PANAS BETUL CUACA DI JOHOR!

PANAS BETUL CUACA DI JOHOR! | SEJAK-SEJAK ni cuaca di Johor panas terik betul! Lama tak hujan dan nampak hujan turun. Kalau ada pun hanya hujan sekejap renyai-renyai dan acah-acah Mak Enon jerr hahahaha.. tak penuh pun air sebaldi kalau di tadah, ermmm ..

Aishhh hujan salah, panas salah, tak bersyukur betul yaa! Bukan tak bersyukur tapi mengeluh jerr hehehehe.. lagi pulak dah 3 hari ni Sis puasa Sunat Hari Putih, so bila cuaca panas gini, adeii memang mengugat iman betul, dengan hausnya, kering tekaknya, sabar jer laaa.. 

Panas Betul Cuaca Di Johor.

Tapi dalam pada cuaca panas, anak menantu boleh pulak membeli durian. Di belinya semalam malam dan kami makan beramai-ramai sambil menonton perlawanan bola piala AFF Malaysia vs Thailand semalam, gasakkk memasing ekk.. 

Mulanya Sis pun tak tau anak Sis,Yana order durian ni. Lepas solat Maghrib, Yana cakap, ‘Mak dah makan nasi ke? Adik order durian’ hahahahaha .. entah bila masa dia order entah. 

Kebetulan Ayahnya juga balik awal semalam, so memang meriah laaa tonton bola semalam, aishh kemain menjerit memasing!.. 

Panas Betul Cuaca Di Johor.

Yana beli durian tu 4 biji durian D24, 2 biji durian Musang King (yang Sis pegang tu), sekali makan perghhhh rasa dia puashati gilerr!!! Lemak pahit manis senua rasa!!!! Sedap betul!!!.. 

Pagi ni ada baki durian semalam masuk tupperware, Sis bedal sorang time Sahur hahahaha alaaa ada lerr dalam 6 ulas aja baki semalam, sedap woo makan sejuk-sejuk hehehehe.. 

Semalam pun cuaca panas, nak masak untuk berbuka pun blurr tak tau nak masak apa. Last-last Yana offer diri dia untuk masak, katanya lama tak masak hahahaha.. so semalam dia masak Asam Pedas Ayam (kurang kuah) dan juga Sayur Kangkung Belacan. Jadilah menu berbuka Sis semalam. 

Tu pun ada rezeki, petang tu Nas hantar lauk nasi minyak ke rumah. Bertambah lagi menu buka puasanya. Alhamdulilah .. 

So korang okkay tak tu? Sol ookay? Ira? Kau ookay ke tu? Hahahahaa .. tak dapat bayangkan ekk apa perasaan orang yang seperti Ira tu baca kes Puteri Sarah ni, mesti ‘makan cili terasa pedas kan’ !! Dasar muka tak tau malu!.. 

P/S : Uiss panas laaaa cuaca di Johor ni 🤪 .. 

6 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Ipoh hujan sis.. Malam tadi hujan petang ni pun hujan skrg pun langit mendung lg dgr update katanya mgkin malam ni pun akan hujan lg.. Ibu daripada selsema dah jadi batuk pulak ni sempit rasanya dada.. Alhamdulillah! Sis berpuasa ye?! Selamat berpuasa sunat sis.. Kemain eh tgk durian tu.. X menahan rasanya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Ibo, ampai sekarang ni still ada batuk-batuk kecil ni huhuhu..

      Delete
  2. Syiok sidai baju tiga hari ni. Habis membasuh, terus kering je semua

    ReplyDelete
  3. sban...hujan petang. nak gi jogging pun x dpt.. pagi ni MA plak yg flu2 kat opis ni.. alahai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uii Johor panas berdenting sampai harini.. semalam jer tiba hujannn..

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment