KOTAK RUANGAN KOMEN DI BLOG AKU BERMASAALAH!

KOTAK RUANGAN KOMEN DI BLOG AKU BERMASAALAH! | DAH beberapa hari memang ada geng-geng blogger bagitau yang kotak ruangan komen di blog Sis bermasaalah. Bila nak komen aja, kotaknya tak nampak. Takde keluar kotak komen seperti sebelumnya. Cuma yang perasan aje yang tau nak klik kotak komen tu.. tu pun kalau pakai kanta pembesar hahahaha..

Entah kenapa laaa jadi masaalah macamtu, biasa kalau klik je 'post a comment' tu, akan terus keluar kotak komennya, ni takkk.. tiba kosong, dan kalau korang perasan melalui laptop, akan ada ikon scroll bar kecikk nak mampos di tepi kanan tu.. bila klik, kena pulak pi di garisan panjang tu then klik lagi, barulah keluar kotak komen... ishhhh stresss Sis ko nengoknya...

Dah dua hari duk nak settlekan masaalah ruangan komen ni, tapi tak juga selesai.. dan tak tau nak buat macam mana...

Nak tukar template? Ohhhhh please laaaaa.. tengah mood tak rajin oiiii.. ada beberapa orang suruh edit, adjust dan buatkan template pun Sis tak buat lagi.. sibuk dengan 'beraya' pun ya, sibuk mikirkan masaalah blog sendiri pun yaaaa... adeiiii tolong!!!!!...

Korang tengok je laa gambar di bawah ni... itu laa masaalah ruangan kotak komen blog Sis sekarang... 

Kotak Ruangan Komen Di Blog Aku Bermasaalah!

Bila korang bukak satu posting, macam biasa akan ada kotak purple 'post a comment' tu haaa di bawah sekali... 

Kotak Ruangan Komen Di Blog Aku Bermasaalah!

Tapi bila klik je kotak purple tu, dia akan keluar macam ni... then tepi kanan tu ada ikon scroll bar kecik nak mampos macamtu haaaa...

Kotak Ruangan Komen Di Blog Aku Bermasaalah!

Then bila klik arrow bawah kecik tu, akan kuar pulakk kotak komennya, tapi pun sama, hanya garisan panjang dan kecik nak mampos hahahahahaha

Kotak Ruangan Komen Di Blog Aku Bermasaalah!

Untuk dapatkan kotak komen tu, korang kena klik pulak pada garisan panjang tadi tu haaa.. barulah keluar kotak komennya macam biasa.. adoiiiii masaalah betullah... tak tau kenapa jadi giniiii.. rasa bukan masaalah template, macam ada benda yang sangkut... 

Takpe kita cuba settlekan perlahan-lahan.. so bagi korang yang datang membaca tapi tak letak komen, tak apa, Sis faham, memang sekarang kotak ruangan komen di blog Sis bermasaalah... terima kasih juga setia datang berkunjung yaaa.. 

Cuma tak tau laaa yang dapat komen tu, hadapi masaalah yang Sis kongsi di atas ni atau mereka bukak okay jerr, entah laaaa... 


P/S: Naik juling mata ngadap coding html oiii 😩

18 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Haaa...patutlah saya tengok baru baru ni, saya ingatkan line slow....so sis dah tunjuk buton kecik tu, baru saya tekan....Fuhh..pehal agaknya ekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr Non.. ruang komen ni hilang entah mana.. serabut duk godeh tapi tal solve juga problemnya...

      Delete
  2. br dpt komen lepas ikut step sis bg tu.. dr minggu lepas try nk komen x dpt... bertabahlah sis... dugaan lepas raya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. tu pasai buat posting nak bagitau semua yang ruang komen tu prob, now dah okay dah...

      Delete
  3. kotak komen tiba2 hilang klu nak komen..tekan2 nasib keluar..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Cik Nor, serabut fikir dalam beberapa harini.. alhamdulilah dah okay..

      Delete
  4. AD try komen sini..dapat tak sis heheh

    ReplyDelete
  5. mungkin kene besarkan sikit height kotak komen ni..atau mungkin kene tukar terus template baru hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sislin, klu saya pulak bila tekan add comment tu button tu terus hilang. Saya cuma boleh komen bila reply thread orang lain. huhu..

      Delete
    2. Kan ada satu hari tu aku tukat template test, pun sama Sun... terus aku tukar balik.. Maybe malam, so korang tak perasan template aku tukar hahahahaha

      Delete
    3. Betul Karni, memang dah banyak kali try and error, ni baru okay kan?

      Delete
  6. betullah...haritu 2-3kali nak comment bila tekan satu hapa tak kluar.. tak pulak perasan ada button kecik cenonet kat tepi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha iyerr Ammi, cenonet jerr button tu kuar kat tepi tu.. kalau guna handphone terus tak kuar..

      Delete
  7. Alhamdulillah
    Dah boleh komen dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, lapang dada terus Wak hahahaha

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment