TAHUN NI RAYA PECAH REKOD AKU TAK BELI BAJU RAYA!

TAHUN NI RAYA PECAH REKOD AKU TAK BELI BAJU RAYA! | TAK SANGKA buat pertama kalinya beraya, tahun ni pecah rekod Sis tak beli baju raya hahaha.. korang tak percaya? Tak caya ye sudah, janji takde baju raya pun, Sis tetap beraya yehaaa..

Entahlah macam mana boleh tahun ni langsung takde baju raya. Dan takde rasa nak beli baju raya. Salah satu sebabnya adalah, Sis memang dah ada sepasang baju Abaya yang Sis beli di Mekah, dan memang dah niat, baju tu Sis nak pakai buat raya pertama, konon tema Hitam la dengan Suami. Tapi masa pi Bazar, Suami beli pulak Kurta dia warna Emerald Green. 

Then bila Suami beri duit belanja raya, dia kata belilah baju sama warna dengan dia tu, sebab dia sibuk dengan kerja, tak sempat nak bawa Sis soping. Paling ada masa pun, time malam, bila dah malam, memang Sis malas, sebab sana sini dah mula jemmmmm... biasa tiap tahun, Sis dan Suami akan keluar siang ke sana sini hunting baju raya, santakk sampai ke malam berbuka, tapi tahun ni Suami bizi sokmo.. 

Tanya adik-adik dan kengkawan, semua dah beli baju raya berpasang-pasang. Anak-anak Sis pun. Ayahnya dah beri duit belanja raya, memasing sakan menyoping raya. Sis entah laaa, buat dekkkk jer, sampai Suami berkali tanya, 'bila nak beli baju?' huhuhu.. Sis hanya jawab, 'kan dah ada baju tu'.. pastu start dia membebel... 

Tahun Ni Raya Pecah Rekod Aku Tak Beli Baju Raya!

Bukan kata baju, tudung pun takde membeli oii hahahaha apa entah kena dengan Sis ni, faktor usia agaknya. Walau hati tu meronta nak itu ini, tapi gesa hati tu takde nak membeli. Lagi satu hal, baju order online sampai laaa ni tak sampai, rupanya pre-order, ngekkkkk hahahahaha (mesti Retna gelak).. 

So akhirnya pakailah Sis baju jubah Abaya dari Mekah tu. Sis ada belikan Suami juga jubah lelaki dari Mekah, tapi sebab last minit suruh try, tangan dan labuh baju tu terlalu labuh pulak, saiz okay, nak motong mesti dah takde kedai yang bukak. Mesin jahit pulak Yana dah hangkut hahahaha..

Sis kata takpelah, kita tahun ni color rojak, anak bujang dan kakaknya pakai warna color Nude, so Sis dan Suami pakai laa mana ada. Sis pakai Hitam dan Suami pakai kurta dia tu, emerald green.. tup-tup, lepas bersiap mandi, Suami sarung baju melayu Hitam dia, dia kata, 'takpelah pakai baju lama, janji sepasang dengan isteri' hahahahaha.. sweet bergula Laki aku pagi raya tu hahahaha...

Cuma malam raya 'panik' tu, Suami dan anak Sis,Yana sempatlah keluar sekejap dan belikan tudung Maknya.. dapatlah tudung Ariani dua pasang Suami belikan pakai buat raya hehehehe.. then raya-raya seterusnya, Sis pakai baju raya tahun lepas yang tak pakai lagi.. tak pakai sebab tak suka material dia, di sebabkan beli mahal, so Sis simpan jer laa, akhirnya pakai juga.. hahahaha.. 

Jangan kata baju, kasut ke bag ke, tahun ni langsung tak amik kisah.. pakai je laa mana ada.. pelik tapi benar (kata Laki aku).. Ingat nantilah nak beli baju raya, kang kawan ajak beraya, takde baju baru pulak hahahaha.. korang pulak, berapa pasang baju raya?. 


P/S: Alhamdulilah, terima kasih Suami ❤ ...

10 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. laaa baju x sampai2 lagi ke???? hehhehe... tp nasib baik ada gak baju baru yg blm dipakai... klu ako, mmg xde dah baju2 baru hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaaa.. yang aku cite gan ko tu, sampai laaa ni tak sampai, kelmarin tanya, next postage lima belas hb ni hahahaha

      Delete
  2. saya dh berapa tahun x beli baju raya sis huhu... Tapi 2 tahun lepas dpt baju org bagi je hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ore lelaki tak kisah, sama macam Abe Sis tu ha.... lst-last pagi raya pakai baju lama hahahaha

      Delete
  3. Teringin tgk baju yang tak sampai sampai tuu.. hehe.. Takpa sis, janji belum pernah pakai baju tu, dikira baru... Sunnah memakai baju baru... Walaupun sis anggap baju saja saja aje... Ha.. pakai baju lain sampai lusuh... saya pun byk baju x lusuh lg.. cuma rasa bosan sebab banyak kali dah pakai 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah sampai dah Non, tapi belum pakai lagi ni hahahahaha.. tak kisahlah baju lama ke baru, janji raya pertama tu kita pakai baju baru...

      Delete
  4. Kalau namanya Lin ni..saya dah boleh agak..tak beli baju baru tapi baju yang belum pakai boleh geng ngan Che Ta ni🤣

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha iyerr MamaCella, gitu je laaa, tapi banyaknya Jubah...

      Delete
  5. Takpe raya sebulan kan Sislin, boleh je lagi sambar baju warna emerald sama dgn Abg Sabar hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn... dah beli dah tu Karni, tapi Orangnya pula takde nak pakai sedondon hahahaha

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment