WORDLESS WEDNESDAY - KUIH SAGU MERAH

WORDLESS WEDNESDAY - KUIH SAGU MERAH | KORANG time puasa suka makan kuih apa? Sis kalau time puasa kalau di tanya dan di beri pilihan ada dua jenis kuih yang Sis suka. Pertama Kuih Lopes dan kedua Kuih Sagu Merah ni. Yaa time ramadan ni laaa dua kuih ni memang jadi perhatian Sis dan kesuakaan Sis. 

Kalau tak bulan ramadan, memang agak sukar nak dapat dua kuih ni. Biasanya Sis akan tengok dalam Komuniti Perjiranan Scientex di facebook. Kalau nampak je memang terus order. Resepi Kuih Sagu Merah ni senang, cuma penyakit 'Malas' tu yang menjadikannya susah hahahaha.. 

Terima kasih Suami belikan ❤

Kuih Sagu Merah


P/S: Sayangnya kalau buffet ramadan jarang nak jumpa kuih ni.. kan kan..

8 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Silap betul singgah blog Sis Lin ni tengahari retak ni... kan dah terliur tgk kuih. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sedapkan Karni, semalam pun Abang beli lagi..

      Delete
  2. Di bulan puasa Aini wajib beli kuih pelita sebab Aini hantu makan tu..
    Kalau bukan bulan puasa memang susah nak cari kuih pelita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuih Pelita belum dapat beli lagi.. ke Suami tak suka so dia tak beli hahahaha

      Delete
  3. OM pun suka sis,skrg ni susahlah nak jumpa tepung pelita dan kuih lopes

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, semalam dapat dah makan kuih Lopes heheheh alhamdulilah..

      Delete
  4. kesukaan ammi sangat kuih ni..teringat haritu beli pastu bila nak makan basi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Ammi, walau buatnya senang, tapi takdan nak membuatnya hehehe

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment