HATI BERBUNGA-BUNGA BILA DAPAT JAMBANGAN BUNGA DARI SAHABAT TERCINTA


HATI BERBUNGA-BUNGA BILA DAPAT JAMBANGAN BUNGA DARI SAHABAT TERCINTA | Siapa aje laaa yang tak suka bunga kan, orang lelaki pun ada yang suka bunga, inikan pulak orang pompuan, tapi kalau jenis yang tak suka bunga tu memang ada juga, mungkin dia dalam karaktor berlainan. Tu kena kaji sendiri hehehe..

Bagi Sis, Sis memang suka bunga, tak kisah bunga hidup ke bunga mati ke, palsu ke tak ke, janji kata bunga, memang Sis bunga. Sedangkan kaktus yang berduri tu pun Sis ko suka ookay, lagi kan pulak yang jenis berbunga mekar dan harum, tu kalau hiduplah, kalau jenis plastik, mesti jambangan dia lawaa kann...

Dan semestinya laaa hati berbunga-bunga bila tetibaa sahabat Sis yang datang dari jauh dari Kuala Lumpur tu, Retna datang jumpa Sis dan hulur sejambang bunga orkid besar siap gubah macamtu depan Sis..kau ngase? ..nak senyum ke nak nangis.. tapi senyum tak nampak sebab ada pakai mask, kalau nak nangis tu... takut mascara cair kakakakah wekkk..


Dah 2 minggu berlalu, Retna ni datang Johor. Lama giler tak jumpa dia, rasa last jumpa dia, masa cuti dengannNya ke Bangkok tu kot. Ye laa rasanya, then terus tak jumpa sampai laa baru-baru ni dia datang Johor sebab bercuti di Legoland bersama adik dan juga anak saudaranya.

Masa anak Sis bertunang pun dia tak dapat datang, ye laa sedia maklum Hari Raya Haji kan, semua ada agenda memasing. Tu yang Sis merajuk, tapi pandai Retna memujuk, dia bawanya jambangan bunga Orkid masa datang Johor tu hahahahaha..

Jumpa dia pun kejap aje. Kami lunch di SDS Bakery & Cafe di Johor Jaya aje. Lepas makan Retna terus balik dan Sis pun malamnya ada makan malam buffet di Cafe BLD Renaissance Johor Bahru Hotel. So memang kejap nau jumpa, tapi jadilah dapat juga lepas rindu face to face hahahaha..


Haaa korang tengok tu, kemain besau kann bunga tu hahahaha...tapi i loike!! Retna memang tau Sis memang nak sangat gubahan pokok orkid tu, dan dia ada tanya Sis sebelum ni, yang mana Sis suka.. hehehehe.. Tapi tak sangka dia betul bawa pokok bunga tu ke Johor hahahaha..

Memang cantik sangat.. Masa anak Sis bertunang pun, Sis ada gak beli dengan penjual bunga ni, tapi saiz yang kecik beserta dengan bag. Tu yang Sis jatuh cinta pandang pertama bila membelek IG seller ni dan ngidam nak belinya satu hari nanti..

Tapi tak sangka Retna pulak yang hadiahkan untuk Sis.. alhamdulilah..


Taraaaa... siap dah letak atas meja rumah, cantik gilerrr dan basauu gilerrr...Sis suka sangat! Suami pun kata cantik. Ada banyak lagi color dan gubahan bunga lain selain  orkid putih ni, cuma Sis memang kenan sangat yang ni, sweet sangat...

Korang kalau nak bolehlah belek Instagram dia ya : @4sweetbidadari_orchidlily 
Semua cantik-cantik, mesti korang geram jee nengok hehehe..

Terima kasih Sahabatku,Retna ..Moga dipermudahkan urusanmu dan dimurahkan rezekinya selalu.. aku sayang ko dunia akhirat.. kalau tak, kita tengah prepare nak ke Jepun kan huhuhu...


P/S: Rindu plak nak travel luar negara... 

12 comments:

  1. Tahniah dapat jambangan bunga yang cantik

    ReplyDelete
  2. cantik sungguh ni..mak saya pon suka orkid..boleh la ushar ig ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa betul, sesuai sangat untuk hadiahkan kepada ibu tercinta...

      Delete
  3. perempuan dan bunga tak dapat dipisahkan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat!! Boleh laaa kalau ada rezeki reward beli untuk diri sendiri Suzie...

      Delete
  4. cantiknya orkid tu kak, perempuan mana lah tak suka bunga kak oi... bunga plastik ke bunga hidup ke... even bunga tahi ayam pun suka kalau dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Dana.. Sis suka orkid, tak snagka dapat sekali wowww amekkawww hahahaha

      Delete
  5. Rinduuu!!!
    Rindu nak ngeteh
    Rindu nak borak
    Rindu nak mengutuk
    Rindu nak jenjalan
    Rindu nak meroyan

    hahaha....

    Tu je yang mampu sebagai penganti pengubat rindu....

    Kita tak suka bunga tapi kita harap awak suka dapat bunga tu hahaha :p

    psstt...jom ngeteh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat sangat RINDU!!!...
      Sebenarnya banyak nak cerita...tapi nantilah ..tunggu kita cuti berdua, kita pillow talk yaa...

      Delete
  6. syok tengok kakak2 ni pi travel sesama...insya'Allah next year ada lah rezeki tu lagi..mudahan masa tu dunia dah pulih sepenuhnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Sunah, dah rindu nak travel ni, padahal kami jarang snagat jumpa dan borak col/whatsapp...persahabatan kami aneh, jauh di mata, dekat di hati...bila depan, dua-dua malu hahahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.