JALAN-JALAN CARI MAKAN DI THE MAKAN SOMMAR SAMA FESTIVAL

JALAN-JALAN CARI MAKAN DI THE MAKAN SOMMAR SAMA FESTIVAL | INI KISAH beberapa hari lepas masa pergi ke Toppen Shopping Centre dan kebetulan di sana ada The Makan Sommar Sama Festival.. so dah alang-alang sampai, kita jalan-jalan cari makan sedap je laa di sana bersama dengan anak Sis,Yana. 

Sian juga dengan Yana ni, tengok dia lembik tak bermaya jerr sejak mengandung ni. Mabuk pembawakan baby belum hilang. Nak kata morning sickness dah nak masuk 4 bulan dah, tapi still lagi loya-loya dan muntah-muntah juga bila ada time dia, ermmm tapi nak melayankan anak tekak dia yang nak makan memacam, so Sis ikut jer la kalau dia mengajak. 

Berjanji juga dengan adik Sis,Mama Mia dan Mak Ngahnya, tapi derang lambat sampai, so Sis dengan Yana pi laa makan dulu di Hock Kee Kopitiam area atas rooftop Toppen tu haa.. saje nak makan situ, lama tak pekena kopi cham dia dan juga menu signature dia tu, tak lain tak bukan Hock Kee Classic Mala tu, perghh dapnyaa.. 

Jalan-Jalan Cari Makan Di The Makan Sommar Sama Festival

Jalan-Jalan Cari Makan Di The Makan Sommar Sama Festival


Lepak laa makan sat sementara menunggu adik-adik sampai. Yana pulak tekak nak makan pepanas katanya, so dia ordernya Vege Chef Signature Wet Noodle tu, sekali bila dah sampai, hirup kuah yaa sedap, bila makan jer meenya, terus Yana kata tak boleh makan, tekak tak boleh masuk, rasa kapur katanya, ermmm.. 

Bila Sis rasa, okay jerr.. ada rasa sikit tu okaylah, tapi maybe tekak tak sedap, lagipun sejak mengandung katanya, dia tak boleh makan semua jenis mee.. cuma masa tu saje dia ordernya menu tu, nak try makan, tapi punn tak boleh masuk dek tekak gakkk.. 

Sis pulak kenyang dah makan semangkuk Hock Kee Classic Mala tu, memang tak lerr Sis nak perabiskan Yana pun, tinggal terbiar je laa gitu huhuhu.. 

Jalan-Jalan Cari Makan Di The Makan Sommar Sama Festival

Lepas sekejap dah makan tu, adik-adik pun sampai, teruslah kami ke tempat terletaknya The Makan Sommar Sama Festival tu. Festival ni mereka buat di tempat letak parking kereta Toppen Shopping Mall tu, so korang bayangkan keadaan masa tu panas terikkkkk.. kitaorang berjalan semata nak tengok apa yang di jual... perghhhh..

Yana dah mula rasa sakit kepala, Sis pulak dah mula rasa rimas, dengan facemasknya lagi, berpeluhnya lagi, arghhhh tidakkk... yang si Mama Mia kemain sajerr jerr dia jalan melayankan anak-anak dia. Mak Ngahnya pun sama, elok jerr jalan tengah panas tu.. adeiiiii.. 

Lepas dah beli sana sini, Sis dah Yana dah jalan dulu dah masuk Mall, tak tahan panas berdenting... tapi ternampaklah dari jauh si Mia tu bergambo dengan salah sorang team Cikidot, dak Zarul tu haaa.. ikutkan bebudak ni excited nak jumpa si Aqilicious tu, tapi orangnya takde, belum sampai.. ermmmm.. 

Jalan-Jalan Cari Makan Di The Makan Sommar Sama Festival

Sis dan Yana cari tempat duduk nak lepak makan apa yang di beli. Kemudian tu tak lama adik-adik pun datang. Memasing kiri-kanan membawa makanan hahahaha macam baru balik dari Pasar Malam jerr gayanya ekk hahahaha.. 

Tapi tak lama laaa Sis duduk lepak, tengok Yana macam penat sangat letih.. so Sis ajak je dia balik... cuaca panas sangat, tu yang jadi lemah badan katanya.. sian laaa.. Adik-adik Sis masih lepak sana lagi, derang nak pi taman tema Jurassic tu haaa.. dalam Toppen Shopping Mall tu juga, cuma dia belah bawah.. 

Sesekali keluar jenjalan cari makan memang best laa.. tapi tu laa, keadaan cuaca sekarang memang boleh jadi demam.. pulak sekarang tengah musim demam, so korang berhati-hati laaa yaa.. tetap amalkan 3S dan jaga SOP okay.. facemask tu pakai selali, jangan bukakkk.. 

Moga korang sihat-sihat selalu.. 


P/S: Festival tu dah habis dah, korang jangan pergi pulak hahahahaha

10 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Semoga dipermudahkan urusan Yana dan cepat2 hilang mabuknya tu. Memang panas la dorg buat event kat atas tu, kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaamiinn, makaseh Kak.. masih tak hilang juga, tapi dah berkurang..

      Delete
  2. eh eh tak nampak lagi eh perut yana ?? btw ako pantang betul dengar nama si aqil tu hahaha... naik rimas oii kat rumah ni dari bangun tido sampai nak tutup mata balik, dok ngadap muka si aqil tu.... geram betul dibuatnya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel baby bumpnya Ret hehehe.. tapi dah nampak lerr muncit hahahahaha.. aduiii gelak beso aku baca komen ko hahahahaa

      Delete
  3. Hujung tahun ni dapatlah title datin (nek lin)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doakan yaa Wak.. mudah-mudahan selamat semuanya...

      Delete
  4. Saya jumpa Aqil! Dia datang hari Sabtu malam tu! Hahahaa... Memang panas ooo siang tu... Malam mcm nak hujan... Sempat ler jalan dulu ritu.. duk makan bawah khemah... Sesak jgn ckp.. Park jauh kat Aeon sebelah tu.. Naik jejantas nak makan sini.. Lorh.. Mujur adik rajinnn nak drive... Kalau tak, memang tak singgah ler.. tahun ni banyak betul booth makan makan.. hehe.. Pilihan pelbagai.. Moga Yana bebaik keadaannya.... memang tekak pregnant ni memacam kan... Sabo jela sampai settle semuanya...Psst..cuaca panas tu betul..sy sampai demam jugak sebab cuaca rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ko pergi juga yaa Non.. tak lepas peluang ko yaa.. panas gilerr Non siang tu.. lemas akuuuuu

      Delete
  5. Alahai siannya Yana... saya dulu pun sampai 6 bulan baru berenti rasa loya muntah2. Nak makan pun tak de selera. Tapi bila dah stop mabuk2 tu bukan main lagi selera makan hmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makk aii lamanya Karni.. yang ni pun azab sian nengoknyaaaa

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment