Header Ads


JANGAN RISAU, AKU OKAY AJER!


JANGAN RISAU, AKU OKAY AJER! | Yaaa alhamdulilah, Sis baik-baik aja dan sihat aje ni, jangan risau ya. Syukur sangat, sejak kematian Emak Sis, ramai sahabat yang hubungi Sis dan mengambil peduli bertanyakan khabar Sis di sini. Nasib juga nombor telefon Sis memang tak pernah bertukar. InsyaAllah, Sis baik-baik aja.

Bukan tidak sedih dan bukan tidak 'rasa' kehilangan itu, tapi bak kata mereka yang menasihati, usah di ratapi yang sudah tiada, doakan dan sedekahkan al-fatihah lebih baik jika kita merinduinya. So mungkin sebab ada yang nampak Sis seperti tidak ada 'rasa' itu, makanya mereka kata Sis ni macam takde apa yang berlaku..

Tidak mengapalah, biarlah apa yang nak mereka yang kata, janji 'rasa' itu hanya Allah yang tahu. Orang yang melaluinya dan merasainya aje yang tau dan rasa perasaan itu. Jadi lebih baik Sis diam kan..

Dah 8 hari Emak pergi meninggalkan kami adik beradik, rindu tu jauh di sudut hati memang akan rasa, sekejap masa berlalu. Nampak adik-adik pun semakin boleh terima dan redha atas pemergian Emak kecuali adik bongsu, Mama Mia. Dia agak sukar sikit nak buat macam biasa sebab anak-anaknya jadi pencetus kerinduan kepada Emak, sebab anak-anaknya sering bertanya dan sebut, 'Mana atuk'...

Moga adik-adikku semua tabah dan keep strong untuk teruskan perjalanan hidup tanpa Emak. aamiinn..

Sis bernasib baik juga, dalam rasa berduka, ada juga sahabat keliling yang dekat 'geng taman, geng zumba. geng makcik-makcik' yang selalu ada menceriakan hari. Jadi bila jumpa mereka ni, memang lupa seketika apa yang kita tengah sedihkan, ada jee lawak dan hiburan cerita yang mereka bualkan, sampai nak naik telingkup meja hahahaha..


Mereka plan nak datang melawat dan ziarah Sis, tapi memasing ada je yang tak free, makanya tup-tup, satu malam Jumaat lepas, memasing semua ajak ngeteh dan semuanya free, so pakatlah kami semua ke Kavuncha (tea Garden) di Kota Masai dan berjumpalah dan makan malam kami semua di sana.

Terima kasih buat Kak Zizi, Ina, Kak Mas dan juga Nas yang sentiasa ada di saat berduka dan gembira. Mereka ni memang selalu happening, baik jumpa depan ataupun dalam group wahtsapp. Gitulah mereka. Yang bestnya kami cerita hal kami je, takde nak cerita hal orang dan bergosip, sebab memasing dah tua, tak yah nak menambah dosa kering katanya Kak Zizi hehehehe..

Kami memang open minded, apa rasa tak puashati cakap, nak kutuk pun depan-depan, memasing dah faham sangat. Bab menegur pun sama, memasing saling tegur menegur kalau ada yang tak betul, takde nak kecik hati atau makan hati bagai. Sebab tu Sis sayang mereka ni semua.




Tengok je laaa gelagat mereka, mana tak Sis pun sama naik gelak ceria ajer, memang menghiburkan tiap kali kami berjumpa. Alhamdulilah Allah kurniakan sahabat yang sentiasa membawa kepada kebaikkan.

Benar orang kata, dikurniakan sahabat yang baik juga adalah satu rezeki dari Allah, so jika korang rasa korang ada sahabat yang baik dan sentiasa ada bersama, maka jagalah, peliharalah persahabatan itu, jangan sampai ada yang melukakan dan terluka.

JUga terima kasih buat Sunah Sakura yang faham keadaan Sis sekarang dan bertanya khabar. Kau mesti rindu aku kan Sunn hehehe..Dan tak lupa pada Tatie Ghafur, yang sampai 3-4 kali menelefon bertanya khabar dan berbual panjang melayan kedukaan Sis, kau memang sahabat jauh tapi dekat di hati.. terima kasih banyak-banyak sahabat.

Dan kepada semua yang bertanya khabar Sis, jangan risau, Sis okay ajer ya!..now nak marathon cuba menyiapkan semua task job review yang banyak tertunggak. Maaf atas kelewatan blogpostingnya. Dan terima kasih memahami keadaan Sis.

Okaylah nanti sambung lagi ya..
Selamat bercuti dan happy holiday buat semua!..


P/S: Rindu pada Suami.. :(( 

10 comments:

  1. Sis kuat.InshaAllah.Bila Sis kuat itu menjadi contoh kepada adik beradik juga.Selebihnya apa yang dirasai cuma diri sendiri dan Allah SWT yang tahukan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, insyaAllah PC, Sis akan cuba kuat untuk teruskan hidup...

      Delete
  2. Alhamdulillah Sis okay.. moga sis akan terus kuat ya ..amin

    ReplyDelete
  3. Salam takziah buat sis sekeluarga. Maaf, baru tahu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Puan Hazel, tidak mengapa ...

      Delete
  4. Salam takziah.. Semoga sis lin terus diberikan kekuatan ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makaseh Faizzah.. aamiinn, insyaAllah ..

      Delete
  5. weiii nangis aku baca part nama aku tu!!! ko ni!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya nak peluk ko haritu, tapi takpe laaa...social distancing hahahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.