HOTEL DE ART - MALAYSIA'S 1st ART-THEMED HOTEL

HOTEL DE ART - MALAYSIA'S 1st ART-THEMED HOTEL | Ikutkan malas juga nak share cite ni sebab dah lama dah ni waktu bulan puasa lepas tapi fikir-fikir takpelah, buat satu post sebagai rujukan Sis dan juga korang, kot-kotlah nak ke sini ke menginapkan.

Masa bulan puasa lepas Sis dan dua orang anak Sis ke Shah Alam, sebab anak Sis ada interview untuk sambung Master dia di MSU. So anak kata, kita stay semalam di Shah Alam dan esoknya kita merayaplah mencari baju raya dan beli apa yang patut di sana.

Ye lerr, anak kata di sana semuanya murah. Harga beza dengan di Johor.
Okay. Baiklah, Emak mengikut aje, janji anak puashati.

Sehari sebelum tu, anak dah booking dan beli bilik di Hotel De Art ni melalui Agoda. Harga dia Sis lupa laa berapa rm, tak silap Sis rm115 ke gitulah untuk bilik yang Sis amik ni. Muat untuk 3 orang. So dah settle bab bilik.

Sampai Shah Alam Sis terus ke MSU, lama juga menunggu anak Sis siap, hampir 2 jam juga, melangguk duduk di Cafe dengan si bujang Sis tu hehehe. Muka dah toyee je kehausan dan kelaparan hahaha.

Selesai semua, merayaplah kami anak beranak, pusing satu Shah Alam termasuk ke SACC Mall juga PKNS. Dan juga masuk pulak ke Sunway Pyramid. Tapi sampai waktu berbuka, Sis berbuka di Sunway Geo, anak yang bawa. Kitaorang nak makan Nasi Ayam Penyet Wong Solo tu.

Sedap bak hang!. Korang kena cuba!

Habis berbuka merayap lagi then dekat jam 10pm juga barulah Sis check in di Hotel De Art. Hujan renyai-renyai pulak masa tu, nasib baik juga ada reserved parking untuk pelanggan hotel, so senang nak parking. Dan paling tak sangka bawah hotel tu pulak ada kedai mamak hehehehe.

Senanglah nak sahur pagi tu.


Hotel De Art ni banyak tempat ada tau, satu lagi di area i-City. Yang Sis menginap ni di 3, Jalan Kristal AS7/AS, Section 7, 40000 Shah Alam, Malaysia. Sebab dekat sikit dengan area soping-soping tu haa. So anak amik yang paling senang nak gerak.

Melangkah masuk terus Sis wowww, cantiknyaaaa, sangat gaya klasik romantik ko tempat dia. Cute-cute siap ada deko teddy bear lagi. Tapi seriuslah, memang deko Hotel De Art ni sangat cantik. Baik dari luar sampai ke dalam, dan juga dalam biliknya.


Bilik yang Sis dapat berada di tingkat 2, so naik guna lift. Banyak juga bilik yang ada, dan sepanjang menuju ke bilik, dinding-dinding semua di hiasi lukisan yang memang cantik. Korang kalau nengok mesti woww sana woww sini hahaha.

Dan taraaa , itulah bilik Sis bertiga pada malam itu. So cute kan...dia macam ala-ala fairytale gituu..

Walaupun setiap bilik di hotel ini membawa tema yang berbeza-beza, kesemuanya memiliki daya tarikan yang tersendiri, daripada lukisan perkampungan, animasi kartun, lautan, pokok-pokok sakura, bunga-bungaan dan banyak lagi, semuanya dihasilkan dengan penuh terperinci yang mampu memukau mata yang memandang.

Yang menariknya, lukisan ini bukanlah di atas canvas kecil, tetapi ianya adalah sebenarnya sebuah lukisan yang memenuhi segenap pelusuk dinding bilik yang membuatkan korang terasa seperti berada di laman seni. 

Ada juga bilik yang bertemakan Hello Kitty, romantik dan elegan. Semua bergantung kepada pilihan bilik yang korang nak.


So korang kalau nak menginap di sini Sis rekemenlah, sangat okay dan selesa. Sis takde amik banyak gambar keseluruhannya, sebab dah letih dan taunya sampai bilik nak baring dan tido je. Sebab esoknya nak bangun awal, nak sahur, nak merayap dan drive terus balik Johor, so kena simpan tenaga huhuhu.

Korang boleh baca di blog Ana Suhana untuk lihat keseluruhan gambar & review . Fasilitinya sama jer, cuma biliknya aje beza dengan Sis .
[Klik sini] : http://www.anasuhana.com/2018/06/hotel-de-art-seksyen-7-shah-alam-lokasi-strategik-untuk-menginap.html

So memang puashati.
Lepas ni dah taulah nak tido mana kalau ke Shah Alam hehehe.




P/S: Memang ramai bagi feedback kat facebook Sis kata bagus dan best Hotel De Art ni. Terbaekkk..

10 comments:

  1. waa lawanya design dalam hotel tu.. boleh try ni nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr @Ahmad, memang cantikk deko dari luar hingga ke dalam ...

      Delete
  2. memang cantik hotel ni kan.Tengok jugak kat blog blogger² lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn @Rohaida, sangat cantikk hotelnya...

      Delete
  3. Desain interiornya keren .., terlihat mewah.
    Suka melihatnya :)

    ReplyDelete
  4. haah lerr, macam kisah2 dongeng putera puteri tu biliknya...bole la try kalo ke shah alam lagi...padahal rumah adik kat seksyen 7 je...bahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn...nanti jom kita menginap di sini @Sunah hahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.