BORONG CADAR PATCHWORK RM50 DAN SHAWL KEKNIS RM7 DI GM KLANG!

BORONG CADAR PATCHWORK RM50 DAN SHAWL KEKNIS RM7 DI GM KLANG! | Yaaa kalau sebut je nak ke GM Klang, Sis ko memang terbuntang mata, terus dah tau dah nak beli apa hehehehe. Lagi pulak kalau Suami yang pelawa, lagi ler laju Sis ko iyerkannya hahahaha.

Hujung minggu baru ni, dari Paka Sis ke Klang bersama Suami untuk hadir ke jemputan perkahwinan sepupu Sis pada Ahad tu. Then Sis mengajak aje Suami stay hotel di area Klang dengan satu harapan Suami akan pelawa ler ke GM Klang hahaha *taktik, lagipun tempat perkahwinan pun area situ je..

[Baca juga] : https://www.sislin76.com/2019/07/biar-terlebih-makan-sotong-asal-jangan.html

Dan seperti yang Sis tau, Suami macam tau-tau ajer apa isi hati Sis, dalam kereta lagi dia terus kata 'Esok pagi kita ke GM Klang dulu, baru ke rumah Mak Ngah', hahahaha yehaaaa! Baik!

Keesokkannya, pepagi lagi kami dah bersiap, Sis ajak Suami sarapan aje di kedai mamak di GM Klang tu, Suami kata okay juga, lama tak makan roti canai katanya. Maka seawal 9.30am kami berdua dah sampai GM Klang. Order makan dulu then duduk-duduklah sembang sampailah jam 10.30am menunggu kedai bukak.

Dalam kepala Sis, dah tau dah nak beli apa, dan rasanya Suami pun tau, sebab masa nak masuk ke dalam Suami siap kata, bahagian cadar atas tu kan hahahaha. Yes Suami tau apa Sis nak beli.


Kelupaan plak Sis tingkat berapa yang Sis beli cadar ni, tapi setiap kali beli di sini tetap kedai yang sama juga Sis pergi. Memang murah walau jenis kualiti dia tidaklah tebal seperti yang harga mahal tu, tapi jadilah sekadar buat alas dan persalinan pakai di rumah.

Kainnya pun tidaklah berapa panas, lagipun rumah Sis semua bilik tidur ekon, kekadang aje guna kipas kalau cuaca hujan, so masaalah panas pada kain tu takdelah jadi masaalahnya.

Murah memang! Saiz queen hanya rm50 sahaja, tapi hanya ada satu cadar dan juga 2 sarung bantal aje. Kalau yang rm100 ada 4 sarung bantal, 1 sarung bantal peluk dan 1 cadar, tapi kualiti kain dia ada bagus sikitlah dari yang rm50 tu. Bagi Sis tak kisahlah, janji cadar dapat bertukar selalu dan coraknya sedap mata memandang nak tidur.

Sis belikan juga yang jenis single untuk anak bujang, walaupun anak bujang tak suka, sebab corak-corak bebunga gitu hahahaha. Tapi sebab geram punya pasal Sis belikan juga. Untuk yang saiz single rm35 sahaja. 1 cadar dan 1 sarung bantal.

Tengah membelek-belek, Suami pulak panggil, suruh pilih selimut parchwork tu. Cantik katanya. Yaa memang cantik. Untuk harga selimut rm35, saiz King. Lembut dan sejuk kainnya. Sis pilih satu aje. Buat untuk bilik tetamu.

Dah settle semua, Sis minta diskaun masa nak bayar hehehe. Jadi dapatlah semua tu 2 cadar Queen, 1 cadar Single dan 1 selimut dengan harga rm 150 sahaja. Hehehehe.

Okaylah kan..murah bagi Sis..ke ada tempat lagi murah? Sila bagitau.


Dah siap beli apa yang di mahukan, sesambil turun eskalator nak keluar, eh Suami boleh pulak tanya 'Taknak beli tudung ke?' hahahaha...jangan di tanyaaa, kan dah kata 'iyerrr nak!' hahahaha..

Sis ko apalagi, terus je singgah kedai tudung mana yang depan mata. Hajatnya nak beli ler bawal satin berbunga-bunga yang trend orang pakai sekarang tu, tapi Suami kata 'Tak cantik', ermm Suami kata beli jee laa tudung biasa pakai tu, sambil tunjuk shawl yang Sis pakai ketika tu.

Okay, makanya memilihlah Sis ko dengan rambang mata warna-warna yang ada. Ikutkan warna tu semua macam dah ada dah kat rumah, tapi sebab geram punya hal, Sis ko amik je mana mata berkenan. Selai rm7 sahaja. Shawl Keknis katanya.

Dah pilih, Suami bayar dan terus cakap, 'Dah dah jom balik, kang tersampuk lagi' kakakakakakah!

So puashati Sis ko dapat apa yang di inginkan. Suami amat ler faham. Tak payah nak memahal, dapat beli yang murah pun dah cukup bahagia rasa. Alhamdulilah. Moga Allah tambahkan rezeki Suami berganda-ganda.

So korang ada macam Sis tak? Gile cadar patchwork? Tapi level Sis ko GM Klang jer hehehehe..

Tapi kalau ada murah lagi bagitau. Kat Ayer Itam pun queen saiz rm80 tau! GM Klang je rm50 .
Sebab tu kata kalau korang kata rm50 tu mahal, ada murah lagi bagitau Sis ya.





P/S: Tips: Sebelum guna, masa pusing cuci dalam mesin tu, korang masuk softlan sekali, nanti lembut kemain! ..

18 comments:

  1. wahh.. murah tu sis.. dulu beli rm100++ jugak rasanya.. dah lama x beli cadar patchwork baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang rm100 ada juga @Dilah tapi ada 4 sarung bantal dan 1 sarung peluk, cuma yang rm50 ni je ada 2 sarung bantak...memang meroyan nengok...

      Delete
  2. Replies
    1. Mesti sempat @Farah, hahahaha dah Suami macam faham-faham aje hehehehe

      Delete
  3. syok tu kak, udah laki kite kak, mesti dia paham bebeno ngn perangai bini nya yg suka membeli hehehe... dana pun mcm akak jgk, tak kisah mahal ke murah jnji beli, bab tudung tu amboi akak kata dh ada color tp bukan main memborong hehehe...

    *smlm akak cite akak drive dr paka ke johor, pastu ke kl tu akak drive sorang2 ke? suami akak mmg keje kt kl ke mcmne? hahaahha sbb tgk akak merata ke sana sini sinun

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang syok @Norhidana...kalau Suami Sis dia memang tau sangat apa yang ada dalam hati Bini ni, hahaha ehhh tau-tau dia bawak kita pergi hehehe..

      Ooo Sis duduk Johor, Suami kena tukar kerja ke Paka Dana. Kalau dari JOhor Sis drive sorang, sampai Paka nak ke KL bersama Suami. Pastu Sis balik Johor balik sorang heheheh...

      Delete
    2. ooooo jauhnya kak paka ke johor tu...

      Delete
    3. Hehehe yerr @Norhidana, begitulah...tapi nasib Sis ni jenis suka drive, so memang enjoyyy

      Delete
  4. Kalau dah dipelawa mengapa tidak kan Sis..yabedabedu lah......hehehe..rezeki.Kalau kawan-kawan PC suka beli banyak kemudian jual semula Sis.Macam tudung ke..shawl ke yang plain..kosong..ditambahnya aksesori..jual..wah laku keras..hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr ada juga kawan cakap macamtu, beli je bebanyak pastu jual kat Johor, Tapi Sis jenis tak reti nak menjual sebab dah tau benda tu murah @PC, kalau nak kirim boleh aje..

      Delete
  5. pernah beli 4 bantal 1 bantal peluk RM70 dekat pasar ahad di Rompin sis... so far ok lah..kita pun beli harga gitu gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau 4 bantal dan 1 peluk rm70, okay sangatlah tu kan @Rohaida, sebab dah memang sekali jalan kannn..kalau pergi semata memang idokk lerr...

      Delete
  6. wahhhh murahhh...kalo ada rezeki ke sana, bole la borong juga, bawak balik sarawak..hahaha

    tak sabar ni nak tido rumah sis...:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn @Sunah, murah beno bagi Sis, nanti ke KL ajak Soleh pergi ...
      Nanti pakai selimut baru hehehehe

      Delete
  7. Woww, memang berbaloi kalau memborong dekat GM Klang nih, lamanya tak pergiii. Syok kalau samapi sana, lupa diri, hahaha. Tengok plak harga murah cemni,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn bila dapat peluang pergi, memang memborong aje kerjenyaaa @Atikah...hehehehe

      Delete
  8. Assalamualaikum lin...aduh kalau ke GM Klang ni mmg rambang mata dibuatnya...murahnya cadar patchwork die kalau tahu leh juga kirim hahhhaahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Mama @Maszull...yerr Mama, kalau dapat peluang singgah, memang borong habis..nak kirim pun boleh heheheh

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.