Saturday, September 10, 2011

Cerita raya AKU..Senak Perut.

BY Sis Lin IN 10 comments

Assalamualaikum wbt...

Yeee  cerita raya lagi, aishhh kan dah kata selagi namanya Syawal, selagi tu la beraya lagi dan lagi dan lagi...hehehehe...Cuma meriahnya cerita raya yang ni Lin dengan Geng Setaman je, selagi semua rumah tak habis jalan, selagi tu lah kitaorang beraya, adil dan saksama, kang ada yang tak pergi kecik hati pulak kan.. :p

Cerita raya AKU sebelumnya di SINI, di SINI dan di SINI.



10 Syawal: Macam biasa seawal jam 3.45pm Lin dah keluar untuk beraya, tapi kali ni bukan rumag Geng setaman tapi rumah ketua kumpulan Yassin kita Mak Enon. Ada yang separuh tu dah pergi, so Lin jalan beraya dulu bersama Azie, Wana dan juga Aida sementara yang lain2 menunggu dulu sebelum Lin roger untuk beraya ke rumah lain..
Balik dari rumah Mak Enon kita ke rumah blogger Kak As New Zealand, tahun ni tahun dia beraya di Malaysia setelah lama menetap di New Zealand mengikut suaminya bekerja, so kira dah masuk dalam list Geng Setaman la ni, ramai yang rindu dengannya bila nampak gambarnya di FB..hehehe, Kak As memang maintain vouge, terima kasih untuk mee gorengnya yang sedap meletop! dua kali menambah.
Balik dari rumah Kak As, kita ke rumah Kak Yah pulak, beraya sambil melawat dia yang baru operate selaput matanya, siannya Kak Yah, sibuk beraya tapi sakit pulak, byk2 bersabar ye kak Yah. Dari rumah Kak Yah kita ke rumah Kak Ani Alwi, perghh masuk aje rumahnya terujanya akuuuu, serba serbi purple satu rumah, memang cantiklah, tapi duduk tak lama, takut tak sempat nak amik anak balik sekolah, so kita terus gerak ke rumah Kak Nor pulak..
Di rumah Kak Nor ni pulak, duduk makan melantak tak ingat diri, ada ubi rebus, sambal sotong, mee hoon goreng juga macam2 kuih, perghhh senak perut dah Kak Nor oiii, tak boleh nak masuk dan sumbat dah, btw sedap sambal sotong tu, terima kasih ye Kak Nor. Dekat jam 7pm baru sampai rumah..hahahahhaha *raya sakan!



11 Syawal : Harini keluar beraya awal sikit, sebab hari Jumaat semua pakat cuti tak Sekolah Agama, hahahaha. Rumah pertama, rumah Milah, memang masing2 perut dah lapar jadi sampai je rumah Milah, apalagi, terus serbu makan la, kena pulak mee rebusnya, sedapp, nak tambah bukannya malu tapi takut perut ni sendat dan senak nanti, ada juga tak boleh bangun kang..:p
Dari rumah Milah ke rumah Lyn Lone, masuk rumahnya aje, dah berbau sup, haaa dah agak dah mesti sup cecah roti, tapi memang power giler, sedap! kena sup ayam kampung pulak tu, maunya tak sedap, tapi sambal dia pulak pedassss ahhhh. 
Dah kenyang kita gerak ke rumah Ana pulak, mula2 tak jadi nak masuk tapi pujuk punya pujuk, redha aje la Ana ye, masing2 nak beraya rumah ko, marhaban esok lain pulak..hehehehe. Tak payah susah2 la, kita makan apa yang ada je, Ana goreng samosa tu pun dah sedap, yang penting salam bermaafan, tu dah cukup bermakna..:) betul tak kengkawan?
Dari rumah Ana ke rumah Kak Ani Amin, tiap2 tahun mesti pergi kalau tak kang, dia majuk..hahahaha. Tapi lain pulak kesnya kat rumah Kak Ani ni, ada seisi 'pencuri' memulangkan 'senduk' pulak, hahahahah ni kes curi senduk nak anak pompuan le ni si Yati tu, sebabnya Kak Ani ni keempat2 anaknya semua pompuan, kira  ikut petua orang2 tua la ni..hehhe tapi dapatnya lelaki juga, tak menjadi senduk Kak Ani tu..hahahaha
Balik dari rumah Kak Ani ke rumah Johara, macam biasa kalau kat ru,mah Johara ni menu dia mesti western pulak, hahahaha, siap dengan cheezy wedges dan juga sandwich, perghhh senak perut makan ni..huhuhu
Jam dah dekat jam 6pm, so masing2 terus gerak ke rumah terakhir rumah Kak Ana Salim, nasib Kak Ana cuma hidangkan buah aje, kalau ada menu maunya memang tak boleh masuk lagi dah, senak perut di buatnya, air pun Lin jamah sikit aje, serius cakap dah tak boleh nak makan/minum lagi..huhuhuhu.
Dalam jam 6.45pm baru gerak balik, tu pun malamnya ingat nak pergi openhouse rumah Kak Nor Hayati di UTM tapi anak ingatkan Lin, malam tu dia ada tuisyen, suruh ponteng tak nak pulak, so tak dapat nak kejar ke opnhouse rumah Kak Tie, maaf ye Kak.. :((

Cerita raya bersambung lagi minggu hadapan yek..tak habis lagi meronda ni..huhuhuhuu.





P/S: Harini pulak ada 3 jemputan openhouse + marhaban raya..gulp! makannnn lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!


10 comments:

  1. cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk bajuuuuuuuuuuuuuu!

    ReplyDelete
  2. Sunah: hahaha baju aje ke? orangnyaaa??? hahahahah

    nsb tak nampak perut yg senak tu..kakakakakah

    ReplyDelete
  3. sis.. sakan la.. kalau nak dekatkan diri ngn kisah-kisah kekeluargaan.. sy selalu datang sini... seronok membaca celoteh sis lin...

    ReplyDelete
  4. Hamzah: Bukan buncit lagi senak sebu semua......

    ReplyDelete
  5. Sam Banjamin: Mmg sakan dah ni, sampai hilang sore dah, minum makan tak ingat dunia..huhuhu

    Thankx AB.. kita cerita apa yang terlintas je..entry rojak! :p

    ReplyDelete
  6. Meriah beraya!

    Betol laaa kawan kita cakap.. Kalau nak cantekkk kena beranak 3 baru cantekkk.. fuh! jeles! jeles!

    choopp! jeles baik ni.. bkn jeles sakit ati.. kita mmg suka wanita2 bergelar ibu yg sudah beranak pinak maintain vogue gitu.. suker! suker!.. tp kita sdg dlm masalah berat badan.. erkkk!!

    ReplyDelete
  7. Oh Oeya: Hahahah lawak le komen tu...adeiii ada ke beranak 3 ni vouge!!! adeii kembang sana sini dah ni...huhuhu

    yg penting jaga pemakanan dan juga kecantikkan tp utk suami saja tau, bukan niat utk org lain..hehehehe :p

    ReplyDelete
  8. Oh Oeya: Kekeke see the leg! hahahaha aduhh pitam Mak nokkk!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah membaca dan beri ulasan/komen..
Sebarang cadangan dan pendapat anda, amat di alu-alukan....
TQ..