SAITO UNIVERSITY COLLEGE MERUPAKAN IPT PERTAMA DI MALAYSIA YANG MENAWARKAN PROGRAM PENGUATKUASAAN UNDANG-UNDANG


SAITO UNIVERSITY COLLEGE MERUPAKAN IPT PERTAMA DI MALAYSIA YANG MENAWARKAN PROGRAM PENGUATKUASAAN UNDANG-UNDANG | Kolej Saito ditubuhkan pada tahun 1988 oleh Tetsuo Saito, seorang usahawan Jepun. Selepas dari itu, Saito College telah melahirkan lebih daripada 6,000 graduan. Kolej ini menawarkan diploma yang diluluskan oleh KPT dan diiktiraf di peringkat antarabangsa, dengan penerimaan kredit dari UK, Kanada, Australia dan New Zealand.

Ini membuka peluang kepada para pelajar untuk menyelesaikan ijazah mereka di kolej dan universiti reka bentuk antarabangsa.

Sehingga kini seramai lebih 471 anggota Polis Diraja Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Smart Team, Matrade, Tenaga Nasional Berhad dan lain-lain syarikat swasta telah bergraduasi

Saito College terletak di PJ New Town Centre di Selangor. Kolej ini menawarkan program diploma dalam bidang Design serta Pengurusan Keselamatan. Khususnya, program yang ditawarkan adalah diploma Reka Bentuk Grafik, Reka Bentuk Dalaman, Reka Bentuk Multimedia, Reka Cipta Kreatif, Pengiklanan Kreatif dan Pengurusan Keselamatan. Mereka juga menawarkan Diploma Eksekutif dalam pengurusan Keselamatan.Tahukah anda purata pelajar yang tidak mendapat pekerjaan selepas tamat belajar meningkat sebanyak 87% berbanding 3 tahun lalu dan sering menyebabkan diri mereka berasa tertekan kerana tidak mempunyai pekerjaan setelah tamat belajar.

Kerana itu Saito Universiti College menyediakan platform yang terbaik bagi lepasan SPM/STPM/DIPLOMA dan setara dengannya dalam program Diploma Penguatkuasa Undang-Undang seterusnya membuka peluang pekerjaan yang cerah untuk pelajar lepasan daripada Kolej Saito.Meneraju lebih 29 tahun dalam industri pendidikan menjadikan Saito Universiti College merupakan IPT PERTAMA DI MALAYSIA yang menawarkan berkaitan dalam bidang keselamatan dan penguatkuasaan undang-undang.Program ini telah mendapat akreditasi dari Agensi Kelayakan Malaysia (Malaysia Qualification Agensi-MQA) dan pengiktirafan Jabatan Perkhidmatan awam-JPA. Bukan itu sahaja sehingga kini seramai lebih 700 anggota Polis Diraja Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Smart Team, Matrade, Tenaga Nasional Berhad dan lain-lain syarikat swasta telah bergraduasi .


Diketuai Oleh Kepimpinan Akademik Berpengalaman Dan Profesional .


Pengiktirafan

Diiktiraf sepenuhnya oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) dan diiktiraf oleh
Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) untuk pekerjaan kerajaan


Pinjaman/ bantuan: 

*Ptptn, Bantuan Zakat, Bantuan Sagu Hati Anak Selangor (syarat utk anak selangor), dll bantuan (tertakluk kepada terma & syarat). 
Untuk keterangan PERMOHONAN boleh berhubung dengan Pegawai En. Shamsul di Talian 012 918 2920atau

Di terus ke laman web Saito untuk melihat kursus yang di tawarkan dan terus mendaftar bagi pemgambilan Januari 2019 : Saito University College P/S: Buat pilihan yang bijak ye anak-anak. Moga anak-anak semua berjaya mengejar cita-cita tak kira walau di mana aja tempat menimba ilmunya. 4 comments:

 1. Wah menarik ni. Boleh sambung cita-cita nak sambung belajar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannn @Julia.. Boleh war-warkan dan share pada kengkawan ..

   Delete
 2. Ok nk aply gakla.. nknjd CSI laa😁... Agak2 layak tak😋

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahaha inagt ke ko nak mohon jadi pengawal keselamatan ke @Retna hahahahaha

   Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.