KURIER SHOPEE EXPRESS MEMACU INKLUSIVITI KOMUNITI DAN KEJAYAAN PERNIAGAAN

Sis Lin
0
KURIER SHOPEE EXPRESS MEMACU INKLUSIVITI KOMUNITI DAN KEJAYAAN PERNIAGAAN | Tulang Belakang Bagi Komuniti: Hampir 90% Kurier Memacu Perubahan Melangkaui Penghantaran. Kajian baharu oleh Shopee Express mendapati bahawa 1,317 kurier Malaysia komited untuk membina hubungan yang teguh dengan masyarakat tempatan. 

87% daripada kurier yang ditinjau menyediakan perkhidmatan penghantaran ke seluruh negara yang boleh dipercayai, melibatkan diri dengan orang dari pelbagai budaya dan memperolehi kefahaman yang lebih mendalam tentang kawasan yang mereka beroperasi. Selebihnya percaya bahawa kerja mereka membolehkan perniagaan tempatan mengembangkan jangkauan pasaran, yang menyumbang kepada pertumbuhan mereka dan mewujudkan peluang pekerjaan baharu. 

Kurier Shopee Express Memacu Inklusiviti Komuniti dan Kejayaan Perniagaan

Kejayaan perniagaan dan komuniti sangat bergantung pada kurier ini yang benar wira yang tidak didendang. Khususnya untuk perniagaan tempatan, mereka sentiasa menyesuaikan diri untuk memenuhi permintaan pelanggan mereka yang berubah, manakala banyak isi rumah, terutamanya warga emas dan kurang bernasib baik, telah banyak mendapat manfaat daripada perkhidmatan kurier. Ini dimungkinkan oleh fakta bahawa 80% kurier menghantar sekurang-kurangnya 80 bungkusan setiap hari, manakala selebihnya mengendalikan bilangan bungkusan yang lebih kecil disebabkan komitmen lain.

Memandangkan niat mereka untuk menghantar bungkusan dengan selamat kepada pelanggan yang hargai, 80% kurier mengutamakan keperluan pelanggan dengan mengambil kira faktor seperti kesegeraan, lokasi dan masa, manakala 20% mengambil kira keupayaan mereka sendiri, seperti saiz bungkusan, berat, dan pesanan yang diterima, semasa menilai kebolehlaksanaan penghantaran bungkusan.

Apabila ditanya "Apakah yang paling anda sukai tentang bekerja sebagai kurier Shopee Express?" 56% kurier menikmati fleksibiliti dan rehat kerja, 25% menghargai peluang untuk mengambil alih kejayaan dan kerja keras mereka, dan 19% menghargai kerja berpasukan dan kursus latihan yang datang dengan menjadi sebahagian daripada komuniti. Kurier juga telah dapat menyokong isi rumah mereka dengan menjadualkan perjalanan kerja mengikut keselesaan, yang membolehkan mereka mengekalkan taraf hidup sambil terus mengembangkan kemahiran.

Kurier Shopee Express Memacu Inklusiviti Komuniti dan Kejayaan Perniagaan

Dengan penghantaran yang tidak terkira banyaknya untuk diselesaikan setiap hari, kurier ini percaya bahawa mempunyai kualiti tertentu membantu dalam menjadi lebih cekap dan produktif. 80% kurier yang ditinjau mengenal pasti kejujuran dan kebolehpercayaan sebagai penting – mereka bertanggungjawab untuk menghantar bungkusan dengan selamat, tepat pada masanya dan selamat kepada pelanggan. 20% berpendapat bahawa memiliki pemikiran yang positif dan pengetahuan yang mencukupi adalah penting bagi menyesuaikan diri dengan perubahan dan kekal tenang dalam situasi yang sukar.

Semua kurier tahu bahawa pelanggan mahu bungkusan mereka sampai dengan selamat. 8 daripada 10 kurier teringat menghadapi situasi untuk menghantar dalam cuaca buruk atau kawasan terpencil, manakala kurier yang selebihnya ingat memainkan peranan dalam membuat seseorang merasa dihargai dengan menghantar untuk majlis-majlis khas. Pengalaman ini mendorong kurier untuk terus menjalankan tugas kerana ia mengingatkan tentang kesan positif yang mereka ada pada kehidupan orang ramai.


P/S : Korang masih dalam mood raya ke tu? Jaga diri yaa cuaca panas sangat ni.. 

Post a Comment

0Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !