BERBALOI-BALOI MAKAN 'FIERY ASIAN HOTPOT SEMI-BUFFET DINNER' NI!

BERBALOI-BALOI MAKAN 'FIERY ASIAN HOTPOT SEMI-BUFFET DINNER' NI! | KENAPA Sis kata berbaloi? Cuba korang baca tajuk tu haa, dah le makan Hotpot, pastu dapat pulak makan semi-buffet dia pulak, sebab biasa kalau makan set Hotpot, mana ada menu sampingan lain kan. Tapi kalau korang makan di Hotpot di HolidayInn Express & Suites Johor Bahru ni, korang akan dapat sekali menu semi-buffet mereka. 

Kekadang tu agak bosan gak kan, balik-balik buffet dinner, so sesekali kita tukar selera pulak, tambah lagi jenis mereka yang suka makan seafood, memang sesuai sangatlah ko datang makan sini. Sis dah mencubanya sebelum ni, so memang seafood yang di hidangkan fresh dan segar sayurannya. 

Not bad laa, bagi Sis sangat best. Hotpot tu pun ada dua jenis sup. Ada sup Tomyum dan juga Sup Ayam. Tak payah pilih-pilih, sebab dua-dua sup tu korang akan dapat nikmatu dalam satu periuk. Mana anak-anak yang taknak pedas, boleh makan sup ayam, mana yang suka pedas (bagi Sis takde la pedas sangat), boleh makan sup Tomyum. 

Berbaloi-Baloi Makan 'Fiery Asian Hotpot Semi-Buffet Dinner' Ni!

Berbaloi-Baloi Makan 'Fiery Asian Hotpot Semi-Buffet Dinner' Ni!

Dalam setiap hidangan platter tu ada, udang, sotong, kupang, lala, dan juga aneka sayuran seperti dalam gambar tu laa.. Kalau makan untuk dua orang memang sangat berbaloi-baloi dan kenyang. Puashati makan sebab di hidangkan sekali dengan sayuran semua. Cuma kalau korang nak tambah mee atau nasi, korang kena bagitau laa staff mereka, yang tu kena add-on dengan bayaran harga tambahan. 

Sebab dalam set yang di hidangkan tiada mee dan nasi. Boleh jer nak tambah, kena bagitau staff yaa.. tapi Sis hairtu makan segitu jerr meratah dan menghirup, sedap sangat, makan camtu jerr dah kenyang gilerr. Tambah pulak di kaunter semi-buffet mereka, makk aii kemain banyak menu-menu tambahan lain. 

Berbaloi-Baloi Makan 'Fiery Asian Hotpot Semi-Buffet Dinner' Ni!

Siap ada salad, buah-buahan, aiskrim, kuih-muih, aneka biskut, minuman sejuk dan panas, juga ada pusing dan agar-agar, bubur pun ada juga, so mana tak banyaknya kann, bayar tetap sama, tapi dapat makan semua tanpa had, giler tak giler? Hahahahaha.. 

Takde laa sampai gilerr, cuma kalau ko tak kenyang, haaa tu gilerr namanya hahahaha.. dah banyak camtu, kalau tak kenyang juga, eloklah ko stay situ, sambung makan sarapan dan lunch esoknya hahahaha.. tu baru betul puashati yaaa..

Berbaloi-Baloi Makan 'Fiery Asian Hotpot Semi-Buffet Dinner' Ni!

Dan yang menariknya, sambil korang makan, korang juga akan dapat menonton movie di situ. Mereka akan buka skrin movie layar dan movienya pulak random setiap hari. Korang jangan mengada-ngada pulak nak minta mereka bukak Mat Kilau ke Air Force yaa, pi masuk panggung sana okay hahahaha.. 

Memang tak banyak gambar Sis amik masa makan tu, sebab sakan melayan masak-maak seafood ko, maklum laaa gaya Mak-Mak masak di dapur kan hahahaha.. so fokus pada seafood dan sayur je dalam periuk tu, adoiii... 

Fiery Asian Hotpot Semi-Buffet Dinner ni korang boleh nikmati pada setiap Jumaat, Sabtu & Ahad sahaja. Haa esok boleh laaa datang yaaaa.. Details untuk tempahan meja, Sis tulis di bawah ni yaa.. 

Harga satu set : 
RM45 untuk 2 pax 
RM88 untuk 4 pax 

SETIAP JUMAAT, SABTU & AHAD sahaja. 
Bermula dari 1 September hingga 31 Oktober 2022
Dari jam 6pm hingga 10pm 

Korang boleh buat tempahan di ; 
Booking hotline wa.link/7i6666
Atau contact 07-218 3333 


P/S: Bilalah nak okay blogger.com ni haaaa.... pageview tak gerak-gerak.. aiyoooo...

6 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Berbaloi2 harga tu. Kami pulak kenyang makan steamboat di Cameron Highlands. Sedapnya hirup sup tomyam tengah2 sejuk tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang berbaloii Karni..
      Tu lerr baca dah guna handphone, nanti blogwalking komen pulak..

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment