FINWORLD SYARIKAT PERISIAN PALING PROFESIONAL DALAM PASARAN SAHAM

FINWORLD SYARIKAT PERISIAN PALING PROFESIONAL DALAM PASARAN SAHAM | DALAM ekonomi sekarang ni, apa yang Sis lihat, ramai mencuba untuk mempersiapkan diri bagi mengukuhkan kewangan memasing, dan salah satunya ramai memilih untuk melabur dalam pasaran saham. Kalau di tanya mengenai saham-saham ni pada Sis, maaf, memang Sis zero ilmu. Kalau tau pun, sebab dengar dari kawan-kawan yang melabur dan hasil pembacaan Sis. 

Terjah ke dunia saham ni bukan satu yang mudah. Semakin ramai yang berminat dengan pelaburan saham tetapi tak tahu bagaimana nak mula. Di sinilah pentingnya ilmu pengetahuan untuk membolehkan seseorang itu berjaya. Risiko dalam melabur duit tu memang tinggi, tapi kena yakin, yang penting perlu ada 'guru' untuk bertindak. 

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

Bagi pelabur baru yang kurang berpengalaman atau mungkin pertama kali berhadapan dengan keadaan pasaran bearish, keadaan ini mungkin menyebabkan kebuntuan dimana pelabur tidak tahu apa tindakan sepatutnya yang perlu dilakukan.

Dan bagi mereka yang memang dalam bidang pelaburan saham ni, sudah tentunya mengenali En Simon dari Finworld.com. Beliah adalah pengasas dan ketua pegawai Eksekutif di dalam Finworld yang telah berjaya membawa nama Finworld memenangi anugerah Golden Bull Award 2022 baru-baru ni. 

Bermula dari bawah, pelbagai dugaan dan keperitan yang telah Simon lalui untuk bangkit terus memperluaskan Finworld di mata dunia. Simon tidak pernah rasa putus asa dan yakin bahawa satu hari beliau akan berjaya dan dapat membantu ramai orang untuk menaik taraf kehidupan yang lebih baik dengan melabur dalam pasaran sahamnya. 

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

Selepas menamatkan Sarjana dalam Kejuruteraan Kewangan di UK, Simon nekad untuk pulang ke Malaysia dan berazam untuk membawa dunia kewangan negara berada di pasaran Malaysia dan kini impiannya berjaya dan nama Finworld kini menjadi perisian pasaran saham paling berkuasa di Malaysia. 

Dalam dunia pasaran saham ni, bukan sesuatu yang mudah, dan untuk menjadi perintis yang berjaya juga tidak pernah mudah. Ada ketikanya kata Simon, ianya menjadi kusut dengan segala masaalah risiko dan dana untuk di laburkan. Lebih-lebih lagi kepada pelabur baru. Untuk menyakinkan mereka bukan mudah. Sebab setiap apa yang kita laburkan, ianya tidak dapat dengan cepat dan ada masanya boleh menjadi risikonya berganda, so Simon kena bersedia dalam segala hal yang berlaku. 

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

Tapi Simon percaya, ianya adalah cabaran dan perlu di teruskan walaupun Simon merasa terlalu kesuntukan masa, dan banyak yang perlu dilakukan. Simon sering merasa masa itu tidak cukup, tapi peluang tetap ada bila-bila masa. Beliau perlu bertindak segera dan tidak perlu tunggu untuk melihat hasilnya. Yang penting tindakan untuk belajar dalam asas pembangunn, termasuk teknologi, dan networking bersama kenalan dan lain-lain, kena cekap dan pantas. 

Bagaimanapun, Simon dan teamnya mempunyai kepercayaan bahawa kegagalan tidak mudah untuk terus mengalah. Berterusan dalam mencapai matlamat tanpa henti, kerana misi Finworld adalah untuk membolehkan rakyat Malaysia memiliki perisian pelaburan kewangan domestik dan bertaraf dunia. Jangan berhenti, jangan berputus asa. Kerana usaha itulah Finworld secara beransur-ansur berkembang dengan maju dan memenangi Golden Bull Award pada tahun 2022. 

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

Simon sentiasa berpegang kepada 4 prinsip bersama teamnya. 
  1. Semua keputusan perlu berdasarkan kepada perkembangan syarikat
  2. Melihat kepada keupayaan syarikat untuk mengubah kos secara fleksibel dan penggunaan
  3. Teruskan merealisasikan ruang pembangunan selagi ada peluang
  4. Semua operasi harian perniagaan perlu di digitalkan supaya mudah untuk di rekod.

