ANAK BELANJA MAK MAKAN TONY ROMA'S

ANAK BELANJA MAK MAKAN TONY ROMA'S | ALHAMDULILAH bila anak mengandung ni, time dia ngidam nak makan macam-macam, haa siapa jadi mangsa melayan dia? Siapa lagi kalau bukan Emaknya hahahaha.. asal kata 'teringin' itu ini jer, kejap kang muncul laaa depan pintu uma ajak teman keluar cari makan, yang untungnya? Emaknya juga hahahaha.. 

Takde la macam-macam dan pelik-pelik yang Yana tu nak makan, kebanyakkannya senang jer nak pi cari, area rumah Sis sini kan banyak kedai makan so kalau Yana kata nak makan itu laa ini laa, cari dekat-dekat sini jerr.. 

Cuma baru-baru ni laa, tiba dia call kata, 'Jom Mak gi Jusco Tebrau, nak makan Ribs', Emaknya macam erkkkk... bila tanya nak makan Ribs kat mana, terus dia sebut, 'Tony Roma's' hahahaha kemain lagiiii, sekali baby nak makan kedai mahal woooo hahaha, pengsan Mak dengar... 

Anak Belanja Mak Makan Tony Roma's

Anak Belanja Mak Makan Tony Roma's

Mula Yana ajak juga Ayahnya, tapi Ayahnya ada meeting masa tu, tak dapat nak keluar, so Sis pergi berdua jer dengannya. Sis drive dari rumah sampai ke Tebrau, memang masa tu Yana tengah mabuk, lembikk badan tapi tetap nak merayap hahaha.. 

Sis ni kalau makan di Tony Roma's agak jakun sikit, maklumlah memang tak selalu makan sini, bukan sebab kata harganya mahal, tapi memang jaranglah nak makan Ribs ke steak ke.. kalau makan pun, tak setahun sekali je kotttt.. tapi dah rezeki anak belanja Mak makan Tony Roma's kan, so kita balunn jer laa hehehe.. 

So time order menu, Sis serahkan pada Yana, haa dia memang agak selalu laa makan di sini. Sis follow jer laa apa dia order. Cuma masa tu Sis kata nak makan steak, so dia orderlah Sis steak.. Entah apa ek namanya, lupa hahahaha..

Anak Belanja Mak Makan Tony Roma's

Yang ni Yana yang punya.. kata nak makan Ribs kan, so alhamdulilah tercapai tekak dia nak makan Ribs. Memang nampak mengiurkan.. sedap wooo..

Anak Belanja Mak Makan Tony Roma's

Yang ni Yana orderkan Sis, Beef Steak.. sedap nak kojol hahahahahaha.. 

Dalam pada dah amik sorang satu set, ehhhh Yana pulak order pizza beef tu haaa (belakang steak tu), kemain banyakkk ekkk dia nak makan, Sis tegur gak bebanyak ni sapa nak makan, boleh dia jawab, 'Baby' hahahahaha.. sabo je laa anakkk.. 

Dah rezeki depan mata kan, kita makan ajer laa.. orang belanja kan, rezeki jangan di tolak, musuh jangan di cari, tak gituuu.. bukan selalu anak belanja Emak makan gini, tu maknanya ada rezeki lebih laa tu.. Bukan apa, Sis selalu juga pesan dia, simpan je duitnya untuk bersalin nanti, nanti banyak nak pakai duit kan.. tapi Yana selalu kata, 'Ada rezeki ada'.. 


Sekali dah makan, haaa licin hahahaha.. makan santai-santai jerr, kunyah-kunya rehat kejap, gigit-gigit diam kejap, gitu laaa.. mengah kata anak hahahaha tau punnn, pi order bebanyak buat apa adeiii.. 

Alhamdulilah... moga bertambah rezeki anak-anak dan menantu Mak semua.. selalu belanja family makan dan belikan makanan.. Tak rugi belanja orang tua ni kan, kita selalu mendoakan keberkatan kehidupan mereka.. 

Selagi sihat, selagi ada, ingatlah orang tua.. jangan nanti dah takde, tercari-cari.. rindu sentiasa.. Moga anak-anak dan menantu di murahkan rezeki dan sentiasa dalam perlindungan Allah swt.. aamiinn.. 


P/S: Syukur alhamdulilah atas segala nikmat dari Allah ❤

16 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Sedapnya, rezeki betul kat maknya dapat makan steak free hahaha! Saya pun gitu jugak sislin, klu bab2 makan ni especially klu anak2 teringin makan, beli aje sbb org kata tak elok berkira bab2 makan dgn anak2.

    Yana masih mabuk lagi ke? OK la tu, dia nak makan. Cuma klu kena buat test air gula tu kena jaga makan seminggu dua sebelum test takut nnt kena repeat minum air gula tu uweekkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerr Mak sejak-sejak ni follow jerr anak nak makan apa, Mak pun kenyang hahahaha..
      Yana still tak okay, tapi banyak kurang.. dah 4 bulan, harap akan datang okaylah tu...

      Delete
  2. Whoaaa.. sedapnyaaa.. saya pun tak pernah makann wooo! Nak jakun jugak lahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Nona, bila anak belanja, Mak apalagi hahahaha

      Delete
  3. Wahhhh .. sedapnyaaa.. saya oun first time dengar nama kedai ni Hahaha memang terus jakun teruk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat AEON Tebrau Aien.. ada rezeki boleh cuba nanti...

      Delete
  4. Nyummmsss. Makan lagi. Sambil buat video tiktok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha oitt makan kena fokus, jangan main handphone hahahahah

      Delete
  5. untung ni dapat makan free. hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, Mak juga untung kann hehehehe

      Delete
  6. anak ngidam tapi bakal nenek yg untung heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha gituuu.. harap lepas ni ada lagi keuntungannya hahahahaha

      Delete
  7. Seronoknya...betul tu Sis Lin..masa preggy memang semua benda nak makan...tapi kena kawal gak kan..x leh terlalu ikut hati..SA plak masa preggy 18 tahun lepas..yang melayan Mak Abah je...ex suami memang x layan...hahahha....sedap la Tony Romas...Ribs kat sini yang paling sedap so far...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn SA, Sis ni sebab banyak masa, so layankan aja, kadang Menantu tu pun sama layankan Bini dia tu haaa

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment