Header Ads


SATU KEKASIH CUKUP KE? - KEKASIH BY THE MELVINS


SATU KEKASIH CUKUP KE? - KEKASIH BY THE MELVINS | Hahaha gelak kecik Sis masa mula anak Sis tunjuk kotak lipstik ni. Dia punya tagline kemain lagi 'Satu Kekasih Cukup Ke?', ingat ke apa, rupanya lipstik ko hahaha.

Sis ni bukannya orangnya mengila barang kosmetik ataupun pengile membeli barangan makeup ni, takat beli brand Maybeline, buat pakai sendiri je gitu sudah! Nak beli yang mahal-mahal bukan tak mampu, tapi nanti bazir, tak guna pun kang. Tu haa makeup Shepora yang Sis beli dan Suami belikan, duk tersadai je dalam bag makeup hehehe. Kadang anak yang merembat pakai.

Tapi kalau lipstik tu kira okaylah kalau beli bebanyak time offer, buat koleksi, banyak beli, so koleksi color banyak pilihan, bolehlah pakai tukar-tukar. Beli mahal-mahal bebanyak, nanti tak guna, sayang, lipstik tu ada due datenya tau. Bukan simpan pakai bertahun-tahun.


Korang ada tau ke kewujudan brand Kekasih by The Melvins ni? Yaa ianya adalah kepunyaannya pelakon dan isterinya Shaheizy Sam iaitu Siti Nur Syatilla, 28, yang lebih mesra dengan panggilan Syatilla. Tahun lepas dia telah memperkenalkan rangkaian produk pertamanya, krim bedak asas dan matte bibir di bawah jenama Kekasih by The Melvins

Dalam beberapa bulan saja, produk yang diasaskan daripada bahan semula jadi ini menjadi fenomena apabila terjual hampir 180,000 unit. Paling killer sale, lip matte dia. Apa yang Sis suka pakai lip matte ni sebabnya kandungan utama lip matte ini terdiri daripada minyak Argan, Shea Butter dan Vitamin E dan bersifat kalis air. Paling utama, ia tidak mengandungi sebarang bahan kimia dan bebas paraben.


Yang keluaran sebelum-sebelum ni Sis tak pernah beli dan guna, anak Sis aje yang rajin beli. Tapi tiba-tiba anak nak belikan Emaknya yang keluaran terbaru ni Edisi Mermaid, so apalagi, janganlah jual mahal, amik je laa orang dah bagikan hehehe.

Harga pun tak mahal, 2 lip matte ni hanya RM 39 aje. Anak Sis beli dengan kawannya yang jadi agen sah di Johor Bahru ni. Baru keluar dalam seminggu haritu, terus anak orderkan dan terus sampai depan rumah hehehe.

Sis dah pakai, cantik dan best gile ko lip matte dia hahaha. Erkk nak tunjuk ke? Kena ea?


Nah! Tunjuk gambar dengan orang sakit perut makan jeruk je laa hahahaha..
Sis ko bukan beauty blogger lerr...hahahaha i is pemalu hokay! Hahahaha...Korang kalau nak, boleh beli dan dapatkannya sendiri. Boleh trus ke instagram The Melvins HQ atau kalau yang berdekatan sekitar Johor Bahru, Bukit Indah dan Skudai, boleh beli dengan kawan anak Sis ni, dia agen sah!..

Instagram : @snfain
Contact : Ain 017-7214855

Beli jangan tak beli ya hehehe.

Okaylah nanti sambung lagi. Sis nak berkemas nak packing baju nak travel...aper travel lagi? Lalala
Travel mana? Rahasia hahahaha..sibukkkkk!

OkayBye..


P/S: Moga semuanya dipermudahkan, aamiinn...

24 comments:

  1. perghhh dashyat kan marketing produk sekarang. tak terfikir. rupanya packaging kotak produk ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn kalau dah artis yang punya, laris aje kannn...hehehe

      Delete
  2. Ya jenama milik adik beradik The Melvins ni dengarnya memang meletup apatah lagi murah kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul...tengah hotz sekarang, lagipun harga dia tu murah, mampu beli...

      Delete
  3. Kalau selebriti letakla jenama nama apa pun..tetap laku. Sekarang bnyk betul jenama yg ada. Hujung2 sis beli apa je yang ada kat drugstore tu. Murah2 sudah. Beand ni bella pasan masuk Meletop.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan Bella, artis mana pun kalau buat penjenamaan sendiri, laris aje orang beli hahahaha

      Delete
  4. Cantik packaging produk Kekasih ni. Pernah nampak diorang nak keluar produk kosmetik tak tahu pulak nama brand dia Kekasih. Not bad lah, ingredients pun bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni versi Mermaid, baru di pasaran, yang sebelum ni Sis takde membelinya, ni pun anak yang belikan...

      Delete
  5. Ada tengok jugak member emi jual lipstick kekasih ni. Tapi tak pernah cuba lagi so far. Dia okay ke untuk jenis yg bibir kering?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Emi, so far Sis pakai dia ringan, cuma tak tahan lama sangat, untuk bibir kering pun okay sebab Sis jenis bibir kering gak..

      Delete
  6. Awal2 I baca tajuk post you nie, I ingat this will be a novel review. Seriously macam tajuk novel. I never heard of this product before. But the tag line is cute and creative. Maybe I should check it out.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, best juga ya kalau nama Novel ek..hehehehe

      Delete
  7. Memang gempak tagline nya.. Hopefully sesuai dgn saya..rase mcm nak beli.. Mcm cantik je warnanya... Takpun nanti suruh someone beli utk besday gift... Hahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn...rata-rata Sis share semua wowww aje hahahaa rupanya lipstik hehehehe

      Delete
  8. Nampak juga lipstik ni dengan produk makeup dia yang lain.. Macam best je.. Rasa nak beli.. Murah juga ye harga dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Nad, anak Sis laa kesemua produk ni dia ada dan guna, katanya best hahahaha

      Delete
  9. ingat ke kekasih betul2 hehe. kalau saya , satu kekasih pun dah cukup. haha

    ReplyDelete
  10. Baca tajuk ingatkan apalah tadi. macam-macam ye jenama lipstik pun . kemain. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakakah gimik gitu..hahahaha cukup ke Madi satu kekasih? Hahahaha

      Delete
  11. Kita 1st time dengar pasal brand ni sis..hahaha tapi cam kelakar je tagline dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Sis, rupanya dia dah banyak produk dah..

      Delete
  12. tak pernah perasan lagi nama ni... tapi cam cute pulak rasa.. comey je.. siapa peminat lipmatte bolehlah sambar hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best pakainya Awa, boleh cuba test beli nanti..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.