HARI KEDUA PULUH BERBUKA PUASA AKU MAKAN BERSAMA GENG BAS SEKOLAH


HARI KEDUA PULUH BERBUKA PUASA AKU MAKAN BERSAMA GENG BAS SEKOLAH | Alhamdulilah, dalam pada sibuk beberapa minggu dari awal puasa, akhirnya dapat juga cari satu date kosong dan berbuka puasa bersama dengan Geng Bas Sekolah Sis.. Kitaorang plan memang dah agak lama, cuma memasing tunggu masa dan date yang sesuai aje..

Walaupun kali ni tak cukup gak korum semua geng, tapi jadilah mana yang ado. Kalau nak tunggu semua ada, memang sampai ke sudah, tak jadi gak kang berjumpanya hahahaha... Memang tiap kali jumpa, mesti ada je yang takde, so takpelah, janji mana yang ado ye ado..

Nak makan mana, dekat mana, semua serah pada Sis.. so untuk tidak membebankan dan menyenangkan keadaan, Sis pilihlah tempat yang tidak berapa jauh, selesa dan tidak terlalu padat.. sepakat semua kitaorang pilih aje makan buffet di Amansari Residence Resort di Bandar Seri Alam. 

Kira kedudukannya tidak berapa jauh dan tempatnya dalam Ballroom, so lapang, luas mata memandang dan tidak sempit.. ye laaa kan kita kena amalkan 3S.. so sesuai tempat gini dalam keadaan kes wabak yang tak tentu arahnya ni.. Tapi janganlah sampai kecam kami yang pergi makan buffet ni ya.. setakat ni, alhamdulilah Sis sendiri 'peka' dengan keadaan dan patuh dengan SOP, #KitaJagaKIta ye sudah.. harap yang lelain pun begitu juga. 

Hari Kedua Puluh Berbuka Puasa Aku Makan Bersama Geng Bas Sekolah

Yang pernah baca, korang taulah siapa Geng Bas Sekolah Sis kan.. yaaa ni je laa kami yang berkesempatan hadir berbuka puasa malam tu bersama. Sis datang bersama Suami.. yang lelain semua datang bawa anak-anak, kecuali laa Izam tu, sebab still single hehehe.. 

Kali ni seronok laaa sikit datang makan, sebab enjoy the food habis.. ye laaa sebelum ni Sis dah buat review dah kan #BuffetRamadan Amansari Residence Resort ni, so korang yang dah baca tentu laa tau kemain banyak makanannya. Cuma kali ni lagi meriah.. penuh kiri kanan dengan bazar makanannya.. 

Sampaikan Suami Sis ko pun fening gak nak makan apa.. 

Hari Kedua Puluh Berbuka Puasa Aku Makan Bersama Geng Bas Sekolah

Hari Kedua Puluh Berbuka Puasa Aku Makan Bersama Geng Bas Sekolah

Kali ni Sis makan Nasi Ayam Hainan dia, sebab sebelum ni tak dapat nak merasa makan. Ya Rabbi patutlah ramai yang serbu, memang sedap nasi ayamnya.. nasinya yang lembut dan sangat terasa enaknya, ayam dan paduan sosnya perghh sedaplah.. rugi siapa yang datang tak merasanya.. 

Dan semestinya yang jadi tumpuan di sini adalah air bodho tu hahaha.. air botol dolu-dolu yang kita zaman sekolah minum dalam botol kaca tu. Kalau dulu sebotol tu barulah berapa sen.. sekarang nak jumpa pun susah. Sis suka perasa Sarsi.. Suami pula suka Oren hehehe.. yang penting sedap woo.. 

Hari Kedua Puluh Berbuka Puasa Aku Makan Bersama Geng Bas Sekolah

Hari Kedua Puluh Berbuka Puasa Aku Makan Bersama Geng Bas Sekolah

Alhamdulilah, lama juga kami duduk makan, selesai solat pun masih lagi sambung makan, macam nak meletop perut hahaha.. but kami happy dan dapat berbual laa lebih lama walau dalam keadaan kekenyangan hahahaha.. 

Makaseh juga buat Lily yang memberi buah tangan raya buat kami semua.. ehh dah macam balas membalas pulak ya.. kita bagi dia, ehh ada juga buat kita, alhamdulilah.. 

Moga korang semua di murahkan rezeki, sihat dan sentiasa dalam perlindungan Allah swt.. InsyaAllah kita ada umur, ada rezeki, kita jumpa di hari raya nanti..aamiinn..


P/S: Tahun ni terkilan tak dapat pi #BuffetRamadan Pulai Springs Resort.. tu namanya bukan rezeki..

4 comments:

  1. bestnyaaa. sampai sekarang belum berpeluang untuk berbuka puasa diluar lagi.
    last berbuka puasa dengan geng sendiri pun, 2019 rasanya

    ReplyDelete
  2. syoknya buka pose ramai2. kami duk dgn MotherinLaw so xleh mkn kat luar sbb MIL sorang2 plak nanti berbuka. hope merasa gak peluang tukar angin berbuka kat luar plak. hehehe

    ReplyDelete
  3. hahah teringat cerita dekat ceria dulu... tajuk geng bas skolah

    ReplyDelete
  4. Whoaaa.. bestnyaaaa.. buka puasa reramai . huhu...

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.