BERALIH ARAH PULA KEPADA KOMPUTER RIBA ASUS VIVOBOOK S14

BERALIH ARAH PULA KEPADA KOMPUTER RIBA ASUS VIVOBOOK S14 | Sebab kenapa tajuknya 'beralih arah', sebabnya sebelum ni Sis guna laptop Acer selama bertahun-tahun dari 2007 dari mula menulis blog, dan kemudian, bila anak-anak pun nak beli laptop, Sis pun akan belikan mereka jenama Acer juga, jadinya memang dah serasi dengan Acer.
Cuma kali ni rezeki nak tukar selera, Sis cuba jenama Asus pulak. 

Alhamdulilah akhirnya setelah bertahun guna Acer (windows Vista), akhirnya dapat juga laptop baru. Terima kasih incik Suami yang sudi menghadiahkan Isterinya ini sebuah laptop baru khas untuk membuat kerja-kerja menulis blog dan lain-lain hal. Macam tak percaya aje bila Suami kata 'jom kita cari laptop' hahahaha, ingat salah dengar ke, tanya lagi sekali 'Haa beli laptop? untuk siapa?', *ceh buat-buat tanya...pastu Suami jawab 'Hadiah harijadi awaklah, kan haritu tak sempat nak belikan' hehehehe kembang terus telinga Sis ko mendengarnya hehehehe. Alhamdulilah .

Puas ke satu kedai ke satu kedai, pilih dan tengok semua, mulanya nak beli juga Acer, sebab dah serasi dah biasa guna, tapi kedai tu rekemen Asus ni, sebab sesuai dengan Sis katanya, ringan, comel dan specs dia pun bagus. Ermmm Sis ko ni memang 'buta' IT sikit tang specs segala ni, janji boleh guna sudah, makanya dengar ajelah apa budak penjual tu cakap. Tau-tau Suami pulak berkenan suruh amik aje. 
Tengok harga, gulp! ...

Dan akhirnya, sepakat dengan Suami, akhirnya selamat dah di bawa balik dan di gunakan.
Pesana ringkas dari Suami 'Gunakanlah secara berhemah" kekekeke..Lain macam pesanannya tu :p
Terima kasih incik Suami yang menyokomg juga 'kerja' si Isterinya ini hehehe..

Terima Kasih incik Suamiku .
Asus VivoBook S14 A411U

Jeng jeng jeng..gembiranya di hati ..

Harapnya lebih terus gigih menulis blog hahahaa 

Sis nak cite banyak tentang laptop ni tak reti, makanya korang baca ajelah di SINI ya, tapi bacaan versi Indonesia hahahaha. 
Post entri ini sekadar berkongsi kegembiraan Sis aje, sebab ramai memang dah tau, Sis ko selama ni menulis guna laptop versi lama tu lee 'windows vista', dan sehingga sekarang laptop tu masih lagi berjasa pada Sis..
Dan now, dah ada baby baru heheheh kecil molek dan kurus (ringan) ajerr hehehehe.. :p








P/S: Syukur atas nikmatMu. Terima kasih incik Suami, moga Allah tambahkan rezekimu sebab telah berbelanja untuk isterimu ini..aamiinn ..


BERALIH ARAH PULA KEPADA KOMPUTER RIBA ASUS VIVOBOOK S14 BERALIH ARAH PULA KEPADA KOMPUTER RIBA ASUS VIVOBOOK S14 Reviewed by Sis Lin on Wednesday, December 26, 2018 Rating: 5

26 comments:

  1. Amiiinnn Ya Robb.. Tuah badan tu sis.

    Berkilatttt screen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, Suami dapat baca isi hati Isterinya kan Kak @Seri hehehehe..

      Delete
  2. Entah bila la SA nak beli battery baru lappy SA tu...sayang plak nak beli baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bateri je okay lagi @Amanda, kalau Sis punya laptop lama, memang software lama window vista, apa pun tak boleh nak buat dan edit hahahah mampu menaip je, kadang ada certain gambo pun tak keluar hahahah

      Delete
  3. Replies
    1. Hahaha laju tu idok le @hernee tapi teruja le semua benda boleh buat dan edit hahahaha

      Delete
    2. yang lajau taip sampai tyapo tu kita.. makin pun jadi "makain" kahkahkah

      Delete
    3. Hahahaha @Hernee ..kat hp pun typo, lagikan kat laptop hahahaha :p

      Delete
  4. hahahhahahaa...dia punya haaa buat2 tak dengar tuuu yang kelakoo..hahahhaha.. amboii ,,kemainn amek gambo berlatar belakangkan dapur yang merah gituwww..hahahhaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakakah kena le teruja terkejut sikit, baru surprise @Farahain hahahaha... Aah letak atas meja kaunter bar tu haa ngadap dapo hahahahah

      Delete
  5. wow..bestnya kak..kita pakai lappy reject adik jer..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reject pun asal up to date takpe, yang lama Sis punya legend @Normi, windows vista ..apa pun tak boleh huhuhu

      Delete
  6. wahhh sis rezeki dapat tukar laptop. Alhamdulillah. lepas ni tak hang lah nak edit blog gambar semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn seksaa sebelum ni asal menaip je hang memanjang @Farah hehehehe

      Delete
  7. Alhamdulillah.. Jadi takdelah impian nak memakai pc.. Ok sangat ni sis, boleh bawak ke dapur, depan, belakang.. Hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puas juga pujuk nak PC @Rohaida, tapi dek kena makan dengan penjual tu, akhirnya beli je le laptop huhuhu ..

      Delete
  8. assalamualaikum lin...kalau brg suami yg belikn atau hadiahkan,mahupun kecik atau besar keseronokkannya mmg tak boleh nak digambarkan...kembang semuanya kan lin...hahahhaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Mama @Maszull..
      Kann Maaa, apa jua hadiah dan barang, kalau dah Suami yang nak bagi, memang teruja dan kembang segala macam dalam tubuh ni hahahahaha

      Delete
  9. yihaaaaaaaa... 4GB ram, jom install game banyak2..hahahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakah nak install photoshop dulu uii @Sunah hahahaha

      Delete
  10. Bole pinjam arr pasni... Nk tgu dpt laptop free gak.. ntah bila la.ek 🤣😝

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha mai le ke JB, takat nak update free tu anytime jer @Retna hahahaha pastu belanjer ayam mcD :p

      Delete
  11. tahniah sis.apa yang diidamkan dapat juga.en abg yang cukup memahami minat isterinya. patutlah laju bebenau dia menghapdet blog sekarang eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah @Mar..hehehe laju tu idok ler, tapi kalau dah baru, semangat tu lain macam jer hahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.
The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.