MALAS NAK PENING-PENING, AKHIRNYA AKU TUKAR JE TEMPLATE BLOG!

MALAS NAK PENING-PENING, AKHIRNYA AKU TUKAR JE TEMPLATE BLOG! | HIDUP jangan stress-stress, mana boleh kita ringankan, kita cari jalan kasi ringan, buat apa nak amik peduli dan beratkan kepala nak mikir, ye dakkk.. 

Lately ni memang stress Sis fikir keadaan loading blog yang giler slow. Kejap okay, kejap tak okay, ada masa buka di laptop sendiri okay, ada masa giler bab* lembab nak mampos.. so setelah di fikir-fikirkan dan puas mencari, so malas nak pening-pening, akhirnya Sis tukar je template blog. 

Dan bezanya kali ni, sebagai 'hadiah' untuk pencapaian blog sendiri, buat pertama kalinya Sis beli template premium dari templateify ni dengan harga 9.95USD. Puas mencari yang sesuai, berhari-hari belek, akhirnya ada yang sesuai terus grab je, malas nak tunggu, sebab banyak benda nak update. 


Malas Nak Pening-Pening, Akhirnya Aku Tukar Je Template Blog

Salah satunya menyebabkan Sis memaksakan diri menukar template adalah sebab loading slow, kedua sebab bounce rate naik giler, ketiganya tiber-tiber banyak error muncul bila check semua dan yang utamanya adsense jatuh agak sedikit dari kebiasaannya, tu yang Sis nekad tukar aje laa.. 

Ramai juga yang Sis enngok dah mula menukar template, apa masaalahnya pada blogger.com ni pun Sis tak tau laa.. tapi ada juga certain blogger yang blognya okay.. so tak payah laa risau, cuma check laa dengan lebih details, sebabnya kadang pada kita okay, kena kat orang lain buka, slow giler.. 


So amacam template baru Sis ni, okay ke tak okay? Kelajuan dia okay tak? Kalau tak okay atau ada komen bagitau yaa.. Sis terima teguran tu sebagai pembaikan untuk blog Sis. 

Untuk korang yang nak mencari template, selain dari templateify, korang boleh juga ke :

- https://www.way2themes.com
- https://www.themexpose.com
- https://gooyaabitemplates.com

Now kita tunggulah kasi semuanya okay. Biasalah kalau lepas tukar template akan banyak perubahan pada data blog kita. Don;t worry, just relax okay. Now time to relax... hehehehe.. 


P/S: Korang masih ada masaalah yang sama?.. 

21 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. saya tak reti sangat bab bab template ni... dulu2 selalu la godek godek...sekarang dah tak berani dah

    ReplyDelete
  2. Laju dan ringan sis. Mantap ah. Untuk kebaikkan kan Sis. Sayang dan hargai blog.

    ReplyDelete
  3. Uik.. ada laju lah. Buka page laju mcmni hati pun senang

    ReplyDelete
  4. Datang ziarah sis kat blog… blog kita pon dh laju berdesup… kredit to kat sunah

    ReplyDelete
  5. Huhu kita pun br tukar template.. sedihnya rasa.. trafik jatuh merundum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, baru tukar memang akan slow, update je selalu yaaa Lea..

      Delete
  6. Allah Allah betul sangat tu sis! Aien laptop rosak, jadi berhuhu je laaa.. padahal baru tukar template. Heeeeee

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah. Laju masuk😊💕

    ReplyDelete
  8. Blogger sekarang tengah problem. Loading lama bebenor. Kadangkan dia kill mood nak blogwalk tau. Geramlah

    ReplyDelete
  9. Saya pun malas pening kepala, tukar jugak akhirnya.
    Sekarang ni laju betul masuk blog sis :)

    ReplyDelete
  10. Wow nice and neat template, i like the new layout and all the best to you sis

    ReplyDelete
  11. baru berdessup hehehehhe.. janji pembaca tak tunggu lama nak bukak kan heheh

    ReplyDelete
  12. patutlah i see dark purple dari semalam ke haritu ntah..

    ammi punya pun tukar template tp amik yg free je..(sesuailah dgn blog marhaen ammi). tp ni ha tak jumpa camna enable "next post" "previous Post" tu.. tengok kat preview template ada..biar up sendiri takde. ishhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ammi, ada template yang tak keluar tajuk next post tu macam Sis tu haaa.. kalau theme beli, boleh contact pada mereka, nanti mereka solve.. Sis sebab ermm biorlah hahahaa

      Delete
  13. hrmm nak tukar juga lah template sebab ad yang ckap blog khai pun dah berat betul ke akak. yang google adsense lagi la problem je manjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Khai, blog Khai slow load, ada laa dalam sepuluh hingga lima belas saat loading..

      Delete
  14. Sis betullah dah lajju. Cmne ngan trafik ok tak maintain?? Adoi bella lom tukar. Ni br bukak nak usha2. Sis nanti PM kite discuss ye. Sis idola tau dah berkali ganda views. Tahniah sis lin. TQ juga sb tak lokek ilmu. Semga maju jaya sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trafik kena update jee Bella, jangan lepas tukat template tak update, memang trafik turun..

      Delete
  15. Betul betul... Saya pun sama sis, jenis malas nak godek sana godek sini. Erti lain saya tak reti. Hehee
    Dah laju dah blog sis

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment

Previous Post Next Post