MAKAN TEMPE GORENG CECAH SAMBAL KICAP YATIE KITCHEN

MAKAN TEMPE GORENG CECAH SAMBAL KICAP YATIE KITCHEN | SETELAH beberapa hari di Pasir Gudang panas terik, semalam petang, alhamdulilah hujan turun dengan selebatnya hingga ke Maghrib, syukur Ya Allah, sejuk bumi Allah seketika. Dapat tau juga, ada negeri dan tempat tetap panas, tapi di Kedah banjir kilat ya semalam. Moga Allah permudahkan kesemua mangsa banjir, aamiinn.. 

Dan bila dah hujan, mulalah perut ni minta makan. Nak goreng cekodok malas pulak nak godak, nak buat lempeng pun, takde sambal tumis nak di cecah, yang ada Sambal Kicap Yatie Kitchen. Tu pun dah beberapa minggu beli, tapi belum di cuba lagi, sebab memang belum rasa nak makannya. 

Kebetulan kelmarin baru habis belanja dapur, so belilah beberapa tempe. Apalagi teringat tempe di dapur, so semalam petang time hujan, Sis makan tempe goreng cecah sambal kicap Yatie Kitchen, nikmattttt.. 

Makan Tempe Goreng Cecah Sambal Kicap Yatie Kitchen

Cuma kelakar juga laa yee.. kebetulan ke atau dah memang dah ada kan.. dah berapa kali juga, asal hujan goreng tempe, goreng tempe time hujan hahahaha.. sampai kawan Sis dalam group pun perasan siap kata begitu juga hahahaha.. 

Stok tempe memang selalu ada je dalam rumah ni, sebab asal ke kedai je, nampak elok terus beli dua atau tiga bungkus, senang, agak nak makan, goreng aja.. Tempe sekarang pun mudah, jenis paket dalam plastik, so kita tau lerr tempe tu elok ke tidak.. susah dah nak jumpa tempe daun tu kann.. 

Goreng dua bungkus tempe, Sis sorang je yang bedal. Tak habis petang tu, bawa ke malam. Mabeless oii cecah dengan sambal kicap tu, Johor sangattt kannn hehehehe.. 

Makan Tempe Goreng Cecah Sambal Kicap Yatie Kitchen

Sambal Kicap Yatie Kitchen tu adalah produk terbaru YK. Sis boleh di katakan semua jenis sambal YK Sis ado, terbaru, tunggu Sambal Dendeng dia sampai hehehehe.. nampak menyelerakan sungguh.. Sambal kicap ni pun best, pekat dan pedas dia paduuuu.. 

[Baca Juga] : 

Tak cair beno, tak pekat sangat.. sedang-sedang elok laa.. cuma pedas dia tu, kalau yang jenis tak tahan pedas, mungkin rasa pedas, tapi bagi Sis dah okay dah tu pedasnya.. cecah sekali, susah beno nak stop oiii... 

Beli di Shopee aja, sebotol RM19.90 sahaja. Kena cepat bila masuk stock, lambat licin.


P/S: Harini nak masak apa ekkkk, hurmmmmm.... 

4 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Sedapnya tempe goreng. Klu Makyeng dia buat tempe goreng dgn tepung kfc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni goreng kunyit jerr Karni, baru sedap mencecah dengan sambal kicap..

      Delete
  2. Sambal ni pedas yea.. fuuuhhhh. kecur liur sis!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment