KEMBANG KEMPIS HIDUNG MAKAN 4FINGERS FIRECRACKER

KEMBANG KEMPIS HIDUNG MAKAN FIRECRACKER 4FINGERS | 4Fingers dah keluar menu terbaru mereka, korang dah cuba? Seminggu Sis tengok iklannya lalu lalang di timeline FB dan IG, tapi masih bersabar lagi, dan lama kelamaan tak boleh sabar hahahaha. Harus pergi!

Nak jadikan cerita, kebetulan hadiri majlis perkahwinan anak blogger otai,kak Yatie Ramlan, maka berpakatlah dengan si Sunah malam sebelumnya, PM wahtsapp dengannya, esok lepas kenduri jom pergi makan 4fingers heheheh. Sis suruh ajak si Farahain sekali. Mengikut arahan katanya. 

Dan esoknya selepas kenduri, berdatinglah kami bertiga secara tak sengaja, terus ke JBCC. Farahain dia pepagi ada hal, melawat kawasan Angsana hahahaha. So ngam-ngam selepas aje Sis dan Sunah selesai majlis, dia pun dah balik rumah. Sunah amik dia di rumahnya dan Sis tunggu di Petronas BBU dan Sis ajak aje naik kereta Sis. 


Kenapa Sis kata kembang kempis hidung? Haa cuba korang tengok tu, dia punya rempah menyengat gile masuk kedalam lobang hidung Sis hahahaha. Kalau Sis masih okay lagi, duduk sipi-sipi, tapi si dak Sunah, betul-betul duduk depan ayam tu, haaa mau tak sengat hidung dia. Sis kata dah macam kat kilang rempah hahahaha.

Masa mula tengok, takde rasa perasaan ayam tu pedas, sebab tak nampak macam pedas, cuma nampak rempah-rempah je atas tu, tapi bila ko dah makan, aaaaa wuuuu api kuar celah lobang telingaaa pussssss berasap hahahaha. Yang tak tahan pedas macam dak Sunah tu ye la, mulalah atas bawah mengipas, kalau Sis dan Ain, kami biasa aje, cuma ada le juga bunyi 'uuu pedasnya, arghh pedas-pedas' hahahaha.


Tengokkk, haaaa segalanya ada ditu hahaha. 
Black Pepper, Szechuan Black Pepper, Chilli Oil, White Sesame Oil, Cumin, Chilli, 4fingers Signature Soy Sauce, haaaa bayangkan segala rempah ratus segala ada dalam tu, ada cili bagai mau tak pedasnya hahahaha.

Yang tak berapa makan pedas, Sis sarankan korang cuba hahahaha. :p
Sis suruh cuba sebab walaupun pedas tapi ianya SEDAP !! Rugi korang tak cuba hahaha. 

Dan pastikan korang beli bebanyak yer, takut nanti tak cukup hahaha. Sis tengok, meja sebelah Sis siap order 2nd round ko, hahahaha. Kami sebab dah kekenyangan so tidaklah kami order lagi. Masih mampu bersabar dan melawan nafsu nafsi hahahaha..

Tapi nanti nak makan lagilah, tapi bukan yang ini, nak makan yang signature dia. Bagi Sis signature dia yang wings dan paha ayam gedebus tu lagi sodap!.

Korang kalau nak pergi, roger-rogerlah Sis ya. hahahaha :p
Tiberrrr...


We’re bringing a twist to tradition! Hand-brushed with our Signature Soy Sauce and powdered with Mala, spice and everything Nice, our new Firecracker Sauce is here to turn your CNY celebrations #spicyAF 🔥



Eh eh jalan-jalan jumpa abang dak Sunah, lain mak lain pak hahaha tapi satu bumi hahahaha
Aje sopan kan jalan pakai Jubah! 






P/S: Harini nak order mcD Prosperity Fish!! Hohohoho ..


KEMBANG KEMPIS HIDUNG MAKAN 4FINGERS FIRECRACKER KEMBANG KEMPIS HIDUNG MAKAN 4FINGERS FIRECRACKER Reviewed by Sis Lin on Wednesday, January 30, 2019 Rating: 5

16 comments:

  1. Replies
    1. Bukan nampak, memang sedap tapi agak pedas @Ejulz ...

      Delete
  2. kahkahkah.. abg sunnah tu time cny ni selalu je muncul.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa iyerrr @Dilah, sebab tu amik peluang bergambar sekali hahahaha

      Delete
  3. xsabar nak try..pantang dgr pedas2 nie mesti nak cuba..almaklum la tekak org melayu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak pergi nanti jangan lupa order bebanyak ye @Suziana ...

      Delete
  4. Kita baru tuari makan yg hot spicy peha gebu tu, makan sorg tiga ngan Iman, hahaha. . Masa tu yg ni tak keluar lagi. .. Klu tak harus kubedal juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye Kak @Seri, masa akk pergi tu belum kuar yang Firecracker ni, lepas ni jom dating sini hehehehe

      Delete
  5. Aje giler abang aku tetiba ade kat JBCC..hahahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahah raya cina je abang ko ada tu @Sunah, bak kata @Dilah hahahaha

      Delete
  6. Replies
    1. Hehehehe tu laaa hrtu nak ajak ko sekali tapi ko ada event tu @Farah..next time ya ...

      Delete
  7. nak try tapi xdan lagi nak pegi.
    tapi yang pedas2 kiteee takuit =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeee @Siti, pedas hot! Yang kurang makan pedas memang akan kepedasan hehehehe

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.
The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.