Simon berasa tempoh ini adalah peluang yang mencabar. Beliau berasa syarikat yang tidak dicabar, tidak boleh menjadi lebih kuat. Apabila cabaran datang, soalan yang sering Simon tanya pada diri sendiri,  'bolehkah industri menyelesaikannya dengan sempurna?'. Tapi dengan usaha kerja keras beliau, akhirnya, dalam tempoh dua tahun yang mencabar ini, team beliau dapat menghadapinya dan selesaikan masalah bersama-sama. 

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

Finworld juga sangat berbesar hati melantik Dr. Ridzwan Bin Bakar menjadi penasihat korporat syarikat mereka yang sememangnya berpengalaman dalam membentuk syarikat dengan lebih cemerlang pada masa hadapan dan patuh syariah .. 

Latar belakang pendidikan Dr Ridzwan Bin Bakar : 
1. (CPA CMA CA ACIS FCMA CIIF RFP Shariah) Akauntan profesional bertauliah
2. Berkhidmat sebagai ketua Program Akauntan Awam Islam Bertauliah (CIPA CIMA Australia 2018-2021)
3. Pemimpin Standard Perakaunan Islam Malaysia
4. Lembaga Penasihat Pelan perakaunan (KPB) dan Wakaf
5. Ahli kumpulan penasihat untuk kursus akademik Program Phi / DBA / MBA Graduate Business School UiTM
6. Ahli Program Pembangunan Kepimpinan (Pemeriksa bertauliah DDI International)
7. Penyelidik kanan Institut Profesional Baitulmal
8. Pengasas Sekolah Berasrama Al-Quran Miftahulkhoir (MQBS)
9. Jurucakap JAIS yang diberi kuasa (Jabatan Agama Islam Selangor)

Dan beliau pernah berkhidmat sebagai : 
1. Berkhidmat sebagai pegawai kanan organisasi korporat (GLC) yang mempunyai hubungan dengan kerajaan
2. Berkhidmat sebagai Timbalan CFO TMNet Sdn Bhd
Latar belakang berkaitan kewangan:
1. Pengamal kewangan dan Wakaf Islam (untuk pemberian dana)
2. Ahli Penasihat Bandar Wakaf Pintar Pahang
3. Pemimpin dasar awam Malaysia yang bertanggungjawab untuk insentif cukai Wakaf dan derma
(Pejabat Perdana Menteri dan Kementerian Kewangan JAWHAR)
4. Dilantik sebagai Bendahari Kehormat dan Anggota Lembaga Majlis Tindakan Wakaf Antarabangsa (iWaqf)
5. Pengerusi Program Inovasi Wakaf,
6. Ahli akademik Wakaf Antarabangsa, Bank of Jakarta
7. Pemimpin Syiling Wakaf BWi global
8. Dilantik sebagai pasukan tugas utama Surat Ikatan Amanah Wakaf Malaysia
9. Memimpin sejumlah pembiayaan sosial Islam, inisiatif Wakaf dan dasar awam di Malaysia dan luar negara
10. Ketua Penyelidikan Kewangan, Perakaunan dan Sains Sosial Islam (IFASS)
11. Dilantik sebagai Lembaga Pengarah Majlis Agama Islam Wilayah (MAIWP)
12. Pengarah dan Pemegang Amanah Pusat Wakaf
13. Jawatankuasa Pelaburan Yayasan Wakaf Malaysia (YWM)

Beliau juga pernah bersiaran dalam program tv bersama : 
1. Program MHI TV3
2. Program RTM 1 Selamat Pagi

Korang boleh ke facebook ini untuk ketahui lebih lanjut mengenainya ya :  https://www.facebook.com/finworldshariah

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

Melihat ke masa hadapan, Simon berazam untuk membangunkan produk domestik yang boleh dibeli dan dibanggakan oleh rakyat Malaysia. Dan Simon berpesan kepada semua pelabur, untuk mencapai matlamat ini. perlu memikirkan setiap langkah sebelum korang ingin mengambil tindakan, jangan amik langkah mudah tanpa berguru dan jangan bertindak melulu, buatlah perancangan yang betul. 

