SELESAI MASAALAH BROOCH TUDUNG AKU ASYIK HILANG AJER

SELESAI MASAALAH BROOCH TUDUNG AKU ASYIK HILANG AJER | YANG pakai tudung mesti ada masaalah macam Sis ni kan, duk keje membeli brooch tudung ajerr.. dalam sebulan mesti membeli, sampaikan pelik bin ajib, mana perginya brooch tudung aku hahahaha.. 

Nak kata anak amik pun yaaa, lepas pakai tak reti nak letak balik dalam bekas. Kekadang tu sampai terpijak kaki Sis, tu nasib kaki Emaknya, kalau kaki Ayahnya, mau membebel cair taik telinga yaaa huhuhu.. 

Nasiblah brooch pun tak lerr mahal beno, beli soploh hengget dapat dua belas pin, tapi mahal juga laaa, sebab pin jerr punn, pastu pakai kejap, ehhh tanggal plak pinnya dari rumahnya hahahaha adoii masaalah betullah kannn..

Selesai Masaalah Brooch Tudung Asyik Hilang Ajer

Tapi sekarang dah senang, tak payah Sis nak fikir membeli aje kejenya, now Sis pakai jenis pin macam ni jerr.. murah pun murah, dan banyak pun banyak.. so tak payah nak fikir hilang je atau tanggal ke.. sekali pakai memang melekat di tudung. 

Mulanya Sis ternampak bila Nealofar buat tutorial pakai tudung dan dia guna pin ni haaa...Sis duk tenung lamaa video tu tau semata nak tengok pin apa dia pakai hahahaha.. lepas tu bila ternampak, Sis terus skrin shoot dan simpan gambarnya, sebab nak cari dan beli.. hahahaha..

Akhirnya jumpa juga pin ni di Bawal House KipMart Masai ni. 

Selesai Masaalah Brooch Tudung Asyik Hilang Ajer

Haaa tu dia rupanya... macam pin lampin tapi design lain sikit, mudah dan selamat.. memang sekali pakai langsung tak tercabut atau tertanggal. Nak pakai pun senang. 

Sebungkus tu banyak juga isi pinnya, harga RM5 sahaja.. memang color hitam aje yang ado. Tapi betul, jujurnya mudah pakai tudung guna pin ni, baik pin tudung di baju ataupun di bawah dagu, selesa dan tak rasa sakit duk tajam brooch tu. 

Tak kisahlah orang lain dah lama tau dan pakai ke, tapi Sis ni baru tau, tu sebab Sis kongsi.. mana lerr tau ada yang tak tau, so kita mudahkan urusan orang. Yaa ada orang alergik pakai brooch tau, so boleh cuba beli dan pakai pin ni haaa.. tak mahal mana pun.. 

So selesai masaalah brooch tudung aku asyik hilang ajerr.. Buat masa ni memang Sis nampak jual di Bawal House KipMart Masai jer.. tempat lain tak nampak pulak ada.. kot korang tau mana, komen di bawah ya.. 


P/S: Pompuan kan gini lerr, Suami kata 'Pin tudung pun boleh jadi isu bertekak' hahahaha.. sebab kena tunggu Bini bersiap lambat hohohoh.. 

5 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Hilang
    Matanay copot
    Pinnya copot
    Pinnya pendek bila pakai ketawa sikit terlepas
    Pinnya tumpul

    Inilah masalah yang selalu dihadapi.. kadang sampai kena perli dengan en suami.. kalau kat kampung babah mama selalu perli. Nasib-nasib.

    ReplyDelete
  2. Nie masalah negara kan kalau pin hilang, batu takde, pin senget. Hahaha. Faham2

    ReplyDelete
  3. weiii.... alaa kat sini x nampak lagi!!
    brooch ako pun byk hilang dah ni.. yang beli kat korea dulu tu blm smpt pakai tp x tau letak mana hahaha...

    ok pin ni kalau terjumpa bole juga beli :)

    ReplyDelete
  4. wahh, lain dari yang lain design brooch tu, jarang jumpa tu hehe

    ReplyDelete
  5. sama la masalah sis lin ngan anak dara SA..berpuluh2 pin, brooch dan sebagainya beli..semua hilang...jarum peniti dah berkotak2 pun hilang...pening

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment