ALHAMDULILAH, AKU DAH JADI NENEK!

ALHAMDULILAH, AKU DAH JADI NENEK! | SYUKUR Ya Allah, semalam jam 10.54pm, Sis officially bergelar Nenek & Suami Sis bergelar Datuk. Lahirnya cucu sulung lelaki, bertambah lagi ahli keluarga Sis yang sederhana kecil ini. 

Anak Sis,Yana melahirkan secara Czer (pembedahan), di sebabkan faktor kesihatan Yana yang Slip Disc. Setelah bertarung hampir 7 jam di labour room, dengan bukaan 4cm tanpa ada perkembangan susulan, akhirnya, Doktor taknak amik risiko, terus masuk dewan bedah.

Sis di rumah dah macam haperr, nangis jangan cakap laa, risaukan Yana tu macam mana dia menahan sakit huhuhu, tapi alhamdulilah semuanya selamat .. 

Alhamdulilah, Aku Dah Jadi Nenek!

Harini pepagi lagi Sis dah ke KPJ Pasir Gudang untuk melawat Yana dan melihat wajah cucu, sebaknya rasa tatkala menatap wajah cucu pertama kalinya.. seiras sama macam muka Yana hahahaha.. 

Terima kasih Allah, terima kasih semua yang mendoakan anak Sis dan alhamdulilah semuanya Allah permudahkan. 

Nenek doakan moga Muhammad Khalish Zayyan Bin Mohammad Khidir menjadi anak yang Soleh, bijak dan membanggakan Ibu Ayah. Inshaallah, aamiinnn ..


P/S : Rutin aku akan bertukar dah mulai harini.. doakan Sis sihat selalu yaa korang … 

30 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Tahniah nenek...Selamat berpantang juga utk Yana

    ReplyDelete
  2. Tahniah, Nek Lin.. wahhh.. hipster gitu nama. Semoga dipermudahkan nanti menjaga cucu dan Yana yg berpantang.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah syukur..moga baby sihat2 selalu cepat besar..tahniah sis Lin yang membaca ni turut happy...moga baik2 semuanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, semuanya selamat dan keduanya sihat.. makaseh Afzan..

      Delete
  4. Yeayyy...Sis dah jadi nenek...seronoknya....moga yang baik2 dan indah2 aje ye..jaga diri Sis jugak..kena kuat dan bertenaga nak jaga baby

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muda betulkan Nenek hahahaha.. next SA pulakk timang anak hehehe

      Delete
  5. Alhamdulillah! Tumpang gembira dgn kehadiran ahli keluarga baru sislin & abg sabar. Semoga baby Khalish membesar sebagai anak yg soleh. Selamat berpantang buat Yana, Sislin mesti tgh seronok dah lama tak dgr baby nangis & cium bau baby kan hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah Karni, nanti mai JB datang melawat tauuu..

      Delete
  6. Tahniah Nanny Lin!!! πŸ˜† Rutin berubah terus ehh.. Mantap nanny πŸ˜„ Semoga ibu dan anak terus sihat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terus berubah Non, tak nyempat nak sampuk dalam group wahtsapp hahahahaha

      Delete
  7. Alhamdulillah tahniah buat sis dan seluruh keluarga. Moga bertambah luas rezeki & kebahagiaan sekeluarga dgn hadirnya insan kecil ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, aamiinn, makaseh Puan Hazel..

      Delete
  8. Tahniah Nenek Lin, semoga baby Khalish membesar dengan sihat dan menjadi anak yg soleh suatu hari nanti. Selamat berpantang Yana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiinn,, inshaallah.. terima kasih Kinah...

      Delete
  9. Tahniah!!! Adoiii x sabar gak nak tgk baby tu... Tunggu besar sket la ye nnt ako dtg terjah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe nanti datang Jb tau.. nanti kita jemput hehehehe

      Delete
  10. alhamdulillah semuanya selamat. tahniah buat sis lin sekeluarga.

    ReplyDelete
  11. Tahniah nenek..semoga hari nenek lin disinari dgn moment² indah dgn baby khalish😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awwww sweetnyaa.. gallery phone Nenek penuh dah gan gambar cucu hahahaha

      Delete
  12. Replies
    1. Makaseh Ibo.. maaf tak sempat nak replay wahstapp Ibo huhuhu

      Delete
  13. Alhamdulillah bertambat umatmu Ya Rasullullah
    Semoga ibu & baby sentiasa sihat...dan semoga nenek juga sentiasa sihat sbb nak jadi "warrior" utk 44 hari tempoh berpantang ni

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah.. syukur.. ala ala..comei nya baby.. best nya bau baby.. tgk lengan tu..emmm..geram
    congrats sis...dah naik pangkat jadi nenek dah.. selamat berpantang to yana, and welcome to a real world... baby khalish. moga jadi anak yg soleh yer..aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, terima kasih Mummy..
      Inshaallah aamiinnn ..

      Delete
  15. Syukur alhamdulillah. Tahniah Sis Lin sekeluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, terima kasih Shai..
      Woww dah menulis kembali ke?

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment