HAPPY MOTHER’S DAY

HAPPY MOTHER’S DAY | SELAMAT HARI IBU buat semua yang bergelar Ibu. Sambutan Hari Ibu sedunia dan juga di Malaysia di sambut setiap hari Ahad minggu kedua dalam bulan Mei. Makanya tarikh Hari Ibu untuk tahun ini jatuh pada hari ini Ahad 8 Mei 2022. 

Kebetulan pula hari raya, so mesti double meriah sambutannya kan? Sebab masing-masing pulang ke kampung beraya bersama keluarga. Sebenarnya hari-hari juga hari Ibu, bebila pun bole raikan, cuma harini agak ‘special’ sebab di raikan satu dunia, so kita sebagai anak/ibu, mestilah rasa bahagia kan, ada yang ingat dan hargai kita. 

Happy Mother’s Day

Dan untuk tahun ini, agak special sikit, sebab anak-anak buat surprise untuk Sis, Besan dan Mak Sedaranya. Kebetulan semalam Sis beraya di rumah anak Sis,Yana.. then bila anak Sis sampai, ehhh ada kek di bawanya..

Double meriah kali ni sebab dapat raikan bersama Besan sekali hihihi.. cuma adik Sis sorang lagi aja yang tak dapat join sekali semalam. Bukan main sedap Kek Ice-Cream dari SDS tu.. makaseh kakak, adik belanja kek.

Happy Mother’s Day

Tapi… yang paling bahagia sekali, bila anak Sis,Yana bagitau yang Sis akan bergelar Nenek & Datuk tak lama lagi hahahaha.. alhamdulilah, doa Sis di depan Kaabah Allah makbulkan.. 

Apa-apa pun moga Allah pelihara dan permudahkan semuanya.. Tahniah buat anak Mak & Menantu.. 

Dan buat semua, Happy Mother’s Day .. 

Sometimes we don't even realise that they are like mums for us - grandmas, a teacher, an older sister. Whether they care for us, mentor us or are simply there when we need them, Mother's Day is the perfect time to show how much you love and appreciate them.


P/S: Macam tak percaya nak jadi Nenek 😆

10 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. wahhh alhamdulillah.. nenek to be.. =)
    selamat hari ibu!

    ReplyDelete
  2. Wah tahniah Yana dan suami. Dan tahniah jugak sis lin bakal bergelar nenek. semoga the whole pregnancy journey akan berjalan dengan lancar dan diberkati. In shaa Allah. Mat ri raya sis lin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makaseh Aien.. selamat hari Ibu juga... aamiinnn

      Delete
  3. Selamat hari ibu!! Lama xde ibu smp x tau bila hari ibu heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa Ret, ko wish aje pada ibu-ibu orang hehehehe

      Delete
  4. Selamat hari ibu
    tahun depan dah boleh sambut hari nenek pula

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya & Selamat Hari Ibu Sis :)
    Alhamdulillah, tahniah utk Sis sekeluarga esp Yana & suaminya. Moga dipermudahkan semua urusannya aamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah... selamat hari ibu juga buat Puan Hazel..
      Aamiinn...

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment