Sunday, August 15, 2010

Cerita 4 Ramadhan


Salam semua...

Makan lagi dan lagi..hehehe ye la mmg le hari2 kena makan walaupun tak bulan puasa, betul x? lg satu mmg le hari2 kena masak walaupun bukan bulan pose, kan? so sudah semestinya le blog si Sis-lin ni ada menu berbuka..hahahahahaha...*meluat le tue kan..:p ada aku kesah!
Ermm cepatnya masa berlalu kan, hrni dh masuk hari ke 5 berpuasa, hrni Lin masak tp menunya masuk entry esok yek..miahahaha ni nak cite kisah smlm, mcm sedia maklum, smlm hari Sabtu adalah hari untuk dapur off, haha malas nak masak, ye la hari Sabtu, byk keje nak buat, nak cuci baju sekolah, kasut sekolah, tandasnya, dapurnya lipat sana lipat sini, gulung sana gulung sini..hahahaha so smlm Lin berbuka puasa beli je kat Bazar, dan smlm juga per-1 kali Lin ke Bazar Perling tu, fuyooo terkejut katak jap, punya la parking jauh takut park jln depan tu penuh rupanya bazarnya dekat dlm parking Perling Mall sana, punya la jenuh berjalan, skli dr jauh dah nmpk penuh gerai, bila dh sampai sana, dh x tau nak beli apa, makan apa, jnji ikut niat apa tekak nak makan je..hehehe
Jom layan apa yg Lin tertarik menarik the bomm kat Bazar smlm..hehehehe


*Yg ni mmg penuh gerainya, kowang tgk tu, 'ayam panggang tempayan' haaa ni per-1 kali Lin dengar dan tgk tu ayam di bakar dlm tempayan sebesau itu, tp dek sbb smlm xde niat nak makan ayam so Lin x beli la, takpe nnti mesti nak cuba...:) sedap agaknya kan..ermmm


*Smlm letih nak jalan jauh2 cari air katira Abu Bakar so Lin beli je la mana yg dapat, janji sedap, betul mmg sedap, terasa air katiranya, bahan2 dlm air tu pun byk  tak lokek tuan punya gerai..:) sebungkus rm2.


*Anak2 semua nak makan roti john, so Lin beli la sorg 1, yg lain2 menu anak2 makan mee goreng dan laksa penang..besau giler roti john tu smlm..1 rm 2.50..:) mmg berbaloi..kenyang perut.


*Ha yg ni Lin punya, nasi lemak kukus lauk sotong kering sambal dan kerang sambal, nasi dia punya la byk, tak terhabis Lin makan smlm...lain menu Lin beli roti jala 4keping..kenyang perut...:)


*Yg betul2 berselera dan pembuka puasa iailah 'air katira' juga..perghhh rasa berbaloi beli smlm sbb air nya sedap, sampai la ni dok ingat2..tp hrni tak ke bazar, dh siap masak dh pun..:)
Esok anak2 dah sekolah, rutin mcm biasa juga, bangun sahur, masak, kejut anak2 sahur, terus subuh, kejut anak2 ke sekolah, and then terus le buat kerja rumah yg tak pernah habis2..huhuhuhu cmne mau sambung tido? mau tido pun x senang keje tak siap...:(



P/S: Smlm dpt bubur lambuk Mesjid Bukit Indah, ermmm sedapp..time puasa nie la bubur lambuk jd perhatian, Lin buat makan sahur pagi td...:) hrni ada lagi, boleh la buat makan sahur lagi..


With Love

2 comments:

  1. banyaknye menu :) hee. tergoda.

    ReplyDelete
  2. MissNafa: tu menu beli je smslm..hehe selamat berbuka dear..:)

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..