan puasa ni kadang rasa dia tu lari lari sikit.

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Boleh cuba Sunn.. memang sedap kalau betul sedap huhuhu

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment