WORDLESS WEDNESDAY - SIPUT SEDUT LEMAK CILI API

WORDLESS WEDNESDAY - SIPUT SEDUT LEMAK CILI API | RASANYA dah berapa kali juga si siput sedut masuk dalam posting blog Sis, so malas nak tulis pepanjang. Kisahnya semalam duk scroll facebook, ternampak ada seller menjual siput sedut yang dah siap di bersihkan 'buntutnya'. Sis wahtsapp tanya berapa sebungkus, katanya hanya RM22.

Apalagi, terus order sebungkus aja. Mula nak order 2 bungkus, fikir-fikir, si anak bujang dah bekerja, then Ayahnya pulak entah balik kul berapa, so beli jer laa sebungkus buat makan sendiri. Kedebak kedebuk kat dapur, siaplah menu semalam untuk Sis Siput Sedut Lemak Cili Api, alhamdulilah.. 

Siput Sedut Lemak Cili Api


P/S: Bising dapur menyedut sengsorang hahahahaha.. puas rasa..

22 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Bagus jugak tu, jual dah siap siang. Harganya pun okay sangat. Rindu pulak nak srut srut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Kak, fikir-fikir beli yang dah bersih tinggal masak jerrr senang...

      Delete
  2. Alaaaa...dia tayang kat sini plak ha......sabar SA sabar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. masih tak dapat lagi ke siputnya?

      Delete
  3. dapnye..lama x layan siput sedut ni...bila dpt tu memang puas la kan.. i feel u... yumyum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Mummy, memang kalau masak siput ni, duk ratah jerrr...

      Delete
  4. sedapnya..lama xmkn siput sedut..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan CikNor, sesekali dapat makan, nikmatttt

      Delete
  5. nasib baik tak terliur sbb dah makan siput sedut lemak cili api weekend lepas hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe tak boleh selalu, feel tak sama kan, kena sesekali jerrr, baru nikmat..

      Delete
  6. saje jekan sis buat kita terliur. lama betol x makan siput sedut.

    ReplyDelete
  7. Kita suka makan ni tapi tak pernah masak sendiri..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti cubalah Miera, masak sendiri baru puas...

      Delete
  8. Sedapnya.. lama giler tak makan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment