BELI KAIN BURUK 40 SEN, JIMAT DUIT AKU


BELI KAIN BURUK 40 SEN, JIMAT DUIT AKU | 'Eh mana kain Norwex ko Sis? Kenapa beli kain buruk lain pulak?'.. Kekekeke kain Norwex tu ada, guna certain part aje, tak guna buat lap semua. Ye laa walaupun kain Norwex tu boleh settle semua masaalah, tapi sifat sayangkan duit sebab harganya yang mahal, so Sis tetap juga beli dan guna kain buruk lain. 

Lagi time raya ko, banyak tempat nak kemas, banyak kerja nak kena settle.. sana tumpah, sana selerak, sana serabut, kalau duk asyik pakai kain Norwex tu je, memang lunyai lee cepat gamaknya.. so fikir bijak, Sis beli kain buruk lain untuk di gunakan ketika dan dalam keadaan yang tidak memerlukan kain Norwex..

Kain Norwex tu guna untuk pembersihan certain part kat dapur je, tapi kain buruk 40 sen ni, Sis guna hampir keseluruhan rumah. Terutamanya bila Suami mula mengemas barang dan lemari memancingnya.. tiap kali mengemas, mesti dia minta kain buruk, pernah sekali dia amik kain Norwex Sis, habis berbekas karat kain Norwex Sis oii, satu keje nak cuci rendam cecepat hahahaha.. 

So bila dah ada kain buruk 40 sen ni, haaa takat nak bersihkan benda remeh temeh ke, haa ko gunalah, agak dah lunyai, pakai buang terus.. nanti beli lagi.. kekeke jimat duit aku..

Beli Kain Buruk 40 Sen, Jimat Duit Aku

Bukanlah kata berkira sangat, tapi kita sebagai surirumah ni kena bijak dalam melaksanakan tugasan rumah ececece macam pensyarah pulak hahaha.. tapi betul apa, beli mahal, benar alah membeli menang memakai, tapi kalau dah mahal, kalau dah ko gasak benda alah tu sampai lunyai, tak ke nanti kena beli lagi.. so pandai le nak kasi tahan lama sikit..

Beli kain buruk tambahan, so boleh pakai bila masa perlu.. takat air tumpah, ke lap dapur ke pakai je kain Norwex, tapi kerja-kerja lain tu.. biasanya macam kuah sambal tumpah, lantai percik minyak ke, haaa sayangkan kain Norwex, Sis gunalah kain buruk 40 sen, sekali guna, agak dah binyaii, masuk tong terus, tak le rasa rugi..

Beli Kain Buruk 40 Sen, Jimat Duit Aku

Tapi kann walau 40 sen, kain buruknya lawo oii, kalau sebelum ni beli color plain je, ini kali Sis tukar color corak.. Sis amik random je, so seller pos macam-macam color. Sampai dua puluh helai Sis beli. Yang plain pun masih ada lagi berbaki, beli sebelum raya haritu.. 

Kainnya memang serap air, takat lap meja sikit-sikit tu boleh sangat.. Bukannya apa, kadangkan bila dah cuci kain Norwex tu, jadi satu masaalah kat Sis, sayang nak pakai kakakakakah... lepas cuci lipat, terus masuk laci, pastu nak guna, pi pakai kain buruk 40 sen.. kekekeke

Time ada anak Sis yang Kakak tu, kemain memekak dia, 'Dah beli kain memahal, pi simpan, baik tak payah beli'.. haaa gitulah dia membebel... hehehehe.. ada juga Sis letak dalam kereta, senang nak lap apa-apa kotoran.. 

Korang kalau nak beli, cari aje laa di Shopee ya.. search Magic Cleaning Cloth Extra Thick Double Layer.. haaa nanti jumpa laa.. kalau nasib baik, korang dapat lebih murah dari harga Sis, sebab haritu beli sebelum raya harganya 38 sen ajee ko hahahaha.. ada dua saiz, Sis amik BIG saiz.. 

Selamat bersoping hehehe.. 


P/S: Kita surirumah ni memacam nak beli, lagi duk rumah lagi bahaya, nak kena uninstall Shopee ni ekk hahahaha.. 

7 comments:

  1. dah uninstall ke belum tu..dulu rajin membeli jugak kain ni..walaupun nampak nipis tapi senang gak nak ngelap

    ReplyDelete
  2. Sakan dia nak membeli ye... 😜 Bahaya ni.. Nnt jd ketagih eh eh.. Kita ckp org. Kita pun sama kan hahaha

    ReplyDelete
  3. Wowww. nampak nice nii... hahahaha.. uninstall Shopee... Biasalah... kalau beli Morwex, mesti sayang jadiknyaa..

    ReplyDelete
  4. Kain buruk 40sen puas hati beli. sebab serap air.

    ReplyDelete
  5. big size dah abis la sis..yang ada small size je..SAa dah borong dah 15 pcs..hahahaha...seee SA cepat terjebak

    ReplyDelete
  6. murahnyaaa...saya beli hari tu 90sen..ishh..tak haci betul kain ni...aje turun naik turun naik lak

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.