BELANJA ANAK MAKAN DI GOGIROU KOREAN BBQ

BELANJA ANAK MAKAN DI GOGIROU KOREAN BBQ | ALHAMDULILAH berkongsi rezeki dengan anak-anak. Semalam kebetulan Kakak balik, so Sis berempat kecuali Ayahnya yang sibuk di-laut tu, kami pergi lagi mencari keperluan persediaan perkahwinan anak Sis mana yang belum lengkap. Dan kami ke Plaza Angsana. 

Nasib baik juga apa yang Sis nak tu masih ada lagi stok, ikutkan sebelum ni kata aunty tu dah habis. Gedebak gedebuk, membelek dan membeli, selesai aje terus keluar, then kami ke IKEA plak. Masih juga membeli keperluan yang sama. 

Sebab semalam hari Khamis, so memang seronok jalan-jalan ke sana ya, sebab tak ramai orang, boleh di kira berapa ketul je yang kami nampak. Cuba ko pergi hari Sabtu ke Ahad, perghhh IKEA Cafe tu pun sampai ke luar beratur panjangnya, tapi semalam lenggang gilerr.. 

Ingat nak try ice-cream hitam IKEA gan roti hotdog hitam IKEA tu, tapi anak-anak semua taknak hahaha..


Belanja Anak Makan Di Gogirou Korean BBQ

Belanja Anak Makan Di Gogirou Korean BBQ

Tapi sebelum masuk IKEA, kami pergi makan dulu. Tanya anak-anak nak makan apa, semua 'entah entah' tapi bila aje lalu depan kedai Gogirou Korean BBQ ni, semua terhenti kejap, duk tengok menu yang tersedia, tapi bila tengok harganya, perghhh anak-anak kata 'mahalnya'... 

Yaa sekepala ala carte buffetnya RM55 seorang tapi boleh makan sepuasnya sampai ko kenyang. Tengok menunya memang semua kesukaan anak-anak. Dan untuk surprisekan anak-anak, Sis kata 'Jom makan sini, Mak belanja' hehehehe kemain semua macam tak percaya hahahaha...

Takpelah anak-anakku, rezeki yang Mak ada ni, kemana lagi nak tumpahnya kalau tak ke anak, bab makan ni berkali Suami kata, jangan berkira, janji puashati dan kami happy.. 


Belanja Anak Makan Di Gogirou Korean BBQ

Cuba teka siapakah orang yang paling gembira dapat makan Korean BBQ ala terowong asap ni? Hahahahaha... yerrr dah tentunya laaa Yana  'Bride to be' ni haaa.. dialah paling happy semalam dapat makan buffet Gogirou Korean BBQ ni, lagi-lagi ada daging Rib Eye tu haa.. 

Walau harga dia agak mahal RM55 seorang, tapi kalau korang tengok menu dia, memang puashati makan. Yang dalam gambar atas tu menu ala-carte buffet dia yang korang boleh pilih dan refill memanjang, then ada juga 8 jenis menu 'main course' dia plak yang boleh korang pilih, termasuk ice cream selepas korang selesai makan. 

Minuman pun percuma refill semua siap.. gilerr tak banyak dan tak kenyang. Sis dengan anak-anak bertambah-tambah makan daging Rib Eye tu haa, sedap nak mateyyyy hahahaha.. nak try Beef Tounge tu takut tak boleh telan pulak, tapi tu laa femes kalau kat Korea. 

Gogirou Korean BBQ Restaurant
L1.13 Toppen Shopping Centre
BUka dari jam 11am hingga 8pm

Belanja Anak Makan Di Gogirou Korean BBQ

Total kesemua Sis makan semalam RM256.50, tapi cukup-cukup puas dan kenyang.. alhamdulilah.. anak-anak pun kemain memang happy sokmo.. kami makan dengan satu perasaan puas tiap kali mengigit daging tu haa, sangat juicy dan Kimchi dia semua pun sedap gilerr.. 

Rezeki anak-anak, bila mereka happy, Sis turut happy. Hantar gambar wahtsapp dekat Ayahnya pun, Ayahnya cuma jawab 'Sedapnya' hahahahah.. 

Lepas makan masuk IKEA cari barang, then terus balik. Sampai tempat parking duk pening nak adjust semua barang masuk kereta. Dengan bonetnya dah penuh, sumbat-sumbat, nasib muat, tapi penuh laa dari bonet sampai ke dalam kereta macam dalam gambar tu, kepala Yana pun nampak sekerat hahahaha.. 

Lawak betul, kami gelak sepanjang perjalanan hahahaha.. So lepas ni, mulalah kebizian Sis nak siapkan goodies semua. Duduk aje dendiam di rumah dan siapkan, insyaAllah #SisCuba buat yang terbaik untuk anak-anak.. doakan Sis sihat ya.. 


P/S: Ayahnya balik aje semalam, hulur resit makan, okay dapat CLAIM kakakakakakakah.. makaseh Ayahnya ❤

21 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Haaaa.. nasib dapat buat tuntutan makan tu, syukurrrr.

    Yang kat R&F Mall pun berbaloi juga, RM40

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah iyerr Kak, so kira bapak laa yang belanja ekk hehehehe

      Delete
  2. hahhahha rezeki kira ayah belanja la tu kan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, hahahah tapi Mak claim, Mak yang belanja, acaner tu ek hahahaha

      Delete
  3. Aduh... tak berani cuba ni... nampak kayangan je? Atau harga marhein?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau takat makan dua orang okay Uncle sebab makan sampai kenyang, tapi kalau ramai gini, sesekali bolehlah...

      Delete
  4. sedap kan...puas hati makan kat sini..nampak berseri2 bakal pengantin tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat puashati.. anak aku kemain suka lerrr.. dapat makan macamtu sampai tersandar ko hahahaha

      Delete
  5. Bahagianya rasa hati mak dapat belanja anak-anak makan. Anak-anak pun tersenyum sayang. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Aien, anak-anak memag suka bab makan gaya gitu, puas rasa...

      Delete
  6. best nya makan2. alhamdulillah ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat best, cuma ada rezeki lebih, tu yang bawa ke sini...

      Delete
  7. bestnya sesekali dapat makan ramai2 camni kan, makanan pun nampak sedap je,

    ReplyDelete
  8. part claim balik tu yang tak tahan, sama jer macam saya.....tadi anak abang nak makan itu nak minta beli ini so duit mama dah habis....bayar lebih sikit yerrrr...hahahahaha

    ReplyDelete
  9. Makan mahal tapi boleh claim tak pe sis. Teruskan hehehe. Next time ajak kami sekali tau. Tengok pastu claim lepas ke tak ye hahaha

    ReplyDelete
  10. I love Korean food. But I haven't dine at this restaurant yet. This restaurant has Seoul Garden's vibe. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  11. wah seronoknya! saya pun suka jugak makan BBQ korean ni, pernah dulu saya belanja satu family makan dekat seoul garden hehe :)

    ReplyDelete
  12. Lamanya tak makan Korean BBQ. Last hari tu makan steamboat BBQ biasa aje. Nak kene terjah la pasni. Mengidam nengoknya!

    ReplyDelete
  13. sedapnya bileh cuba bila ke johor nanti . pilihan menu semua menarik

    ReplyDelete
  14. How I miss eat Korean BBQ! The lamb, rib eye and marinated chicken all so tasty la!

    ReplyDelete
  15. Terliur tgk makan korean BBQ nie.. nmpk well marinate.. nak ajak member cuba gakla hujung mggu ini masa time lepaking dgn diaorg..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment

Previous Post Next Post