Header Ads


JOM MAKAN MALAM BUFFET DI CAFE BLD RENAISSANCE JOHOR BAHRU HOTEL


JOM MAKAN MALAM BUFFET DI CAFE BLD RENAISSANCE JOHOR BAHRU HOTEL | Eh! Dah ada buffet? Yaaa buffet makan malam sudah kembali lagi di Cafe BLD Renaissance Johor Bahru Hotel. Mesti ramai rindu nak makan buffet di hotel-hotel kan. Sejak wabak Covid19 ni memang rata-rata semua tempat tidak di benarkan menghidangkan makanan secara buffet, termasuk ketika Ramadhan.

Tapi mungkin setelah di kaji dan mengikut syarat piawaian SOP yang telah diberikan, kini hidangan buffet kembali lagi di Cafe BLD Renaissance Johor Bahru Hotel pada setiap Rabu & Khamis, juga pada hari Jumaat & Sabtu.

Bila dapat tau dah ada buffet makan malam, Sis tidak lepaskan peluang untuk turut serta nak merasai suasana makan malam secara buffet mengikut piawaian SOP yang pihak hotel telah sediakan. Ye laaa excited ko nak makan malam buffet, boleh makan sepuasnya dan sudah tentu banyak pilihan semestinya.

Dan yang paling utama nak jumpa kawan-kawan yang lama tak jumpa gather-gather. So malam tu dapatkah kami berkumpul bersama sambil memasing alami suasana makan malam buffet dalam suasana 'norma baharu'.


Bertemakan 'International Buffet Dinner', Lebih dari 80 jenis aneka masakan yang di hidangkan dari pelbagai negara. Dari menu masakan panas hinggalah ke Seafood on ice mereka, semuanya segar dan banyak pilihan.

Yang paling penting, sebelum korang melangkah masuk ke dalam Cafe BLD ini, pastikan korang scan MySejahtera untuk rekod kesihatan dan kedatangan korang, kemudian guna hand sanitiser sebagai langkah penjagaan, dan tunggu sehingga pelayan mereka tunjukkan tempat duduk korang dan yang paling penting!! Guna atau minta sarung tangan (jika pihak mereka terlupa) dari pelayan hotel sebelum korang mengambil makanan.

Patuhi SOP penjarakkan fizikal supaya kita semua dapat #KitaJagaKita ya ..

Bab menu memang susah nak Sis senaraikan kesemua menu masakan yang telah di hidangkan, sebab terlalu banyak. Walau ianya dalam keadaan makan malam 'norma baharu', tapi konsep dan hidangan yang di sediakan masih kekal banyaknya kecuali menu BBQ yang biasa kita lihat di luar restoran sana.

Yaa untuk makan malam ni, hanya BBQ menu satay aje yang di sediakan. Yang lain-lain menu dan masakan panas semua ada, termasuk Terayaki.

Meh lihat antara menu yang sempat Sis makan dan Sis snapkan gambarnya untuk kasi korang terliur hahahaha..




Hidangan ini sebagai menu 'Main Course' laaa cenggitu. Sebenarnya banyak lagi, tapi tak dan le Sis nak up semua masuk sini, kang loading blog jadi slow plak. Tapi memang banyak. Yang kata diet ke, boleh pilih bahagian yang sayur-sayuran aje atau salads, yang suka makan hidangan berat, haa boleh nikmati pelbagai menu nasi dan lauk-pauk.

Masakan panas mereka juga seperti Terayaki pun banyak pilihan, samaada nak daging, ayam, atau pun sayuran, pun ada. Pilih aje yang mana korang suka.




Kalau Sis makan malam di sini, semestinya laaa Seafood On Ice tu yang Sis tujunya, kegemaran Sis dan pantang nampak! Hahahaha.. Makanan laut sangat fresh, ko makan cecah dengan aneka mayonis tu, wala walaaa..nikmat wooo...  Yang suka rojak-rojak, haa di sini ada rojak Gado-gado. Sayang seribu kali sayang, Sis sampai lupa nak merasainya, padahal dah ingat nak rasa...ermmm mesti sedap tu..

Dan macam yang Sis bagitau, untuk buffet kali ini hanya menu BBQ Satay aje yang di hidangkan. Yaa kalau tidak, jangan kata satay, daging kambing, lembu, udang, ayam dan sotong semua pun ada di bakar.




Dah nama pun International Buffet Dinner, so makanya menu yang di sediakan semuanya beraneka jenis dari serata pelusuk dunia, ecewah!..Ye laaa, ada masakan India, China, Singporean, Western, semua ada laaa.. Pastikan korang datang tu perut tengah lapar betul.

Walau macam tak semeriah kebiasaannya tu, tapi aneka jenis menu yang di sediakan tetap banyak pilihan. Semuanya memenuhi citarasa tekak melayu kita. Sis sendiri pun sukakannya, walau tak makan semua. Yerr nengok pun dah kenyang hahahaha..



So untuk puaskan hati korang, dari korang makan hati nengok gambar-gambar Sis ni, eloklah korang sendiri pergi mencubanya ya. 

Mahal? Oii mahal pebendenyaaa haaa.. Meh sini Sis kasi tau yaa.. 

Buffet ni  tersedia pada setiap hari RABU & KHAMIS, juga pada hari JUMAAT & SABTU. Bermula jam 6 hingga 9pm.

Dan harga pada setiap hari tu berlainan harganya dari segi diskaun.

- Setiap π—₯𝗔𝗕𝗨 dan π—žπ—›π—”π— π—œπ—¦ hanya π—₯𝗠70π—»π—²π˜π˜ - diskaun 25% jika buat tempahan melalui online tableapp.
- Setiap 𝗝𝗨𝗠𝗔𝗔𝗧 dan 𝗦𝗔𝗕𝗧𝗨 hanya π—₯𝗠88π—»π—²π˜π˜ - diskaun 15% jika buat tempahan melalui online tableapp.

Haaa mahal ke murah tu? Dah tolak-tolak diskaun semua, tinggal berapa hengget aje untuk korang nikmati buffet makan malam di hotel mewah gini kan.. Nak murah macam mana lagi haaa... hahahahahaha.. nak murah sila masak sendiri.. 

Bagi Sis cukup berbaloi sangat, bukan selalu dan hari-hari oii nak pi makan, sebulan sekali pun entah hehehehe...so tengah promo ni, silalah pergi. 



P/S: Mahal ke murah ke, ikutlah kemampuan. Kalau makan jangan berkira, rezeki tu ada aje kan..alhamdulilah.. 

14 comments:

  1. suka pulak aku dengan daging masak kicap dan ayam masak merah dia hari tu...dagingnya lembutt..masak pakai noxxa ke ek..tiberr..hahahahah

    ReplyDelete
  2. Jalan-jalan cari makan... macam best je...hihihi.

    ReplyDelete
  3. Gado-gado dengan rojak buah tu huisss.

    ReplyDelete
  4. satay dia besar2.. puas betul makan ni, tapi Jauhnya johor :(

    ReplyDelete
  5. jauh nauuu sis ajak makan buffet ye. kalau dekat dah serang dah ni

    ReplyDelete
  6. dapnyaaa sis...rindu tau nak makan buffet camni kat hotel2....apapun jaga dan patuhi sop ...ada cadang gak nak pi JB minggu depan...kot tersinggah sini ai tag sis yer ...

    ReplyDelete
  7. Allah, pagi2 baca pasal makanan. Jadi laparlah pulak. Wahhh now hotel dah mula beroperasi buffet seperti biasa ya. Nak kena pergi lah mcm nie

    ReplyDelete
  8. Ya ampun makanan kat sini. Semua nampak menarik dan menyelerakan. Kalau ke jb bolehlah try sekali

    ReplyDelete
  9. Wow..best plak tengok menu2 yang ada kat bufet ni. Sangat menyelerakan.. Harga pun sangat berpatutan..

    ReplyDelete
  10. Pergh, roosted beed brisket nampak appetizing betul. Tengah menaip ni pun perut dok berbunyi.

    ReplyDelete
  11. semua menu nampak sedapnya..terus rasa lapar tgok pagi ni...sis punya gambar semua cun2..jeless

    ReplyDelete
  12. lama xvisit any buffet, sejak PKP ni lah! Bestnyeeeee menu diaaa! rasa nak lari pergi sana, sushi & dimsum section tu! i is tak tahan!

    ReplyDelete
  13. Woww terliurnya tengok menu menu :) hehe rasa lapar pulak. nyums

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.