MENGUJI KESABARAN BETUL BILA MAIN GAME SOLITAIRE.ORG NI!

MENGUJI KESABARAN BETUL BILA MAIN GAME SOLITAIRE.ORG NI! | TU dah mulalah nak ngata Sis ko ni 'berjudi' yaaa.. mana taknya, asal nampak game yang berunsur daun terup gini, semua kata 'berjudi' sedangkan takde laa pulak kita bertaruh duit atau apa-apa taruhan, yang pasti main game Soltaire.org ni PERCUMA aje weiiii.. 

Yaa, orang kita ni memang suka judge orang sesuka hati, silap-silap kat rumah, dia pun main sama, cuma tak update je kan hahahaha.. Bagi Sis game Solitaire.org ni hanya mengisi masa lapang Sis, bila dah jem otak tak tau nak update apa kat blog, haaa bukak laa website Solitaire.org ni dan mulalah bermain. Bukan kena daftar atau kena bayar pun untuk pendaftaran masuk ke, semuanya percuma. 

Paling Sis suka, bila kita main, ianya tanpa iklan yang menganggu, so kita lebih fokus untuk bermain tanpa nak kilik pangkah (X) ke.. tu yang seronoknya. 

Menguji Kesabaran Betul BIla Main Game Solitaire.org Ni

Bagi korang yang tak pernah cuba bermain, korang boleh try jenis Classic Solitaire, yang ni paling simple sekali, ye laa baru nak try kan, so try yang mudah je dulu. Macam Sis lebih suka bermain jenis Spider, yang tu bagi Sis lebih adventure, tapi pun asyiklah susah nak habiskannya. 

Yaaa jenis games Solitaire.org ni ada banyak, korang boleh pilih bermain ikut kesesuaian IQ korang, kalau dah teror tu bolehlah pilih yang 'hard' sikit gamenya.. tapi sebagai permulaan just main yang 'easy' pun okay.. 

Antara game yang popular di Solitaire ;
  • Klondike - also known as classic solitaire or simply as solitaire
  • Freecell - game has 4 free cells you can temporarily store cards in
  • Spider - game where you create a royal flush on the tableau to remove the cards from the playing field. play 1, 2 or 4 suits
  • Pyramid - sum pairs of cards to 13, with the king being worth 13
  • Tripeaks - three overlapping pyramids where you can remove cards one above or below the top card on the waste pile
  • Golf - 35 cards across 7 columns in the tableau with 17 cards in the stock pile. play in easy or hard mode where the deck wraps or does not. we also have a version of this game with wildcards

So yang mana satu pilihan korang?.. 

Menguji Kesabaran Betul BIla Main Game Solitaire.org Ni

Menguji Kesabaran Betul BIla Main Game Solitaire.org Ni

Main game Soltaire.org ni memang menguji kesabaran betul tau, memang sesuai laaa orang Germany, Sweden, France dan Russia kata game ni adalah “Patience” atau Sabar dalam bahasa Melayu, sebab bermain game Solitaire.org ni memang perlukan kesabaran, ada ketikanya menjerit engko di buatnya hahahaha.. tu sebab jangan sesekali korang main dalam opis, nayaa jerr Boss ko terkujat hahahaha.. 

Nak best, main guna laptop atau desktop, sebab lebih meluas pemandangan mata, tapi guna handphone pun boleh juga kalau korang selesa., 

Kalau yang pestime baru nak mencuba, dan tak tau macam mana nak main, jangan risau, dia ada tunjuk dan ajar cara bermainnya. Atau korang boleh je tonton videonya di SINI .. 

Menguji Kesabaran Betul BIla Main Game Solitaire.org Ni

Selain dari game-game Soltaire gaya daun terup ni, korang juga boleh bermain game lain secara percuma di Solitaire ni juga, antaranya : 


Tu semua korang boleh main dengan percuma dan tanpa iklan yang menganggu. Tu sebab Sis suka layan game di sini hehehehe.. 

Bolehlah, bosan-bosan ada jugalah benda nak di mainnya selain duk ngadap blog ni haaa.. kadang tu bila main sampai leka pulak tak update blog, aje gilerr ketagih ekkkk.. selagi tak menang katanya hahahaha.. 

Rasanya kalau sapa zaman 90an dulu, memang teror laaa main game ni, lagi pulak dulu bukak desktop kotak tu, memang takde game lain, game Soltaire.org ni ajee yang ado, betul tak?.. 

Okaylah jomm laa, nak sambung main game pulak hehehehe.. aje tak siap gak goodies aku ni kang hahahaha.. 


P/S: Sibuk tu sibuk, tapi ada ketika kenalah terapi otak sikit dengan bermain game.. 

33 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Berapa kali akak main? Hehehehhee. Mesti banyak kali bengang tak siap kan. Hahaahhaah faham perasaan itu. Tp dont worry, Solitaire memang game yang menguji kesabaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selagi tak memang Ruby hahahaha.. ko ngase?...

      Delete
  2. saya tak pernah nak reti main menda ni. hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah sekali, nanti ada dia ajar macam mana, tapi takut sekali cuba, ketagih kang...

      Delete
  3. Hahaha bila tak dpt tu rasa sakit ati betul..tp syok layan solitaire teringat masa kat opis dulu hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe, gerammm rasa nak hempok je laptop hahahaha

      Delete
  4. memang layan main games kat solitaire ni..da la byk juga games yang ada kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Miera, sekejap main okay, lelama kang, satu keje tak buat hahahaha

      Delete
  5. menguji betul kesabaran sis. kan kena Sabar main game tu. Sabaar... heee

    ReplyDelete
  6. masa muda dulu inilah game yg buat berjaga sampai kul 4 pagi sebab nak menang byk kali haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, Sis dulu masa mula menulis blog, game ni juga yang di main sambil boring cari idea hehehehe

      Delete
  7. Rindu nak main games memlm. Ngan ko hahaha

    ReplyDelete
  8. hahaha..sabar-sabar memang adat main game ade geramnyer.game favourite dr zaman kolej.teman waktu bosan-bosan lepas study...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kadang dah last tu, ehhhh tak menang juga, mana tak gerammmm

      Delete
  9. Rawlins share link nie ngan anak2 saudara biar diorang tak bosan bila kat rumah kan. Nie nak kena pantau plak, takut terlalu lama plak diorang main haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah bebaik Rawlisn, kang ada bebudak tu gian main game je kejenya hahahaha

      Delete
  10. Ah! Lama dah tak main game ini. Memang rindu haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, bukan senang nak cari game percuma tanpa iklan...

      Delete
  11. dulu zaman muda2 selalu main game ni.. jadi ralik juga sebenarnya hehe

    ReplyDelete
  12. eh! lama pulak tak main game solitaire ni ui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay sila tekan sekarang dan bermain ya hahahaha

      Delete
  13. Ingat lagi dulu masa zaman sekolah masuk kelas komputer bak main solitaer jer hehehe ketagih masa tu tunggu cikgu semua main tu jer sebab games tu jer free wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha main curi-curi tapi last-last terkantoi hahahahah

      Delete
  14. haha dulu dulu kan selalu main game ni sebab game ni default ade kat komputer kan rasanya. tapi sekarang dah takde pulak.. bila baca ni teringat balik game ni. Memang rajin main

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa betul Iena, game tu je yang ado kannn..

      Delete
  15. Ni game zaman muda remaja dulu lagi dah ni. Iza suka juga main game solitare ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa-sapa je mesti mengimbau balik game ni, sampai sekarang bermain tanpa iklan...

      Delete
  16. aku suka main game lego tu..hahahhaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment

Previous Post Next Post