TAK JADI UPDATE BLOG HARINI GARA-GARA KELUAR MERAYAP

TAK JADI UPDATE BLOG HARINI GARA-GARA KELUAR MERAYAP | PUNYALAH susun draft nak siapkan posting blog, terus tak jadi update blog harini gara-gara keluar merayap dari pagi hahaha.. Last minit tetiber kawan Sis minta datang hantarkan barang dia, so sebab dah berjanji, nak taknak keluar juga laa tadi pagi walau cuaca sejuk dek hujan turun sejak awal Subuh malam tadi. 

Sebab rumah kawan tu jauh nunn di Bandar Uda Utama, so Sis pun saja laa tanya kawan Sis,Nas kot laaa dia nak ikut temankan Sis, sekali bila wahtsapp dia, memang dah agak dah, Nas mesti nak ikut hehehe.. maklumlah kami ni kan surirumah, so bila di pelawa keluar rumah, memang pantang lerrr.. amik peluang yang ada, janji dengan izin dari Suami.. 

Dalam jam 11.30am lebih gak lerr Sis pick-up Nas di rumahnya (jiran setaman jer), then terus ke Bandar Uda Utama dengan perut yang kosong.. Yaa pagi tadi tak sempat minum kopi dan jamah sebarang makanan, buatkan Suami susu Oat Anelene dia jer pagi tadi, sebab katanya kawannya dah belikan sarapan di opis. Tu yang Sis pun tak sarapan. Posting pagi tadi pun, autopost jer.. Lepas Suami pergi kerja terus bersiap, tu yang tak sempat nak duduk bukak 'opis'.. 

Dulang Lima Cafe

Dulang Lima Cafe

Tapi Nas dah kata, lepas settle hantar barang, kita pi makan hahahaha.. so lepas ajer hantar barang kawan Sis, Sis terus ajak Nas makan di Dulang Lima Cafe dia Taman Perling tu. Ini kali ketiga Sis datang makan sini, dan ketiga-tiga kalinya juga Sis makan set asam pedasnya hahahahaha.. sedap gilerr..

Duk tengok belek menu lain pun, tetap juga nak set asam pedasnya.. Nas pun sama, dia yang offer cuba asam pedas pari tu haa.. sebelum ni Sis dah cuba asam pedas tetel masa datang makan dengan Tatie dan kali kedua datang makan asam pedas kembong dengan kawan Sis juga, so ini kali dengan Nas, try asam pedas ikan pari pulak.. ternyata menang sedap seperti selalu, adeiii hirup kuah sampai nak licinnn, walau pedas-pedas juga, tapi tetap hirup, sampai berair mata si Nas di buatnya hahahah..

Dulang Lima Cafe

Dulang Lima Cafe

Memang puashati betul makan kali ni, mungkin sebab lapar sangat kot hahahaha.. licin semua makanan. Nas yang tak tahan pedas pun jadi happy gilerr makan licin semua, alhamdulilah terima kasih Nas belanja makan harini, moga rezekimu bertambah-tambah dan dipermudahkan semua urusan mengurus anak-anak dan rumahtangga, aamiinn.. 

Lepas aje makan di Dulang Lima Cafe, kami terus ke Holiday Plaza, tujuan nak ke sana sebab Sis nak tukar tali jam smartwatch Sis.. sajer beli di sana sebab sana banyak giler choice, walau tak 'ori, tapi ada aku kesah hahahaha.. janji cantikkk.. sambil tu Nas soping gak lerr barang untuk anak-anaknya.. tu laa kan Mak-Mak, kalau berjalan, ole-ole untuk anak mesti ada, kan kan.. 

Croissant Salted Egg

Habis berjalan di Holiday Plaza, Sis ajak Nas ke Richiamo minum kopi. Ye laa dah petang kan, so time untuk hi-tea hehehe.. perut masih kenyang lagi, tapi biasalah Sis Lin, 'Tiasa Hari Tanpa Kopi' hehehe.. Nas layankan ajer Sis ni haa.. 

Macam biasalah apalagi kalau bukan Americano panas dan juga Croisant Salted Egg kalau datang sini. Dua tu mesti order kalau ke sini, sampaikan kalau datang dengan Suami pun, Suami dah tau dah Sis akan order apa hehehe.. sedap woooo croisant dia, leleh terus salted egg dia kalau di gigit, yummmss.. 

Habis minum kopi, kami singgah pulak di Baker's Cottage, beli ayam panggang offer 2 ekor RM29.90. Tu pun Nas juga belanja, dia amik sekor, sekor lagi dia bagi Sis, ishhh Nas ni memang pemurah orangnya, suka belanja makan, tapi kami ni 'give and take' laaa, bukanlah dia je manjang belanja, ada rezeki ada, takde rezeki, kami duduk rumah dendiam hahahaha.. 

Gitulah kisahnya harini yang super duper happy, walau ada laa scene membebel Sis ko.. nasiblah Nas tu faham, dia dengar jer Sis bebelan Cik Min Sis hehehe.. So esok kenalah marathin update blog yang tertangguh-tangguh tu.. selagi tak siap, selagi tu tak senang hati oiii.. 


P/S: Esok pun banyak kerja, mana nak pergi 'bulan' lagi hahahahaha.. 

14 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. wah wah wah... pusing satu Johor kan. Ingatkan sampai Mersing dah. heeee. Sedap lak roti tu, nyumssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kalau sampai Mersing, mau sampai seminggu tak update blog hahahaha

      Delete
  2. lama tak makan asam pedas yg sedap. tapi pedas sgt ke sislin? klu boleh adjust pedas nak jugak try hehe. croissant salted egg tu nmpk sedap je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak berapa pedas Karni, masih boleh di telan hahahaha

      Delete
  3. Membayangkan kehidupan daku bila anak dah besar nanti. Haahha #anganjedulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann, mesti bahagia nanti time Me Time hehehe

      Delete
  4. ammi kalau ke Richiamo suka betul dgn lamb pie dia..
    bukan org johor le kalau tak makan asam pedas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo biasa beli yang tu gak Ammi, haritu sebab kenyang, so makan puff jer..

      Delete
  5. seronok pula baca coretan jalan-jalan cari makan sis lin ni..hehe..asam pedas pun my favourite!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ceritera seorang Sis Lin jer tu Edah.. kalau datang Johor, mai lerrr

      Delete
  6. Ya Allah, seronoknya ada member pemurah... hahaaha.. Semoga dilimpahkan rezeki buat kak Nas... Lapo tengok roti Richiamo tu ... Ayam Panggang Bakers Cottage.. sedappp!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Nona, kami suka makan dan kekadang berebut nak bayar hahahaha

      Delete
  7. macam best pulak Dulang Lima ni, ok boleh masuk dalam list nak makan-makan lepas viva nanti..fuhh banyak list ni..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Sunah, dah beberapa kali dah aku pi makan, next time jomm laaaa

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment