Header Ads


ANTARA PRODUK HIMALAYA HEALTHCARE YANG BAIK UNTUK KESIHATAN YANG AKU GUNA SEKARANG


ANTARA PRODUK HIMALAYA HEALTHCARE YANG BAIK UNTUK KESIHATAN YANG AKU GUNA SEKARANG | Yaa bukan 5 aje produk Himalaya Healthcare yang ada, terdapat banyak sangat produknya yang boleh di katakan sangat bagus untuk kesihatan, baik time tak sihat, mahupun time sihat di saat wabak Covid19 ni.

Yerr antara gejala atau penyakit yang senang nak jadi simpton kesan wabak Covid19 ni, adalah sakit tekak, batuk dan juga selsema, tahap imun badan pun  kadang boleh turun mendadak, sebab itulah kena ada persediaan dari segi pemakanan atau pun ubat-ubatan.

Dan Sis memilih 5 produk Himalaya Malaysia.

Kenapa Himalaya? Ianya adalah 100% ramuan herba asli turun temuran sejak 1930 tahun dahulu, so tahun ni Himalaya sudah bertapak di hati penggunanya selama 90 tahun lamanya. Tapi sejak wabak Covid19 tu, produk Himalaya ini mejadi Best Seller sepanjang penuaran wabak tersebut. Mungkin semua rakyat mengambil langkah penjagaan diri luar dan dalam. Bagus tu kan..

Tapi kenapa sekarang baru kita tau kan? Mungkin semua orang dah ada kesedaran dalam diri memasing, bahawa kita perlukan makanan tambahan juga produk kesihatan bagi mencegah penyakit berjangkit sesama sendiri. Belum terlambat lagi, janji kita amik tau dan amik peduli tentang penjagaan kesihatan, dari terus diam dan tidak bertindak.

#KitaJagaKita ..


Dalam set Immunity Pack yang Himalaya ada ni, Sis lebih utamakan kepada 5 produk ini. Memang guna dan amalkan setiap hari, lebih-lebih lagi minyak angin Clod Relief tu, perghh kalau nak tidur, hidung rajin sumbat, so sapu aje kat idung sebelum tidur, memang lega sangat nafas esoknya,

Antara produk lain adalah :

  • Cold Relief Balm
  • Koflet Lozenges 
  • Amalaki Amla C 
  • Septilin Tablets 
  • Septilin Syrup 

Haa tu laa antara 5 produk yang Sis guna sejak sebulan lepas.
Meh kita tengok satu persatu details kegunaan dan khasiat produk tersebut.

COLD RELIEF BALM



Macam Sis kata, Cold Relief Balm ni adalahs sejenis minyak angin yang bila di pakai, ianya sangat melegakan hidung, dada dan nafas tersumbat. Sis memang bawa ianya bersama tak kira pergi mana. Masuk aje dalam bag sebab ianya kecik dan ringan.

Lagi kalau selsema atau sakit kepala, bauan dari Mentha arvensis, cinnamomum camphora, eucalyptus globus sangat melegakan walau hanya cium dari botolnya aja. Cara kegunaannya pun sama je macam korang pakai minyak angin lelain. Selit dan sapu tempat yang korang rasa sakit tu. Cubalah sangat melegakan.

KOFLET LOZENGES 10'S



Kebetulan baru-baru ni Sis ke Paka bersama Suami, dan macam biasa Sis yang memandu, so untuk menghilangkan rasa mengantuk dan melagakan tekak yang kering, Sis bawa sekali Koflet Lozenges ni masuk ke dalam bag. Sekotak tu ada dalam 10 biji. Bagi korang yang memang sakit tekak atau batuk, Sis syorkan korang cuba gula-gula Koflet ni, bila hisap ke dalam mulut, ianya ada rasa halia, pedas-pedas lada hitam dan juga berangin. 

Bagi yang merokok sesuai sangatlah kann.. bukan untuk melegakan tekak yang batuk, tapi bagi menghindarkan bau mulut kesan dari asap rokok tu haa. Jika batuk, korang amalkan memakannya sehari dalam 3 atau 4 biji. Tapi jika tak juga elok batuknya...haa kejap, ada lagi satu produk yang boleh korang minum..

SEPTILIN SYRUP 


Yaaa kalau dah cuba makan Koflet Lozenges tu tak elok juga sakit tekak dan batuk korang, korang cubalah minum Septilin Syrup ni. Betul, ianya adalah ubat batuk. Ramuan utama yang ada dalam septilin syrup ni adalah Balsamodendron mukul, Tinospora Cordifolia, Emblica Officinals, dan ianya adalah ramuan tradisional tanpa bahan pengawet.

Ubat batuk ni Sis beri Emak Sis minum, sebab tu takde gambaran cecairnya, Sis dah beri kepada Emak untuk mencubanya. Memang sangat melegakan kata Emak, kebetulan Emak Sis batuk dan gatal-gatal tekak. Kanak-kanak juga boleh minum. Hanya 1 atau 2 sudu di minum 3 kali sehari sudah cukup memadai. Tapi jika sakit berlarutan, sila berjumpa Doktor ya.

AMALAKI AMLA C


Apa tu Amalaki? Sis pun sejak 2 minggu dah amalkannya, barulah Sis research dan mencari tau, apa itu Amalaki. Amalaki ni adalah di perbuat dari ramuan sejenis buah Gooseberry dari India yaitu Amla. Ianya mengandungi 10 kali ganda khasiat vitamin C yang tinggi dari buah oren biasa, yang boleh menaikkan sistem imunisasi dalam badan kita menghalang kuman dari terus merebak.

Ianya sejenis capsule dan hanya di makan setiap hari 1 biji sehari sahaja. Jika korang berpenyakit kencing manis, infections dan juga tahap kesihatan lemah, memang sangat di galakkan untuk mencubanya. Badan rasa segar dan lebih sihat dari biasa. Tak caya ye cuba..

SEPTILIN TABS


Begitu juga dengan Septilin Tabs ni, jika korang sakit tekak atau batuk dan korang jenis tak boleh nak minum ubat jenis cecair, korang boleh cubalah Septulin Tabs ni haa.  Ianya mengandungi Balsamodendron mukul, Tinospora Cordifolia, Emblica Officinalis yang sama seperti Septilin Syrup, cuma ianya adalah tablets.

Dan ianya lebih dua kali ganda baik kesannya untuk sakit tekak, tonsil, soft tissue infections, ulcers, resdung dan juga selsema. Nak makan pun senang, jika dewasa hanya 3 biji 2 kalis ehari, dan bagi remaja 12 tahun ke atas, 2 biji 2 kali sehari. Kanak-kanak tidak di benarkan memakannya ya. Dan jika sakit berlarutan, sila berjumpa dengan Doktor.


HIMALAYA MALAYSIA 

So bagi korang yang ingin mencuba dan mendapatkan produk Immunity ini, korang boleh terus walk-in di kesemua butik, farmasi, atau kalau nak mudah, korang boleh ke webstore www.shophimalaya.my dan dapatkan kesemua produknya di situ.

Silalah mencari dan mencuba, dan menyimpan untuk persediaan di rumah dan juga ketika travel. Orang kata sediakan payung sebelum hujan, haa begitulah .. Jangan nanti dah sakit baru nak mencari ubat, masa tu, satu pun tarakk guna deyyyy... hohoho..

Facebook | Instagram 


P/S: Jujurnya memang harganya ada yang mahal, tapi percayalah, bila korang dah cuba dan lihat kesannya, sangat-sangat berbaloi!! .. Bagi Sis, masih dalam kemampuan untuk membelinya. 

22 comments:

  1. oo kebanyakannya ubat untuk batuk dan yang berkaitan dengan masalah respiratori kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyer begitulah...yang ada Tonsil bagus mencubanya Sunag, sebab tu aku rekemen sangat, testimoninya aku heheheheh

      Delete
    2. ok, nanti nak try, bawak esok tauuuuu..haha

      Delete
  2. have not try this brand before but it seems interesting and wrong to check it out right?? so im for this soon!

    ReplyDelete
  3. Musim covid ni memang ramai dah mula makan supplements. Bagus himalaya ni. Ena pon baru tahun 90tahun dah bertapak rupanya. Bukan calang2 ni. Cold relief balm tu mcm menarik je suka berangin.

    ReplyDelete
  4. Produk himalaya ni memang bagus sgt kalau amalkan terutamanya vitamin dia. Harga pun sangat murah berbanding produk jenama lain

    ReplyDelete
  5. Produk Himalaya ni memang famous dekat drugstore :) Hehe ika pernah cuba sekali saja hehe nanti nak cuba yang lain pula

    ReplyDelete
  6. Kebetulan Rawlins tak sihat sekarang - memang nampak macam produk Himalaya nie sangat bersesuaian dengan kesihatan Rawlins sekarang nie. Thanks for sharing about the products ye.

    ReplyDelete
  7. Bagus lah immuniti set Himalaya ni. Pernah guna macam2 produk himalaya. Memang best

    ReplyDelete
  8. Produk himalaya mmg bagus. Trusted brand. Bila ada immuniti set ni, bolehla kita beli utk kegunaan family

    ReplyDelete
  9. Baca banyak review yang produk ni bagus. Ada kawan pakai untuk muka bermasalah pun dah baik.

    ReplyDelete
  10. thanks for sharing this ya, banyak cawangan dia kan, mudah nak dpat

    ReplyDelete
  11. Banyaknya produk keluaran Himalaya ni hurmm good ada balm ada gula-gula yang boleh kurangkan mengantuk ketikat memandu menarik sebab kita pun selalu pandu jauh balik kg boleh cuba ok nice...

    ReplyDelete
  12. Bagus kan produk Himalaya ni.dulu ada ambil juga and semua produk kat atas tu memang bagus ada time Covid-19 ni..stay safe k!

    ReplyDelete
  13. Nama jenama ni pun dah cukup kuat untuk mrmbuktukan ia berkualiti maklumlah gunung Himalaya tu tertinggi jadi haruslah tinggi juga kualiti produk2nya.

    ReplyDelete
  14. Produk ygterbaik dannlama dipasaran. Liez pernah cuba mkn beberapa produk himalaya, mmg berkesan. Bari tahu ada himalaya sweet tu

    ReplyDelete
  15. Thanks for sharing sislin! Nampak elok supplement2 and ubat2 dari himalaya ni, saya pun nak try juga especially yg cold relief balm tu,...

    ReplyDelete
  16. wow, i have tried their bodycare and haircare but supplement belum try lagi.

    ReplyDelete
  17. produk himalaya ni memang dah lama terkenal ..saya penah beli produk ni masa anak kena chicken pox.. brand neem tu..

    ReplyDelete
  18. Lama dah suka Himalaya produk ni. Especially facial wash kunyit tu serasi sangat ngan kulit akak

     4 Idea Bisnes Makanan Viral

    ReplyDelete
  19. Produk Himalaya ni dah lama wujud kan.
    Cuma tu la..
    Tak semua orang ambil tahu kelebihan dia..
    Kita tak pernah try lagi..
    Just tahu gitu gitu je la tentang produk ni

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.