Header Ads


SDS BAKERY & CAFE PERKENAL MENU MERDEKA PLATTER SEMPENA HARI MERDEKA


SDS BAKERY & CAFE PERKENAL MENU MERDEKA PLATTER SEMPENA HARI MERDEKA | Bilamana Sis tau aje SDS Bakery & Cafe ada keluarkan menu terbaru sempena Hari Merdeka nanti, Sis lerr orang yang paling gembira kot, sebab SDS ni adalah restoran kegemaran Sis kalau di ajak makan hehehe.

Kengkawan yang biasa dengan Sis, mesti mereka tau. Kalau takde idea nak makan lunch or dinner, semestinya Sis akan kata 'Jom ke SDS', termasuk lerr Suami Sis yang suka juga ajak Sis makan di sini.

Dan terbaru, Sis berpeluang untuk merasai menu terbaru mereka yaitu 'Merdeka Platter' yang di hidangkan dalam sebuah talam seperti dulang, tapi nampak macam kuali hahaha, yang mana di dalamnya terdapat pelbagai menu '1 Malaysia' gituh..



Set hidangan Merdeka Platter ini tersedia dalam pelbagai menu di dalamnya. Ianya boleh di makan dalam 3 hingga 4 orang macamtu, ikutlah saiz badan dan perut korang ya hehehehe. Jika kuat makan, mungkin setalam tu pun boleh habis ko makan. Jika tidak, eloklah kongsi makan reramai hahahaa

Antara menu yang terdapat dalamnya adalah :
Portuguese Rice
Ayam Masala Powder
Ayam Sambal Kicap
Ayam BBQ Sauce
Papadom
Achar
Sambal Belacan

Dan harga yang terjual adalah RM35.90. 
Korang kena cuba set ni, sebab dari nasi Portugesenya hingga ke kepak ayam berperisa tu, semuanya sedap, Sis paling suka ayam perasa BBQ Sauce tu, sedap sangat! Dan tak lupa dia punya Sambal Belacan, perghhh giler kaw, yang tak makan pedas, sila cuba cuit sikit dulu ya, sebab awas! sambalnya pedas berapi hahahaha.. 


Dan bukan itu sahaja, korang juga boleh Add-On minuman apabila korang order Merdeka Platter ini. Limit hanya 2 minuman sahaja dalam 1 resit.

Antara minuman yang korang boleh add-on adalah :
Boba Bandung Soda RM5.90
Boba Teh Tarik RM5.90
Boba Soya Beans RM5.90
Boba Iced Choclate RM10.90 

Minuman ini juga korang boleh beli ala-carte dengan harga yang berbeza ya. Memang sedap, cuma maaf Sis ni kurang gemar minuman boba, so masa minum tu hanya boba aje laa yang Sis tak sedut hahaha.. tapi airnya memang sedap.


Dan jika korang datang di mana-mana cawangan SDS Bakery & Cafe ni, Korang jangan lupa, ambil gambar dengan SDS Merdeka Insta-Frame yang disediakan semasa korang datang makan di SDS, dan dapatkan baucer RM5 untuk lawatan sekali lagi dari Merdeka Platter.

Pastikan gambar tu korang upload di media social dan tunjukkan kepada mereka.
Tu haaa contoh macam Sis buat tu, cuma korang amik le elok sikit, jangan duk sengget macam Sis tu hahahaha..

Cepat ya, selagi baucer stock masih ada.

Promosi Merdeka Platter berlangsung sehingga 16 Sept 2020.
#sdsgroups #ilovesds #Merdeka #merdeka2020

So korang kalau nak mencubanya, bolehlah wal-in ke semua cawangan SDS Bakery & Cafe yang berdekatan ya. Opss hanya di Johor sahaja.

Facebook | Instagram 


P/S: Nanti nak bawak Suami makan Merdeka Platter ni.. anak-anak pun mesti suka juga.. 

16 comments:

  1. ayam dia tu kak oi... meriah menggoda

    ReplyDelete
  2. Boba bandung soda tu uh..mungkin kalau PC pun akan habiskan airnya sahaja.Lagi-lagi yang bandung tu.

    ReplyDelete
  3. this kind of promotion mmg kena try..sbb sure sedap

    ReplyDelete
  4. lama jugak tak masuk sds ni..nanti nak try la yang merdeka platter ni
    thanks sharing

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap air boba tu. Bestnye ada promo. Nampak puas makan portion besar untuk dikongsi

    ReplyDelete
  6. Wow..sedapnya menu merdeka platter ni. Harga pun sangat murah..time merdeka mcm ni lah nak rasa menu baru kan

    ReplyDelete
  7. Harga dia not bad. Bagus deal ni. Okay bolehlah cuba kalau singgah sana nanti. Thanks for the info sis lin

    ReplyDelete
  8. Aduhhh sedih betul baca ayat last tu. 'Hanya di Johor sahaja'. Ayam Masala Powder dia macam best la kak lin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerrr SDS ni ada di Johor sahaja... tapi rasanya macam dah naik ke Seremban...

      Delete
  9. Omg... terliur sis time tengok set hidangan merdeka platter tu, memang complete and sedap sangat.

    ReplyDelete
  10. Ya ampun sedap2 makanan set merdeka platter ni. Mmg complete dan dan na meriah

    ReplyDelete
  11. suka betul ayam sambal kicap dia. huhu

    ReplyDelete
  12. Murahhh. Boley tryyyy. Tp bila tengok ayat dekat johor je I was like huwaaaaa
    Nampak macam bestt 🤤🤤🤤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti mai JOhor yaaa...boleh cuba menu lain selain platter ni hehehehe

      Delete
  13. Comelnya menu set platter ni hehehe ada semua dalam satu hidangan memang sangat sesuai untuk yang datang bekeluarga makan nak cuba juga cuti Merdeka nanti hehehehe..

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.