Saturday, August 14, 2010

Cerita 3 Ramadhan.

BY Sis Lin IN , 6 comments


Salam semua...

Panass je hati aku ni, arghhh peduli apa aku, aku punya blog aku punya suke le, ada aku kesah sama kau! 
Mmg tak faham la sesetengah owang ni yek, suka nak komen tulisan/post blog owang tp sendiri tak update2 blog, ikut suke kita la kan, nak update makan ke, apa ke, dah mmg blog ni utk kita bercerita, bukan nak menayang ke apa, tp ikut apa yg rasa kita nak tulis la, klu kowang tak baca pun takpe la, tak komen pun aku tak kesah, aku cuma tulis je, dr mula bikin blog aku mmg menulis, mcm2 cite aku tulis, ada menyusahkan kau ke?..ishhhh..
Astaufirullah..sabo Lin sabo..ye mmg aku bersabar ni, alahh tak heran la, malas nak fikir2 nak ingat2..janji aku update blog sudah, nak baca sila, tak suka, DIAM ok!..
Ok le untuk cerita 3 Ramadhan smlm, Lin still masak dan berbuka kat uma lagi, mr.hubby je tak dpt berbuka bersama2, outstation dr Melaka terus ke KL, so Lin 4 beranak je la makan, menu smlm pun semua atas permintaan anak2, yg sorg nak makan ikan bawal, yg sorg nak makan ikan masak asam, yg sorg lg nak sayur ptk fishcake, adeii nasib anak 3, klu anak 10 agaknya 10 menu atas meja, sian kan anak2 puasa, so layannkan aje la...:)
Jom tgk apa menu Lin 3 Ramadhan smlm...:)


*Sayur permintaan Amat, sawi kontot + fishcake masak goreng sos tiram..hehehe dah lebih fishcake dr sayur kan..licinnnnn terus skli makan..:)


*Ikan asam rebus + nanas, menu pilihan dr Yana, skli makan sektul setengah ikan..ishhh ishhh dh mcm kucing ratah ikan..kekekeke


*Yg ni ikan bawal masak tomato, permintaan dr Naz, dia ni x makan ikan lain selain ikan bawal dgn ikan siakap, so mmg susah nak masak utk dia nie...huhuhuhu


*Haa yg ni jgk pembuka selera Lin, sambal tempoyak, adeii negencesss smlm waktu menumbuk sambalnya, baunya aje dh menusuk ke lobang idung ku..hehehehe.
Menu lain, ada ais air anggur, air teh panas, dan murtabak ngidam Lin tu, dpt le makan 2keping pastu kenyang terbongkang terduduk....huhuhuhu

Harini belum ada idea nak buka apa, ingat nak beli kat bazar je la, rasa mcm nak buka mee goreng je, ntah la, anak2 ni dh mula la start derang punya permintaan, aishhhh sekali seminggu beli je la ek..heheheeheh boleh gitu?..:p



P/S: Takziah di ucapkan kepada keluarga mangsa kejadian puting beliung/ribut di Bazar Ramadhan Jasin,Melaka, semuga mereka tabah dan terima kado' &kada' drNya, mungkin ada hikmah di sebalik semua kejadian..Al-Fatihah..
Aminnn


With Love

6 comments:

  1. sikit pun dah cukup menyelerakan...janji menu yang sihat dan anak2 suka.

    ReplyDelete
  2. sambal tempoyak yg x tahan tu... huhu...

    ReplyDelete
  3. Suzzie: Betul tu, anak2 klu minta kena tegur gak, kang jd pembaziran..mkn sikit tp jnji kenyang...:)

    ReplyDelete
  4. Kengkawan: muahaha hrni pun ada juga sambal tempoyak..hehehe

    ReplyDelete
  5. sedapnya sambal tempoyak...........................!!!!!!!!!!!!mana nak carik nih????huhuhu

    ReplyDelete
  6. Mamamiya: hehehe..ni pun kawan yg bagi, cuma Lin olah sikit campur dgn sambal belacan..pergghh berselera..:)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah membaca dan beri ulasan/komen..
Sebarang cadangan dan pendapat anda, amat di alu-alukan....
TQ..