WORDLESS WEDNESDAY - SOTONG KANGKUNG

WORDLESS WEDNESDAY - SOTONG KANGKUNG | SEMALAM Sis lapangkan masa setelah berjanji sekian kalinya dengan Geng Bas Sekolah Sis nak keluar jalan-jalan dan makan-makan dengan mereka. Memang lama gilerr tak jumpa mereka. So semalam kami ke Jusco Tebrau. 

Lepas makan tengahari di SDS, pusing-pusing dan membeli-belah, sebelum balik pekena Sotong Kangkung, Rojak Buah dan juga Cendol Durian di Penang Road Famous Teochew Chendul di aras 3. Sini kalau nak pekena Cendol dia memang terbaekkkk, sedap gilerrr.. Cendol Cempedak pun ado.. 

Sotong Kangkung

Cendol Durian


P/S: Tak pasal-pasal semalam 'Cheat Day' hahahahaha... tapi HAPPY gilerr.. thanks korang ❤

30 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Adoiii sedap betul la tengok..terliur kte

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap Min, tengok pun sedap, apalagi kalau makan...

      Delete
  2. menggoda sungguh sotong kangkung akak tu

    ReplyDelete
  3. terus rasa nak ke teochew cendol la nanti..lama x mkn sotong kangkung tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila pergi Miera, lama tak pekena, sekali kena perghh puas...

      Delete
  4. Ni tempat fav Pak Inche, ada lagi gambonyer terkini, belum masuk entry, tunggu giliran. Tapi akk kalau ke sinj, share dgn Iman cendol sbb byk sgt semangkok beso tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita lama tak pi Kak, sekali ternampak haritu terus pekena..

      Delete
  5. boleh la tu buat tenang2 sekejap dari kesibukan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Sun, kalau tak naik biol nengok rumah dan ngadap kerja...

      Delete
  6. aduh rindunya sotong kangkung. dah la kena pantang dulu kangkung sebab baru lepas bersalin. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke, tahniah Umi.. tapi Sis dulu dalam pantang bedal je kangkung, tapi masak bening...

      Delete
  7. Replies
    1. Hahaha pi cari Uncle, panas-panas sedap pekena...

      Delete
  8. Sotong kangkung nie Rawlins rasa paling terbaik adalah di Market Tinggi, Sibu, Sarawak. Ofcoz I kata kampung I yang buat terbaik hahahaha
    Terliur tengok nie Sis oiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah promot nampak ko.. nanti Sis ke Sarawak, silalah bawa i yaa,,

      Delete
  9. Sedapnya sotong kangkung. Dulu selalu gak makan sebab gerai dekat. Sekarang dok nismilan taktau mana nak cari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis pun kalau ke negeri lain macam jarang nampak Fiza, kat Johor aje nampak hahahah

      Delete
  10. Cendol tu yg menawan hati ammi. Sotong kangkung ammi x suka sbb x makan sotong kembang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cendol sesekali pekena memang sedap Ammi, kalau selalu jemu.. walau cuaca panas...

      Delete
  11. Alamak...lama dah tak makan sotong kangkung ni. Pernah makan kat satu tempat ni. Order sotong kangkung tapi kangkung yang paling banyak. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ni lawakkk, adeiii yang ni sama balancenya.. sotong pun kenyal fresh..

      Delete
  12. Replies
    1. Kakakakah iyerr Wak, TER TERsondol plakkk hahahaha

      Delete
  13. wah bestnya jalan2 cari makan :) sotong kangkung ni memang sedap. tapi mcm lama jugak saya tak makan, nanti nak cari lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama tak jumpa kengkawan ni, sekali jumpa, lepak lee minum dan makan...

      Delete
  14. Sotong kangkung tu sedapnya mana nak dapat kat KL ni yer best lah menu semua sedap-sedap ni tak hajakkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti mai JB jom kita pekena Maha.. kita lepak sampai lebam..

      Delete
  15. heyyyyyyyy kenapa sedap sangatnya dah lama x makan ..feveret ni.. nak cari sat lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe kannn, sesekali pekena perghhh asyikkkk

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment

Previous Post Next Post