Simon mengingatkan kepada semua pelabur, jangan hanya bijak bercakap, mesti bertindak.  Apabila berjaya, jangan ego dan berlagak. Ini juga kepercayaan yang beliau pegang sejak beliau memulakan perniagaannya. Satu-satunya untuk berjaya di pasaran, terus saja buat keputusan dan mulakan perniagaan. Perlu mengikuti perubahan dalam pasaran. Bila berjaya, kita boleh dapat menyesuaikan diri dan bertindak balas terhadap perubahan dalam pasaran. 

Finworld Syarikat Perisian Paling Profesional Dalam Pasaran Saham

"Jangan Bekerja Untuk Duit, Tetapi Biarkan Duit Bekerja Untuk anda!" Cash is king. Bull market make you profit, but bear market make you rich. So apalagi, sudah tiba masanya untuk korang usaha dan merubah, korang boleh join dan dapatkan PERCUMA 3 jam training bersama mereka dengan menggunakan promo code Sis bagi ni. Korang klik SINI untuk mendaftar okay. 

Untuk ketahui maklumat lanjut mengenai Finworld.com ini. Korang boleh terus hubungi details di bawah ini ya.. 

FINWORLD TECHNOLOGY SDN. BHD.
No7-2 Jalan PJU5/6, 
Dataran Sunway, Kota Damansara, 
47810 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Telefon:+ 6010-5315491


P/S: Usaha tangga kejayaan. Nak seribu daya, taknak seribu alsan... all the best korang.. 

22 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Baguslah Finworld ni. Beri peluang dan ruang untuk orang lain tambah bakul ekonomi. Mesti buat sampai jadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa GB, di beri peluang untuk turut sama juga tu dan 3 jam free training bagi mereka yang berminat, menarik kann?

      Delete
  2. uang berjinak-jinak dengan pelaburan ni kena belajar dari Finworld ni.Hebat kan anak muda ni, muda lagi dah berjaya dapat award

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Eda, kena ada guru untuk join saham ni, kalau tak, banyak rugi dari untung...

      Delete
  3. menarik jugak ni and bagus ada training semua, at least ada knowledge untuk start. sis join tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Percuma 3 jam training tu Bae, bolehlah daftar yaaa

      Delete
  4. Ni yang buat semangat sikit nak belajar snd gain knowledge dalam investment in saham ni! Boleh la try kan! 👍🏻

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh Nel, sebab training tu bagus untuk yang baru nak ceburkan diri..

      Delete
  5. Zaman sekarang semua scam ada kat mana-mana. Bagus usaha yang deorang buat ni, semoga dapat bantu ramai orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Zayani, jangan sembarang join sana sini, takut nanti, akhirnya kita yang rugi, habis duit ...

      Delete
  6. good job to the company. hope all investors get profit in their investment soon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, boleh bantu mereka yang betul yakin dan inginkan perubahan dalam hidup untuk mencubanya..

      Delete
  7. Kita nak cuba tapi tak berani kerana ada risk juga business mcm ni tapi low lah dan grow cepat... Ada free time boleh tengok2 dulukan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah Maha, ikut training percuma 3 jam tu, kalau yakin, boleh teruskan...

      Delete
  8. Bila ada sifu dan tenaga pengajar baru rasa dalam landasan yang betul.. kena banyak rujuk pada yang lebih arif, pakar dan berpengalaman bila menyentuh bab pelaburan Saham ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kena ada AM, kalau tak nak mula dari ZERO, memang takde ilmu laaa kann..

      Delete
  9. Nak bermain saham jangan sebarangan
    Carilah sifu yang berkaliber berpengalaman
    Jangan main terkam ikut habuan
    Nanti menangis air mata darah jika kerugian

    Tak gitu Sis Lin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siap berpantun hahahaha.. usaha, yakin dan tidak putus asa, itu yang kena ada dalam emnceburi bidang saham ni..

      Delete
  10. Pelaburan ni semua memang best. Rasa thrill bila menjadi. Kalau ada guru yang bagus mesti menjadi-menjadi untung dia kan. Walau apa pun, kaji betul-betul sesuai atau tidak untuk mulakan. Sebab ia long term investment. Sekali untung, mesti nak lagi dan lagi. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Ruby, ramai main masuk je tanpa berguru dan ada ilmu, tu yang ramai rugi dari menguntungkan...

      Delete
  11. Thanks for sharing this, a trustable investment guru and platform really helps.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Kelly, boleh cuba jika ada keyakinan, mana tau itu rezeki kita kannn..

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment