ICE GREEN TEA LATTE ZUS COFFEE SEDAP

ICE GREEN TEA LATTE ZUS COFFEE SEDAP | ZUS Coffee ni kalau bagi Sis sesuatu yang baru, sebab Sis pun baru juga mengenal dan mula minum dan lepak di ZUS Coffee ni. Itu pun sebab dekat dengan rumah juga, tak payah nak ke bandar. 

Tapi kalau setakat nak minum kopi je, ikutkan Cafe yang paling hampir dengan rumah Sis, Orked Coffee tu jerr.. paling dekat dan menu-menunya pun lebih banyak pilihan dari ZUS Coffee ni. Tapi bak kata anak-anak, 'alaa kita cuba sesuatu yang baru', masaalahnya... sekali cuba nak berkali-kali hahahaha.. 

Sis ni jenis tak kisah, mana-mana pun boleh, janji tempatnya santai-santai dan tak ramai orang, then kopinya pun sedap. Kalau Suami Sis? lagi tak kisah hahaha.. dia follow je kemana Sis dan anak bawa lepak minum kopi, hehehe.. 

Ice Green Tea Latte ZUS Coffee Sedap

Lain orang lain citarasanya, dan tak semua orang suka benda yang sama kan, so termasuk juga Sis.. Jujurnya kalau di beri pilihan nak lepak atau minum di Cafe mana, Sis jenis tak kisah, ko bawa lerr kemana Cafe pun, Sis okay jerr, janji tempatnya selesa.

Macam di ZUS Coffee Eco Perniagaan, Kota Masai ni, kira not bad lah tempatnya, ruangnya besar, selesa dan tenang-tenang ajer, tak terlalu crowded. Lagipun banyak Sis perhatikan pun, ramai beli take-away jerr dari Dine-In..

Macam Sis, jarang beli minuman di Cafe take-away, mesti nak Dine-In, walau minum secawan kopi pun hehehehe.. sebab datang tu memang nak lepak minum. Kalau mood okay, siap bawa laptop lagi.. 

Ice Green Tea Latte ZUS Coffee Sedap

Ice Green Tea Latte ZUS Coffee Sedap

Apa menu yang sedap di ZUS Coffee ni? 

Hurmmm entah ekkk, sebab bukan selalu juga Sis lepak minum di sini, buat masa ni dah 3 kali lerr datang lepak minum. Dan yang selalu Sis order adalah Ice Green Tea Latte, Ice ZUS Salted Gula Melaka, Ice Spanish Latte atau Americano, tu jerrr.. kalau anak yerr, memacam lerr dia order air pelik-pelik.. 

But so far Ice Green Tea Latte ZUS Coffee sedap, itu memang pilihan Sis.. Dan kalau menu makanan pulak, di ZUS Coffee ada juga menu-menu mengenyangkan, Sis pernah cuba Korean Spageti Bolognese di situ, pun sedap. Kalau Keknya pulak, paling sedap dan selalu Sis order Pandan Burnt Cheese Cake dia, perghhh sedap woooo... 

Harga? Macam juga tagline dia 'a necessity not a luxury', so harga terjual tu mampu bayar lerrr dari harga kedai kopi tuuuuuuu.. hehehehe.. tapi kalau nak lebih sedap dan mewah, pilihan di tangan korang.. takat minum kopi, kedai mamak pun ado oii hahahahaha.. 

ZUS Coffee Kota Masai Johor
3, Jln Ekoperniagaan 9, 
Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor
Buka Setiap Hari | 8am - 9.30pm

It’s Time For A New Age Of Coffee
For many, coffee is a daily need.
Specialty coffee, however, is often seen as a luxury, something you treat yourself to only on special occasions. Started with ZUS Coffee to change this perception.


P/S: Harini bizi nak perap bahan BBQ, ini malam Family Time ❤

4 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. ako x pernah lagi try zus coffee ni... nanti nak try juga la..! Tapi ako x minum green tea takut x kena ngan tekak hehehe... wow malam ada BBQ eh, klu dekat kita dah skodeng awak :p

    ReplyDelete
  2. SA suka ZUS Coffee...especially hazelnut latte..coffee x mo strong sanagt...and sedap gilaaaa....bleh gila kalau tak dapat...hehehe...

    ReplyDelete
  3. kita pun suka take away zus Coffee ni.Belum try lagi ice green tea dia ni..Next lah nak cuba yang ni

    ReplyDelete
  4. Kedai kopi bercambah macam cendawan lepas hujan sekarang.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment