BILA ANAK MULA KEMBALI KE KAMPUS


BILA ANAK MULA KEMBALI KE KAMPUS | Rasa hati terkilan ni masih ada lagi, tak tau laa kenapa, rasa bersalah dan rasa sayu hati bila kenangkan. Kenapa? Sebab setelah sekian lama bercuti, semalam anak sulung Sis,Kakak dah mula balik ke Shah Alam tapi Sis tak sempat nak berjumpa dengannya dan ucap selamat jalan. Hanya mampu telefon dia dan pesan agar berhati-hati dan jaga diri. 

Tapi sebelum tu Sis dah jumpa laa anak Sis di rumah, dan pesan panjang lebar kat dia. Cuma masa dia gerak nak balik aje yang Sis tak sempat jumpa sebab Sis ada food review Ramadhan di Amari Johor Bahru. 

Jam 11.15am Sis dah mula gerak, event jam 12.30pm. Kakak pulak nak gerak dalam 1.30pm macamtu. Mulanya Sis kata tunggu Sis balik baru gerak, dia pun okay, tapi entah last minit dia kata owner rumahnya yang baru tu bagitau nak jumpa jam 5pm, so Kakak takut tak sempat, so dia gerak awal. Alhamdulilah selamat sampai dan selamat dah masuk ke rumah sewa barunya di Subang. 

Bila Anak Mula Kembali Ke Kampus

Anak sulung Sis ni belajar di MSU, now tengah sambung Masternya.. ikutkan dah hampir selesai dah Masternya, tapi sebab dari mula PKP tahun lepas di tangguhkan, hanya secara on9 sahaja, so masa tu dah jadi panjang... tapi atas sebab mengejar cita-citanya yang nak jadi Saintis, dengan kesungguhannya, anak Sis tetap berjuang sampai selesai semua pembelajarannya.. Sis hanya mampu sokong dia jer. 

Tapi nasib baik jugalah, dua hari sebelum balik, dapatlah Sis bawanya keluar dan mencari barang keperluannya yang dia perlukan, termasuklah bantal dan cadar.. tu penting hahahaha.. 

Lain-lain hal, buat tambah-tambah aje, sebab barang lama dari rumah sewa lama masih boleh di gunakan.. 

Ayam Masak Lemak Cili Api

Kubis Goreng Udang

Nasib baik juga ada anak bujang Sis, adiknya tu, memang Sis suruh cuti dari pergi Studio untuk bantu Kakaknya tu angkat barang semua. Lagipun semalam Ayahnya pun gerak balik dari Kuantan. Pun tak sempat juga jumpa anaknya semalam. 

Sebelum tu Ayahnya dah siap call anaknya dah, kata tunggu Ayah bali, nak ajak makan lunch sama-sama, tapi tetap juga Kakak kata tak sempat. Takut jem di Seremban atau di area Shah Alam atau Subang.. takpelah Ayahnya.. next time kita turun Shah Alam yaa.. 

Dan alhamdulilah, sebelum keluar rumah pun, Sis sempatlah masakkan untuk anak Sis, Ayam Lemak Cili Api dan juga Kubis Goreng dan Sambal Belacan. Dapatlah dia makan sebelum balik ke sana. 

Bila anak mula kembali ke Kampus, sunyilah rumah ni. Bulan depan anak bujang Sis pulak balik Politeknik Mersing.. now dah mula dah kuliahnya secara on9.. cuma masuk kampus aje nanti bulan April ni. Sayu laaa hati.. 

Maunya takkk, nak puasa dah, time tu laa semua balik... :(
Tinggallah Sis, Yana dan Ayahnya aje.. kalau Yana duty, Ayahnya kerja lewat, maka berbukalah Sis sengsorang... arghhh Sis tak suka perasaan itu.. huwaaaaa... 

Moga Allah lindungi dan peliharalah anak-anak Sis dalam keadaan baik mahupun tidak.. Jauhkan mereka dari segala bencana dan keburukan yang tidak diingini..
*Juga buat anak-anak kalian semua.. Aaamiinn.. 


P/S: Harini pun ada food review juga nak attend lunch ni.. makan lagikkk hahahahaha..

18 comments:

  1. Takpe sislin, anak anak sislin balik kampus untuk sambung pelajaran. Semoga dimudahkan segala urusan sislin dan keluarga! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Atiqah, dah biasa cuma perasaan tu tetap sama.. aamiinn..

      Delete
  2. semua dah balikkkk!!!
    Kakak kat subang belah mana oii???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat USJ, dekat dengan Summit tu hehehehe..

      Delete
  3. tak sempat jumpa eh, takpe nanti boleh rentas negeri sis leh jenjalan ke sana visiting sambil holiday :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyee Atie, Sis keluar dulu, then baru anaknya gerakk..

      Delete
  4. Dah selamat sampai dan dah selesai urusan syukur sangat-sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah PC, semuanya dipermudahkan..

      Delete
  5. Replies
    1. Hehehehe nasib baik sempat masakkannya..

      Delete
  6. Takpe Sis...pengorbanan demi cita- cita kan..SA ni nanti kalau dania masuk mana2 U...bayangkan cane sunyinya SA...anak sorang je pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa SA, Emak is redha aje.. tak kisah laa kan, sementara aje semua..
      Jangannn nak nangis ni :(

      Delete
  7. Alaaaa.. Lin, kau buat akak rasa nak nangis pulak. Nasib baik Iman sem ni duduk bawah ketiak lagik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huwaa... akan tiba masanya tu..
      Amat bulan depan balik Kamsis dah..

      Delete
  8. alaa tak sempat aku bagi baju kat kakak..tibehhh hahaha

    ReplyDelete
  9. Masing masing dah kena pulang ke sarang. Semoga dipermudahkan segala urusan anak anak sislin. Ala, jangan sedih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Fizah.. dah masanya untuk anak-anak kembali ke sekolah...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.