MAKIN HARI MAKIN DEKAT MAKIN BERDEBAR

MAKIN HARI MAKIN DEKAT MAKIN BERDEBAR | ALLAHUAKBAR tak tau nak cakap perasaan itu, banyak benda yang membuatkan hati dan jantung ni berdebar. Terutamanya dengan kes harian Covid19 ni. Nampak macam dah tak stabil dah, kejap naik kejap turun.. so memang Sis sangat-sangat ghisauuu, arghh ghisauuu... 

Hari perkahwinan anak makin hari main dekat makin berdebar, tinggal lagi dua minggu aje, takut kot mana laa tau, jadi seperti sebelum ni, tiba kang kita kena berPKP balik semula, arghh sudah... jangan buat hal yaa.. sebab semua urusan dah banyak settle termasuk full payment untuk persandingan di Dewan Bizmilla tu nanti. 

Tiap hari kami tak henti berdoa, moga ALlah permudahkan semuanya.. tapi itulah kita hanya merancang, jika dengan izinnya, insyaAllah semuanya dipermudahkan.. tapi tetap rasa takut, risau, bimbang dan bermacam-macam laaa perasaan tu..

Dewan Bizmilla Eco Polladium

Pertama kali Sis dan Suami nak urus majlis perkahwinan anak ni memang snagat-sangat 'blur', banyak benda kami tak tau dan memang banyak kami bertanya kepada mereka yamg berpengalaman. Nasib jugalah ada adik beradik Sis yang membantu juga kengkawan dekat juga jiran. So sedikit sebanyak meringankan beban fikiran di kepala. 

Bab urusan persandingan di Dewan Bizmilla tu Sis tak kisah sangat, sebab Sis amik full pakage, so semua hal berkaitan kelengkapan pengantin ke, jemputan ke, bab makanan ke, atau hal-hal berkaitan, semua di uruskan pihak Bizmilla, sebab dah dalam pakej.. 

So far pilihan Sis di sini memang berbaloi dengan harganya, sebab masa mula Sis booking sebelum PKP dulu, masa tu ada harga promo yang memang berbaloi, nasib baik harga tu masih dapat di kekalkan sebab Sis dah bayar deposit. 

Dewan Bizmilla

Semalam seharian kami di ofis Bizmilla, ada food tester, juga sekali buat pembayaran full payment, alhamdulilah semuanya dipermudahkan. Makanan dia memang semua orang tau dah, semua sedap, menu pilihan Suami semalam pun adalah menu highlight yang selalu customer amik katanya. 

Lain-lain hal semua Sis dah selesai mencari dan booking termasuk urusan persalinan dan juga andaman anak Sis,Yana.. cuma tinggal waktu rehearseal di dewan aje nanti. Tu biarlah Yana uruskan, Sis ada banyak benda lain yang nak kena fikir, sebab Sis ada buat Yassinan & Marhaban dan juga malam berinai untuk anak Sis di rumah, so kena fikir bab lain plak.

So far tinggal settlekan hal goodies je ni, masih ada yang belum selesai. Kita buat pelan-pelan ajer. Janji siap sebelum tiba masanya. Penat tu biasalah, tak penat tak meriah gitu... harap kesihatan kami anak beranak pun baik-baik aja laa nanti.. 

Dan kalau blog Sis ni senyap je, korang faham-faham aje laa ya.. ada free time Sis update, takdee free, memang tak update laa.. ada apa-apa hal, wahtsapp aje Sis okay.. 


P/S: Mak risau sampai tak boleh tidur, Ayahnya relax ajer turun naik laut, anaknya? lagi steady jerrr.. hahahaha.. 

17 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. bila dh dkt ngan hari majlisnya pasti berdebar mak pengantin...smoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  2. Setiap mak mesti nakkan yang terbaik untuk anaknya, semoga semuanya dipermudahkan dan happy ending.

    ReplyDelete
  3. semoga dipermudahkan sis... mak pengantin plak berdebor yek... x sabar nk tgk gambar pengantin bersanding

    ReplyDelete
  4. Semoga dipermudahkan segala urusan InsyaAllah..
    Selalu macam tu kan klau org terdekat nak kahwin kite yang nervous..hehe

    ReplyDelete
  5. Faham.... ako pernah mengalami nya hehehe..
    Insyallah semoga dipermudahkan segala urusan ko sampai ke hari kejadian... amin!!
    Tunggu ako datang k hehehe

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudahkan.

    Anak buah ammi pun patutnya nak sanding kat Bizmilla ECO Paladium jugak bulan 2 nanti. Tp belah pompuan pun nak buat kat situ juga makanya SIL ammi tukar venue. Tu yg payahnya kawin dgn jiran blakang Lorong hahah

    ReplyDelete
  7. semoga dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  8. semoga dipermudahakan urusan sis sekeluarga.Diberikan kesihatan yang baik untuk selesaikan urusan perkahwinan anak sis

    ReplyDelete
  9. Memang gitu kan, mak pak pengantin yang akan selalunya neves dan kelam kelibut. Relax ye sis, insyaAllah dipermudahkan semua urusan tu

    ReplyDelete
  10. Semga dipermudahkan urusannya nanti. Mesti banyk keje dan pastinya berdebar-debar. Hope semua berjalan baik ye perkahwinan tu nanti.

    ReplyDelete
  11. I've been there before but with support from family and friends I'm sure you'll make it, just use a checklist to make sure you don't miss out anything, good luck!

    ReplyDelete
  12. mak yang lebih eksaited ni tu yang berdeborrr haha moga dipermudahakn urusan ya sis

    ReplyDelete
  13. mak kan.. walau macam mana dialah yg paling sibuk sebenarnya.. hehehe . plg stress iya jugak ekekeke

    ReplyDelete
  14. wah seronoknya majlis kenduri. semoga smeua dipermudahkan. teringat pulak masam mak ngn ayah saya settlekan majlis kakak saya, majlis untuk anak pertama :)

    ReplyDelete
  15. Memnag macam tu perasaan bila uruskan majlis ni.. Ingt kita dulu debar masa nak kawin. Hehehe.. Semoga dipermudhkan sis

    ReplyDelete
  16. Wahh, besar dah anak akak ye nak kawen. InshaAllah saya doakan semoga semua dipermudahkan. Tahniah akak dapat menantu :)

    ReplyDelete
  17. tahniah kak !! hee~ biasalah tu, berdebar dan paling kalut adalah ibu.. kalau boleh nak semua sempurna kan.. in shaa Allah.. semua akan baik baik saja nanti.. akak kena jaga kesihatan juga tau..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment

Previous Post Next Post