MUSIM TENGKUJUH MENGHAMPIRI - RANCANG PERJALANAN BERSAMA MAXIM E-PANGGILAN

MUSIM TENGKUJUH MENGHAMPIRI - RANCANG PERJALANAN BERSAMA MAXIM E-PANGGILAN | TIBANYA bulan Oktober sehingga Disember, merupakan musim tengkujuh di mana purata hujan menaik, dan kebanyakan negeri di Malaysia mengalami hujan setiap hari terutama pada waktu petang. Sama juga di Johor ni, sudah beberapa hari hujan turun setiap hari dengan lebatnya dan ada sesetengah tempat sudah di naiki air. 

Ini menyebabkan penggunaan kereta di jalan raya juga bertambah di mana kebanyakan pekerja yang sebelum ini menggunakan motosikal bertukar membawa kereta dan sesetengah dari mereka menggunakan perkhidmatan e-panggilan.

Musim Tengkujuh Menghampiri - Rancang Perjalanan Bersama Maxim E-panggilan

Maxim e-panggilan Malaysia merupakan salah satu perkhidmatan yang terkemuka di dunia dengan menawarkan harga yang berbaloi walaupun semasa musim hujan. Pengguna juga dapat mengetahui kos perjalanan semasa membuat pesanan di aplikasi, walaupun ketika cuaca buruk atau kesesakan lalu lintas. 

Penumpang juga boleh mendapat akses terus ke tempat yang diletak di dalam aplikasi dan Maxim e-panggilan akan terus ke destinasi, tidak perlu lagi menunggu bas atau pengangkutan yang lain dalam keadaan basah kerana hujan.

Musim Tengkujuh Menghampiri - Rancang Perjalanan Bersama Maxim E-panggilan

Berhubung ini, pihak Maxim Malaysia mengambil inisiatif dengan mencadangkan beberapa langkah atau cadangan yang boleh digunakan oleh pengguna Maxim e-panggilan:

1. Membuat pesanan awal di aplikasi Maxim dan berhubung dengan bakal pemandu korang - Pilih tarikh dan masa yang anda mahu di bahagian pra tempahan. Di mana penumpang akan di beri akses untuk berhubung terus dengan pemandu yang akan menggambil nanti.

2. Hubungi rakan untuk berkongsi kenderaan dan perjalanan bagi mengurangkan kesesakan lalu lintas. Penumpang Maxim juga boleh menambah dua alamat penghantaran di mana pemandu akan menghantar penumpang ke dua alamat yang berbeza dengan satu perjalanan.

3. Pengguna juga boleh membuat pesanan penghantaran barang dan makanan menggunakan aplikasi Maxim ketika cuaca buruk, ini kerana pihak Maxim Malaysia juga mempunyai kereta sebagai penghantar. Tidak perlu risau lagi dengan barang yang akan rosak akibat hujan, hanya perlu membuat pesanan melalui aplikai Maxim dan memilih penghantaran.

Seperti yang dicadangkan, Maxim Malaysia percaya bahawa tips ini boleh memudahkan penumpang untuk mendapatkan kenderaan e-panggilan dengan mudah dan dapat mengurangkan kesesakan lalu lintas.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh ke laman sosial maxim E-panggilan ni; 


P/S: Pagi tadi hujan lebat selebatnya turun.. moga semua mangsa banjir, baik-baik aja.. aamiinn.. 

4 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

 1. Oh, baru dengar yang maxim ni. terima kasih sharing yaa sis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yaaa baguskan, boleh sesiap donlod dulu...

   Delete
 2. ako igt tadi maxim kat blkg umah ako hehehe... rupanya maxim apps

  ReplyDelete
  Replies
  1. oo belakang uma ko ada nama sama Maxim ni ke?

   Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment