Header Ads


WORDLESS WEDNESDAY - LONTONG RENDANG AYAM


WORDLESS WEDNESDAY - LONTONG RENDANG AYAM | Sedap sangat! Pekat dan lemak-lemak santan tu semua cukup dalam bahan kuah lontongnya. Rendangnya pulak, memang terasa betul sedap rasa rendang. Pertama kali juga Sis makan Lontong bersama Rendang Ayam.

Korang kalau nak mencubanya, bolehlah ke Restoran Acheh. Dan jangan lupa juga mencuba Mee Aceh mereka juga ya. 100% asli bumbunya dari Acheh.




P/S: Alhamdulilah..harini ada orang nak belanja makan tengah hari..hehehe..

20 comments:

  1. Menariknya, dah la favourite tu rendang ayam, tambah dengan lontong lagi memang mengancam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Haulia, lontong dia sedap gilee, pekat kuahnya dan rendangnya sangat sedap..

      Delete
  2. bole try nnti balik jb..
    biasa wak mkn lontong masai jeeew.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe meh Wak try, kalau pergi sana cakap je nama Sis Lin, kot mana tau dapat diskaun hahahaha

      Delete
  3. Replies
    1. Yee Dana sedap, nanti balik Johor, silalah mencuba ya...

      Delete
  4. menu raya pulak dia keluar hari ni. sedapnya lontong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha menu raya yang boleh makan pada masa bila-bila aja hehehe

      Delete
  5. sedap ni...portion pun besar gilerr

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Sis Lin, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.



    Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

    1 x RM200



    Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

    2 x RM100



    Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

    14 x RM50



    Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woww bestnyaa tu...okay sat naa, kejap lagi boleh join...

      Delete
  7. Terserlah kesedapannya.
    Apatah lagi kalau dapat yang gratis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yee Wak, tu dalam gambar je tu, kalau nengok real, lagi lee nikmatnya hahaha

      Delete
  8. kalau sis lin yg masak, nak pi lah jadi jiran. hahahahahaha :P

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.