AKU CUBA PULAK PAKAI INAI CHE TA

AKU CUBA PULAK PAKAI INAI CHE TA | DUK viral sana sini orang pakai inai, sendiri pun nak juga. Dan inai pertama viral yang Sis pakai adalah inai Nunha. Beli sekotak rm35, jiran belakang rumah jer jual, then pakai laa ulang-ulang sampai 3 sachet habis. Yaa dalam sekotak tu ada 5 sachet, so dah habis 3 dah. Elok jerr cantik gilerr color dia, Sis suka snagat color-color hitam coklat dia, walau anak-anak kecam, janji Suami kata 'okay' hahahaha.. 

Then lama duk perhati plak inai Che Ta. Biasalah akak ko ni kan suka mencuba hahaha.. duk tunggulah inai di jari ni sampai hujung-hujung gitu, kemudian sambil tu dah order pulak dengan jiran belakang uma lain pulak inai Che Ta. Murah, sekotak hanya rm15 sahaja, kira boleh dapat dua kotak harga inai Che Ta dengan inai Nunha, tang harga no hal laaa.. 

Aku Cuba PUlak Pakai Inai Che Ta

Dia tulis kat kotak tu warnanya Maroon Rose, so dalam kepala Sis, maybe color dia pun jadi gelap-gelap kot, tapi merah, sebab rose kan merah. So takpe, kita cuba laa pakai ya.. 

Bila bukak kotak, ada sebotol inai Che Ta dalam tu, dan rupanya ooooooo dia tak payah bancuh ekkk, jenis terus goncang dan pakai terus. Tak macam inai Nunha, dia serbuk, so kena bancuh sendiri barulah pakai. Dan lagi satu banyak pantang larangnya, akak ko layankan ajerr janji puahati hehehee..

Malam Hari Malaysia tu, dah takde keje, Sis pun pakailah sambil menunggu Suami balik. Kalau boleh harapnya pakai masa tu janganlah Suami balik, kang ada kena cuci tangan sebab nak layan dia makan. But alhamdulilah, sehingga inai tu kering pun, Suami belum balik hehehehe.. 

Aku Cuba PUlak Pakai Inai Che Ta

Masa pakai sama jerr macam inai Nunha, kena teliti dan fokus, hilang fokus ko, habis comotlah jari.. tapi memang laaa, ishh serabai dan comot betul oii masa pakai inai Che Ta ni, merah dia tu bila terselit di tangan ke memana, cepat betul merah dia, dah masam esen rose.. so Sis kena fokus betul masa pakai. 

Lepas dah pakai dalam sejam jugalah, nampaklah kat kuku tu inainya dah kering. Bila dah kering, kau kena kopek, tak payah cuci pun takpe, kalau inai Nunha kena cuci, inai Che Ta kena kopek, so kopeklah kannnnn.. pertama kali kopek wooowww hitamlah color dia, Sis suka nengok... puashati laa memula tu.. so tayang-tayanglah jari tu kat Suami masa Suami balik hahahahaha..

Lepas makan semua, mandi .. tengok balik jari, ermmmmmm dia jadi merah laaaa.. terus mood rasa down kejap hahahahaha.. aduii tak suka pulak color merah gini, pastu nampak comot kat kuku tu tak sekata, memang gitu ke ekkkkk?.. sebab kalau pakai inai Nunha, color dia gelap, tapi sekata jerr color dia kat kuku, ni nampak tak sekata pulak inai Che Ta ni.. 

Aku Cuba PUlak Pakai Inai Che Ta

Bila up kat IGs Sis, rata-rata yang balas pun kata sama, ooooo okaylah terima jerr laa, benda dah melekat kan, takkan nak kikis.. kita biarkan jerr laa dulu yaaa, tunggu dah jemu dan geram nanti, kita tindihkan jerr laa dengan inai Nunha hahahahaha.. 

Tu laaa, orang pakai sibuk nak pakai, bila dah pakai, membebeal pulak hahahaha.. ye laa takpe, okay je ni color dia, Sis siap pakai lapis kedua lagi inainya, pun okaylah color merah dia pekat sikit.. walau anak-anak kata lagi cantik, tapi mata Sis tetap lebih suka color inai Nunha hohohohoho..

Tapi kalau korang suka color merah-merah gini, haaa bolehlah pakai inai Che Ta ni, untuk Sis, Sis suka color hitam coklat ala gothic tu jugaa laa, ko kata color tersepit pintu pun tersepit laaa, janji yang pakainya jari i, bukan jari u lalalalalalala... 

Korang nak beli, belilah di Shopee ada, TikTok ada dan memana online pun ada lerr, harga rm15 jerr.. takat nak pakai tu, boleh sangat lerr.. mencantikkan kuku je kann.. 


P/S: Boleh jadi gaduh bab inai ni yaaa..yang kondem tau cakap jerr, pakainya takkk, aduii haaai.. 

4 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Haaa.. suka yea pakai inai. Camtu kaler nyer Maroon Rose

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa suka sangat, itu tandanya saya sudah berkahwin hahahaha

      Delete
  2. Cuya pon suka inai gelap2 ni...cantik sangat....sesekali gothic...kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, tu sebab suka lagi inai Nunha punya color...

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment