HUJUNG MINGGU LEPAS PENUH DENGAN AKTIVITI MAKAN SESAJA

HUJUNG MINGGU LEPAS PENUH DENGAN AKTIVITI MAKAN SESAJA | Kalau di ingat-ingat balik kisah hujung minggu lepas ni, memang gosok perut betul. Silap-silap si Sunah takut nak datang rumah Sis lagi kang kalau ada Suami hahahaha.. Yaa dari Jumaat hingga ke hari Ahad Sunah bermalam menemani Sis. Kebetulan Jumaat dan Sabtu kami ada Media Review Ramadhan di Renaissance dan juga Forest City. 

Suami pula, Jumaat tu overnight mancing, Sabtu petang baru balik. Dan satu hal pulak, jiran depan rumah Sis ada majlis perkahwinan anaknya. Memang meriah oii.. Jumaat malam Sis balik tu dah berjoget lambak depan rumah, 'Bangra, Bangra' hahahaha..duk skodeng-skodeng Sis dan Sunah di tingkap dari dalam rumah hahaha.. 

Majlis kahwinnya Sabtu petang, Sis tak dapatlah nak pergi, sebab pergi Media Review Ramadhan di Forest City nunn.. Suami aje wakil pergi malam tu. Masa Sis balik pun masih meriah lagi majlis kahwinnya, Suami sakan duduk melepak dengan jiran berbual sampai ke tengah malam baru masuk. 



Esoknya Ahad, kami bertiga keluar bersarapan di Rumah Mas. Korang ada baca kan pasal Laksa Johor yang tidak sedap bagi tekak Sis tu? Haaa meriahkan sarapan pagi kami bertiga hahahaha.. 

Lepas aje sarapan, Suami singgah di Pasar Pagi Orang asli nak mencari Ikan Duri nak masak Asam Pedas Ikan Duri, alhamdulilah rezeki anak Sis, Yana, jumpa pulak telur ikan sembilang, so balik aje rumah Sis terus memasak. Suami dan Sunah agaknya kekenyangan sangat, mereka sempat belayar membuta hahahaha.. 

Siap masak aje, terus Sis panggil Suami dan Sunah makan, Sunah dah buat muka dah, 'Makan Lagi?' hahahaha.. Ye Sunah makan laaa, masak dah siap hahahaha.. 


Lepas makan, tengok TV sekejap, kemudian tiba-tiba Suami ajak bersiap keluar. Tak tau nak pi mana. Bagitau Sunah suruh siap. Jalan punya jalan, ehhh dan dan sampai ke Jusco Tebrau Suami bawa. Sis on aje laaa janji berjalan, entah apa nak cari ek.. 

Sampai Jusco, alhamdulilah dapat rezeki, Suami belanja tudung sampai 3 pasang, Sis punya 2 helai, dan Suami belikan Sunah selai. Moga bertambah rezeki Suami. 

Yang gelihatinya, lepas aje berjalan sekejap, Suami ajak pi minum, kebetulan memang tekak Sis pun haus, jom laa pekena kopi yekkk.. cheat day sungguh kita kan Sunah..

Ingatkan kopi aje Suami nak minum, ehh dia ordernya Mee Kari, Sunah dengan mukanya be like...... hahahahahaha.. tapi Suami aje yang makan, Sis hanya makan Cucur Udang, dan Sunah makan Popia Goreng. Naik sendat oii perut hahaha.. 



Sambil tunggu makanan sampai, Suami bangun dan pusing-pusing laaa area situ, sampai ke meja kami, ehhh katanya dia order Takoyaki, gulp.... hahahaha berapa banyak makan daaaaa... 

Sunah pun pelik tengok, tak kenyang agaknya En Sabar ni hahahahaha.. adoii gitulah Sunah oi kalau Sis ko keluar dating, makan sesaja Suami Sis ni.. mana tak naik body Sis ko berdua ni, tapi di suruhnya kita kurus hahahaha.. hampeh.. 

Lepas dah makan minum, sementara menunggu Suami solat, berborak laa kami menunggu, nasib baik juga, at least makanan tu dah menurun ke perut hahaha.. kalau tak mau sesakkk pusat kami.... 

Lepas tu kami berjalan dalam AEON, Sis mencari hadiah anak Sis,Yana, dapatlah belikan dia dompet GUESS. Birthdaynya 29 Mac ni, tapi Sis belikan awal, sebab haritu dompet dia tercicir hilang, so dia takde dompet.. Kebetulan sale, dapatlah beli yang mahal tapi harga diskaun. 

Habis menyoping, turun pulak ke bawah Sis mencari Kek untuk birthday adik Sis no 3 pada hari Ahad tu. Then ehhh Suami ajak minum pulak, di belinya kami berdua TeaLive hahahaha terbeliak mata Sunah hahahaha.. adoiiii haiii.. over sugar dah ni.. 

'Dah dah jom balikkk' kata Sunah, lagi lama ada kang di ajak makan lagi hahahaha.. 

Waktu balik singgah rumah Adik di Bandar Seri Alam hantarkannya kek.. memang berbaloi bagi dia kek, anak beranak dia pengemar kek, sekejap dah licin katanya hahaha..hadiah? Tunggu yaaa hehehe.. 

Sampai rumah, memasing dah tak boleh tahan dah.. semua buat hal memasing hahahah.. kekenyangan semua.. Sunah terus masuk bilik tidur, esoknya nak gerak awal pergi kerja.. tapi Suami Sis duk melayan movie Netflix, sampai tersengguk-sengguk Sis duk meneman dia tengok TV..

Jiran depan rumah pulak, kemain lagi, tak habis lagi dia punya berjoget bangra.. ermmmm.. 

Apa-apa pun alhamdulilah, hujung minggu yang penuh 'kasih sayang' buat kami bertiga.. Nanti datang lagi tau Sunah hahahaha.. :p


P/S: Tak boleh tido duk ingat handbag yang Suami tunjuk tu, arghhhh gaji nanti nak pi beli laaa hahahaha.. 

8 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Hahaha dah bole agak klu kuar ngan abg sabar.. Konpom perut korang dah moncong ke depan berdepa2 ni hehehe...
    Moga murah rezeki ko laki bini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha iyee Ret, Sunah sampai dah beliak beliak mata dah hahahaha..
      Jangan serik udah hahaha..
      Aamiinn..

      Delete
  2. Seronok dapat jiran berbilang bangsa kan. Adudu kalau nampak muka sis & sunah je mesti ada makanan meriah di sisi.. lapooo haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyee alhamdulilah, jiran yang baik rezeki juga dari Allah..

      Delete
  3. Alhamdulillah.
    gendang gendut tali kecapi,
    kenyang perut senang hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha oyeee Amie, balik terus membuta kekenyangan...

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment

Previous Post Next Post